*Nettavisen* Sportspill.

Husker du Chippen?

Den tidligere svenske landslagsspilleren Christian "Chippen" Wilhelmsson. Foto: (Foto: AFP/Scanpix)

I ettermiddag debuterer Christian "Chippen" Wilhelmsson for Allsvenskan-laget Mjällby.

09.08.14 10:24

Sportspills øvrige lørdagstips:
Dagens singel:
Fagermo og Odd på gulljakt
Tippekupongen:
7 millioner bonuskroner!
Dagens dobbel:
Rösler kan gå hele veien
V5A Klosterskogen: Treårstalentet som må tape
V75 Klosterskogen: Byr på 34 millioner
V65 Bodø: Sikker som banken

Vi har en vidunderlig lørdag foran oss på fotballfronten. I England braker det løs i både Championship, League One og League Two og ellers gleder vi oss til toppoppgjøret mellom Odd og Strømsgodset. På tippekupongen skal bonuspotten fordeles og det betyr ca 7 millioner i tolverpotten, ettersom det ligger godt og vel 5 millioner kroner i selve bonuspotten.

Lørdagens langoddsprogram er bedre enn på mange måneder og består naturligvis av kamper fra England og en rekke kamper fra Norge i både 2 og 3. divisjon, i tillegg til kamper fra serieåpningen i fransk Ligue 1 og nederlandsk Eresdivise.

Vi kommer med tre oddstips i dag og lanserer Odd som dagens kanskje mest interessante objekt.

Mjällby - Örebro SK, H 2,10

HTML EMBED

Dagens singel

Mjällby – örebro SK H
HTML EMBED

Det er ikke så veldig ofte vi kommer med spilleforslag fra Allsvenskan, men lørdag har vi en godbit på lur. Det er fra det svært viktige bunnoppgjøret mellom Mjällby og Ørebro. Hjemmelaget Mjällby ligger nest sist før denne serierunden med sine 15 poeng, mens motstander Örebro SK ligger tredje sist med sine 16 poeng. Med tanke på at Falkenberg og Halmstad begge har 17 poeng på sikker plass og Helsingborg på plassen foran disse har 18 poeng, vil en eventuell vinner i ettermiddag avansere til sikker plass.

Mjällby har engasjert ringreven Anders Linderoth som ny trener og han debuterte med å valse over IFK Gøteborg 3-0 i debuten hjemme på Strandvallen for to uker siden. Det kom dog en liten nedtur sist helg da laget tapte 0-1 borte mot Gefle. I ettermiddag er imidlertid Christian "Chippen" Wilhelmsson spilleklar for hjemmelaget og det er naturligvis et voldsomt boost for hjemmelaget. Chippen har trent med laget i hele sommer, og betydningen av å ha slike spillere på laget kan nesten ikke overvurderes npk. Midtbanesspilleren Blomqvist er også tilbake i ettermiddag og det ser bra ut for hjemmelaget i forkant av ettermiddagens kamp. 3-2-3 er hjemmelagets tall på Strandvallen hittil denne sesongen.

Motstander Örebro SK står med 0-5-5 på sine ti siste seriekamper i Allsvenskan og er i fritt fall. Siste trepoenger kom hjemme mot Åtvidaberg så langt tilbake som 24. mai og borte har laget kun vunnet en kamp, og det var i serieåpningen mot Halmstad (2-1). For øvrig viser bortestatistikken totalt 1-3-4.

Dette må være klar fordel Mjällby og 2,10 på hjemmeseieren er et soleklart valg for oss denne lørdagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.