Husker du Grimsby Town?

Grimsby lever en anonym tilværelse utenfor ligasystemet, men 2015 kan bli året Lincolnshire-klubben vender tilbake til det gode selskap.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel:
  Ingen fest på Ullevaal
V4 Åby:  Spennende og bankerfritt
V5 Drammen: Solberg tilbake med et smell
V64 Bollnäs:  1,4 mill ekstra i potten

Det ble dessverre helbom på mandagens oddstips (H i Sveits - England), men vi reddet oss inn med Marin Cilics seier over Kei Nishikori i US Open-finalen i natt. Det var tennisekspert Rolf Lerums sjuende treff på åtte tipsforslag under turneringen.

Tirsdag spilles det flere åpningskamper i EM-kvaliken, men det er også engelsk fotball og U21-kamper på oddsmenyen.

Dagens oddstisp

Lincoln - Grimsby B

Dette oppgjøret er hentet fra Conference, det femte høyeste nivået i England.

Tradisjonsrike Grimsby har tidvis spilt på høyt liganivå, men har også gjennomgått flere økonomiske kriser de siste tiårene.

I 2010 kjempet laget heroisk mot nedrykk fra League Two på tampen av sesongen, men med 0-3-tap for Burton i den siste kampen, hjalp det ikke med seier i fire av de fem foregående matchene. For første gang på nesten 100 år var Grimsby ute av det offisielle ligasystemet.

Der har klubben ligget siden. Men det er ikke umulig at dette er sesongen da Grimsby igjen tar steget opp i det gode ligaselskap i England. Etter 11. plass de to første sesongene i Conference, er det blitt 4. plass to år på rad. For tiden ligger man på åttendeplass etter en slapp start på sesongen, men målforskjellen 17-4 vitner om et stort potensial og dårlig uttelling.

På de siste fire kampene er det blitt tre seiere og tap borte mot hjemmesterke Aldershot. I to av seirene er det blitt målkalas av dimensjoner (7-0 mot Alfreton og 6-1 borte mot gode Gateshead), mens det ble 2-0-seier over Welling forrige runde.

Den storvokste spissen Lenell John-Lewis, som har fortid i Lincoln, er tilgjengelig etter å ha sonet karantene sist. Kantspilleren Nathan Arnold betegnes som usikker.

Lincoln startet sesongen forrykende med 3-1-0, men har møtt tøff motstand i det siste og står med tre strake tap og 4-9 i målforskjell.

Klubben har aldri spilt på høyeste liganivå, og laget har heller ikke spilt på nest øverste siden 1961. Siden 2011 har man befunnet seg i Conference, og 14. plass er beste sluttresultat de siste tre sesongene.

Til kveldens kamp er Nat Brown tilbake fra karantene. Manager Gary Simpson har flere spillere med trøtte bein i en tøff kampperiode og varsler i lokalpressen at han trolig kommer til å gjøre noen endringer på laget som tapte 1-3 for Woking sist.

Dette er et hett lokalderby i Lincolnshire som alltid blir godt besøkt. Grimsby-fansen har kjøpt samtlige 1750 bortebilletter, og det er ventet rundt 4000 tilskuere.

Grimsby har hatt et godt tak på Lincoln de siste sesongene og har vunnet de tre siste på Sincil Bank. Vi tror på en ny seier i kveld og spiller B til 2,10 i odds.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør