Foto: ODD ANDERSEN / Afp / NTB scanpix

Hva har Ole Einar gjort galt?

Nettavisens oddsekspert klør seg i hodet over at Emil Hegle Svendsen er satt som klar favoritt i duellen med Ole Einar Bjørndalen på 20 kilometeren.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Interessen for oddsspill på vinteridretter har økt kraftig de siste årene, og under OL i Sotsji har Nettavisen som mål å levere markedets beste tipsforslag for leserne.

Klikk her for å se oddsene på samtlige dueller på torsdagens OL-program. (Velg de øvelsene du vil se oddsene på til venstre i menyen)

I perioden 7. til 23. februar kommer derfor undertegnede å la travet "seile sin egen sjø" for å kunne konsentrere seg fullt og helt om å gi leserne gode spillobjekter fra Sotsji.

Flere tips torsdag: Vraker Therese Johaug

Fire av sju
Lørdag lanserte jeg Martin Johnsrud Sundby som mitt hovedspill i 30 km skiathlon mot Petter Northug. Til vidunderlige 2,20 i odds var det egentlig ingenting å lure på, og Martin vant da også duellen soleklart. Tirsdag tilbød Norsk Tipping 11 dueller i herrenes sprint og Petter Northug var i to av dem. Blant annet mot Marcus Hellner og Petter var da satt til nitriste 1,55 i odds mot formsterke Marcus Hellner. Den kjøpte jeg ikke i det hele tatt. Og fikk rett enda en gang i forhold til Petter Northug og nok en gang gjelder det å tro på det man ser. Onsdag lanserte jeg Magnus Moan til nydelige 1,95 i odds mot franskmannen Jason Remy Chappuis og Moan vant duellen overlegent. Hittil har jeg dermed lansert sju dueller fra vinter-OL og truffet med fire.

Ny gulldag?
Torsdagen kan bli en ny flott dag for de norske fargene med 10 km klassisk intervallstart for kvinner og 20 km skiskyting for gutta som to øvelser der Norge har gullsjanser, spesielt 10 km for kvinner.

Og tross at både brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen har underprestert for gutta i skiskyting, er det ingen tvil om at Ole Einar Bjørndalen er en gullkandidat slik han har fremstått hittil i dette OL. Både Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø viste fremgang under mandagens jaktstart, mens det fortsatt hefter et stort spørsmålstegn rundt Emil Hegle Svendsen som verken i sporet eller på standplass har levert. Og inntil så skjer, må i forholde oss til det som har skjedd hittil.

Går på Ole Einar igjen
Med det som bakgrunn er det snodig at Emil Hegle Svendsen er satt til 1,65 i odds i duell mot Ole Einar Bjørndalen, som på sin side betales med 1,90 dersom han er foran Emil i mål. Nå lanserte jeg også Ole Einar til å vinne duellen mot Martin Fourcade i mandagens jaktstart, og lyktes ikke der, til tross for at Ole Einar gjorde et nytt toppløp. Tre bom ble imidlertid for kostbart mot Fourcade.

Torsdag er det den såkalte normaladressen som gjelder, og det betyr 20 km og 20 skudd. Det er samtidig den eneste øvelsen der utøverne pådrar seg tilleggsminutter ved hver bom og det har vært en øvelse der Eml har gjort det bra, mens Ole Einar ikke har lyktes like godt de siste sesongene. Det er forøvrig tredje gang denne sesongen at denne øvelsen står på programmet.

Jeg fortsetter på min suksessfulle oppskrift, som går ut på tro på det man ser. Og da er det helt soleklart at Ole Einar Bjørndalen skal spilles til å vinne denne duellen til klart godkjente 1,90 i odds.

Spilleforslag 2 torsdag (spillestopp kl 14.55):
Emil Hegle Svendsen - Ole Einar Bjørndalen 1,65 - 1,90
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør