Modena får en tøff oppgave mot Cesena i kveld.
Modena får en tøff oppgave mot Cesena i kveld.

Hvem rykker opp i Serie A?

Spennende playoffkamper på oddsprogrammet i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

På onsdagens oddsprogram kan vi blant annet spille på playoffmatcher fra nest øverste nivå i Spania og Italia.

Les også tipset fra Spania:Spillerne fikk svi etter bytur

Dagens spill

Latina - Bari B


Vi er kommet til returmøtet i andre runde i playoffspillet i Serie B. Palermo og Empoli er allerede klare for Serie A-spill til høsten, mens fire lag kjemper om den siste opprykksbilletten.

Bari havnet på sjuendeplass i seriespillet og møtte Crotone (sjetteplass) i første playoffrunde. Der ble det bare spilt én kamp, og Bari tok seg videre med pene 3-0 på bortebane.

Latina endte på tredjeplass i serien og gikk dermed rett inn i andre playoffrunde. Her spilles det best av to kamper, og det først møtet mellom dagens motstandere sluttet 2-2 i Bari. Vinneren i kveld skal spille playoffinale mot enten Modena eller Cesena. Dersom det skulle stå likt etter eventuelle ekstraomganger i dag, vil laget som gjorde det best i seriespillet (Latina), gå videre. Kampen kan altså ikke gå til straffekonk.

Nyopprykkede Latina har vært en stor overraskelse denne sesongen. Laget har ligget stabilt innenfor playoffplassene helt fra runde 25 (det ble spilt 42 runder), og var også oppe på direkte opprykk i midten av april.

I det første playoffmøtet tok klubben fra Lazio-regionen ledelsen midtveis i første omgang, men kom under 1-2 etter to Bari-mål et stykke ut i andre omgang. I sluttminuttene sørget imidlertid forsvarer Stefan Ristovski for et fint utgangspunkt før returmatchen.

MarcoBaldan, Giuseppe Figliomeni, Cosimo Chirico og spissen Michele Paolucci er ute med skader, men det er ingen av disse fire som vil bli dypt savnet.

Bari startet sesongen med et fratrekk på fire poeng og lå langt nede på tabellen helt til slutten av mars. En sterk sluttspurt sørget for at klubben fra Puglia-regionen klarte å kapre den nest nederste playoffplassen. Midtbanespilleren Ignacio Lores må trolig stå over, ellers skal troppen være tilnærmet skadefri.

Bari kommer garantert til å prøve å avgjøre kampen uten ekstraomganger ettersom de er ute av dansen dersom det skulle stå uavgjort etter 30 tilleggminutter. Laget er i strålende form og vant seks av de sju siste seriekampene. I slike sluttspillkamper teller rutinen mye, og Bari er et lag med lang erfaring fra spill i Serie A. Det har ikke Latina, som spilte i Serie C forrige sesong.

Dagens langskudd

Cesena - Modena B

Cesena endte på fjerdeplass i seriespillet og gikk direkte inn i runde to i playoffen, mens Modena (femteplass) vant 1-0 hjemme over Spezia i den første runden i playoffen.

I det første møtet mellom disse to vant Cesena 1-0 på bortebane takket være et tidlig mål av Guido Marilungo. Roberto Gagliardini pådro seg to gule kort og ble utvist midtveis i andre omgang, men medspillerne klarte å ro seieren i land.

Med 1-0-ledelse fra det første oppgjøret er det ventet at trener Pierpaolo Bisoli kommer til å satse på en defensiv taktikk i kveld. Men laget er gode på kontringer, og det kan bli et viktig våpen mot et Modena som er nødt til å våge seg frem på banen for å ha håp om avansement.

Skademessig ser det bra ut, men Gagliardini soner karantene.

Mens Cesena holdt seg innenfor playoffplassene i 40 av 42 serierunder, var det en god vårsesong som sørget for at Modena kom seg til opprykksspillet.

Laget har tilsynelatende en tung oppgave foran seg etter hjemmetapet i det første møtet, men vi fristes av 2,90-oddsen på borteseier. Laget stilte nemlig uten sine to beste angripere i det første møtet, men både Babacar Khouma (20 seriemål) og Pablo Granoche (innleid fra Chievo) er meldt tilbake fra skader i dag.

Modena var ikke noe stort bortelag totalt sett denne sesongen, men avsluttet med meget sterke 3-3-0 i de seks siste kampene på fremmed gress. Dette kan fort bli en målrik kamp, og se opp for 21 år gamle Khouma – en spennende senegaleser som er blitt koblet til flere klubber i Europa de siste ukene.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør