Pescara klarte bare å skrape sammen 22 poeng i Serie A i 2013 og rykket ned til Serie B. Her fra en kamp mot Inter Milan.
Pescara klarte bare å skrape sammen 22 poeng i Serie A i 2013 og rykket ned til Serie B. Her fra en kamp mot Inter Milan. Foto: Olivier Morin (Afp)

Hvem rykker opp til Serie A?

Opprykkskvalifiseringen i Serie B sparkes i gang i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Oddstips 2:
  Viktig kamp i Superettan
V4 Umåker:  Vidåpen omgang
Lunsj-V5 Leangen: Blekkan sørger for ny Leangenfest?
V65 Forus:   Glen Ord Superb på plass

Tirsdagens oddsprogram består blant annet av objekter fra OBOS-ligaen, French Open, NHL og italiensk, tysk, svensk og dansk fotball.

Sportspills traveksperter er i kanonform om dagen ( blant annet 750.000 kroner innspilt på Leangen i går), og det kan være luktativt å sjekke ut travtipsene våre.


Perugia - Pescara H 2,10

Sluttspillet i Serie B sparkes i gang med oppgjøret mellom lagene som endte på henholdsvis 6. og 7. plass i grunnspillet. Hele seks lag kjemper om opprykk, og vinneren av kveldens to kamper (den andre er Spezia - Avellino) er kvalifisert for opprykkssemifinale mot henholdsvis Vicenza og Bologna.

Capri og Frosinone har rykket opp direkte.

Perugia har fått fordelen av hjemmebane i kveld ettersom laget endte fem poeng over Pescara på tabellen.

Perugia avsluttet sesongen på strålende vis og spilte 13 kamper på rad uten å tape. Tre av de siste fire kampene endte også med seier.

Hjemme på Stadio Renato Curi ble det flotte 9-11-1 denne sesongen, og vi må helt tilbake til oktoberkampen mot sterke Frosinone for å finne lagets siste hjemmetap.

Fraværssituasjonen er god, og midtbanespilleren Marco Fossati ser ut til å være den eneste i det faste mannskapet som risikerer å miste kveldens kamp.

Pescara tok bare ett poeng på de siste tre kampene før siste serierunde og måtte slå playoff-rival Livorno fredag for å kapre en sluttspillplass. Laget strammet seg opp på mesterlig vis og vant oppgjøret 3-0.

Før fredagens kamp fikk Marco Baroni sparken som trener i klubben, og oppgjøret mot Perugia er det første med den tidligere landslagsspilleren Massimo Oddo som sjef.

Oddo må klare seg uten den suspenderte midtbanspilleren Andrea Rossi. Midtbanekollega Birkir Bjarnason, som scoret to mål i siste seriekamp og som er oppe i ti seriemål totalt, er med i troppen til tross for at han trøbler litt med en lårskade. Førstekeeper Vincenzo Fiorillo, som har vært betegnet som usikker, er også med i troppen.

Perugia er et av Serie Bs beste hjemmelag, mens Pescara har tapt tre av de fire siste bortekampene og holdt på å rote vekk playoffplassen. Selv om det er blitt uavgjort i de tre innbyrdes oppgjørene, tror vi mest på formsterke Perugia i kveld.

H spilles til 2,10 i odds.

Kampstart: 18.30.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør