Foto: Sergei Supinsky / AFP / NTB scanpix

Hvor ble det av Rosenborg?

Etter å ha sett strålende ut i sesonginnledningen, har Rosenborg sett nitriste ut på slutten.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: En dansk godbit
Tippetips: Newcastle på randen av stupet
Få oversikt: Disse er skadet i Tippeligaen
Få oversikt: Disse er skadet i Premier League
V75 Bergen: Hansen spiller frekt

Lørdagens langoddsprogram er spekket med høydepunkter fra både inn-og utland. Som vanlig spilles det to tippeligakamper om lørdagene. I England spilles aller siste serierunde i Championship, mens vi får en forsmak på Champions League-finalen når Borussia Dortmund og Bayern München møtes til seriekamp i Tyskland.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd:
Sandnes Ulf - Vålerenga B 3,00

Fullt fortjent seier til Sandnes Ulf borte mot Rosenborg sist helg og Asle Andersens lag har fått en flott sesongstart. Men tålte åpenbart ikke å vinne kampen i Trondheim og røk overraskende 0-2 for Fløy i cupens andre runde onsdag. Vålerenga var klart forbedret i hjemmemøtet mot Aalesund sist helg, ihvertfall de første 60 minuttene, og tok en sårt tiltrengt trepoenger. Fulgte opp med en overbevisende 8-1 seier borte mot Ullern onsdag kveld. Norsk Tipping har satt hjemmelaget til forholdsvis klar favoritt i denne kampen. Vi værer formstigning for Vålerenga og tror laget er bedre enn Sandnes Ulf. 3,00 på at Vålerenga fortsetter fremgangen ser ut som strålende odds og er lørdagens klart beste langskudd.

Crystal Palace - Peterborough B 3,40
Til tross 1-5-4 på de åtte siste seriekampene er Palace fortsatt på 5. plass før den siste serierunden, men med tap her risikerer laget at Nottingham Forest går forbi og snapper playoffplassen. 12-8-2 er naturligvis strålende tall hjemme på Selhurst Park, men 0-3-1 er fasiten på de fire siste. Kun målforskjellen holder Peterborough over nedrykksstreken før den siste runden, men både Barnsley (plassen bak) og Wolverhampton (nest sist) har vanskelige bortekamper lørdag. 4-5-1 på de ti siste seriekampene for Posh, som fjerner all tvil om videre eksistens i Championship med seier her. Vi tror Peterborough har langt bedre muligheter til tre poeng enn det oddssettingen indikerer og 3,40 er et annet klart langskudd for oss lørdag.

Dagens avslag
Queens Park Rangers - Arsenal

Det er greit nok at hjemmelaget allerede er klare for nedrykk og at Arsenal kjemper for 3. plassen (og eventuelt 4. plassen), men derfra til å tilby 1,35 i odds på borteseieren er det langt. Dagens sikreste avslag.

Norsk Tipping

Dagens spill
Aalesund - Rosenborg

Hjemmelaget gikk på sesongens første tap i bortemøtet med Vålerenga sist lørdag. Etter en svak førsteomgang synes vi likevel Aalesund viste moral i andre omgang, og det var små marginer som hindret Aalesund i å få med poeng fra den kampen. Skuffet også en smule i hjemmekampen mot Tromsø for fjorten dager siden (0-0), men uansett har sesongstarten vært meget positiv for Jan Jönsson og Aalesund.

Det har den også forsåvidt vært for Rosenborg, ihvertfall i de tre første serierundene. Men nå er det kun blitt ett poeng på de tre siste seriekampene og Rosenborg ligner alt annet enn en seriemester i øyeblikket. Fortjent og skuffende 0-1 tap hjemme for Sandnes Ulf sist søndag og Rosenborg har falt til 5. plass på tabellen.

Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland, Petter Orry Larsen og Tramaine Stewart er som tidligere uaktuelle for hjemmelaget, mens Rosenborg må unnvære suspenderte Nicki Bille Nielsen og Tore Reginiussen som begge fikk rødt kort sist helg. Nicki Bille Nielsen har imponert etter sin ankomst og kommer til å bli savnet i ettermiddag.

Norsk Tipping og bookmakerne har som vanlig en enestående kjærlighet for Rosenborg og har gjort trønderne til favoritt her. Det er vi helt uenige i og 2,65 på at Aalesund forsterker krisen i Rosenborg må være et av dagens aller mest interessante spill. Vi var aldri i tvil om denne, til slik odds er det kun Aalesund som gjelder og vi spiller denne singel.

Innsatsen vår er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 17.55):
Kamp 97 Aalesund - Rosenborg 2,65 3,25 2,35
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør