Hvor mange av disse Liverpool-spillerne kjenner du?

Det blir Young Boys mot young boys når Liverpool skal ut i europaligaen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Liverpool har hatt en forferdelig seriestart og muligens den eneste gleden fansen har hatt er innsatsen til unggutten Raheem Sterling. Torsdag kveld skal Liverpool spille borte mot Young Boys med et lag fullt av nye unggutter. Vi har tatt en titt på spillerne i troppen, samt presenterer spillerne til Young Boys.

Keepere:

Brad Jones (30)

Målvakt Brad Jones er den nest eldste Liverpool har med til Sveits. Han kom til Liverpool i august 2010 fra Middlesbrough som backup for Pepe Reina. Hans første kamp i Premier League for Liverpool kom i april 2012. Australieren har også tre landskamper for sitt hjemland. Brad Jones har nummer 1 på ryggen (Reina spiller med nummer 25).

Peter Gulacsi (22)

Ungareren Gulacsi kom til Liverpool i 2007. Han har ingen førstelagskamper, og har vært mye på lån. Han har vært hos Hereford, Tranmere og Hull. Gulacsi stod i mål for Liverpool under sommerens turnering i USA, og han har 57 landskamper for aldersbestemte lag i Ungarn. I 2009 fikk han bronsjemedalje i VM for U-20 etter å ha blant annet reddet tre straffer i straffespark-konkurransen som avgjorde kampen om bronjsen. Gulacsi har nummer 42 på ryggen.

Forsvar:

Andre Wisdom (19)

Spiller nummer 47 hos Liverpool har flere aldersbestemte kamper for England, og var blant annet med i U-VM i 2011. Sommeren 2010 var han en nøkkelspillere i U17-VM, som England vant (2-1 mot Spania i finalen). Han var kaptein for England U-19 før han ble tatt opp på U-21-laget. Wisdom er normalt midtstopper, men har også spilt høyreback og på midtbanen.

Sebastian Coates (21)

Coates ble kåret til den beste unge spilleren i Copa America i 2011. Han ble kjøpt av Liverpool i august samme år. Coates har skotsk far (så, ja, du kan uttale det på engelsk), men valgte å spille for Uruguay. Han har 9 landskamper for Uruguay, og til nå 11 seriekamper for Liverpool. Coates spilte også for Uruguay under årets sommer-OL.

Jamie Carragher (34)

Jamie Carragher kunne vært faren til et par av spillerne på laget, om han var tidlig ute. Hvis du ikke vet hvem Jamie Carragher er, hvorfor leser du dette? Han spiller med trøye 23.

Danny Wilson (20)

Skotten Wilson kom til Liverpool i 2010 fra Rangers i Skottland. Han har 5 A-landskamper for Skottland, men har ikke mer enn 9 kamper for Liverpool til nå (hvorav 5 er i europacuper). Wilson er stort sett midtstopper, men kan også spille venstreback. Wilson har trøye nummer 22. I sesongen 2009/10 ble han kåret til årets unge spiller i Skottland.

Jose Enrique (26)

Enrique kom til Liverpool før 2011-sesongen fra Newcastle. Han var fast inventar på Liverpool i sin første sesong i klubben. 26-åringen har ikke debutert for A-laget til Spania, men har flere u-kamper. Enrique har trøye nummer 3.

Jack Robinson (19)

Venstrebacken Robinson har trøye nummer 49, og fikk sin Liverpool-debut allerede i 2010 som innbytter for Ryan Babel. Han satte da rekord som den yngste spilleren som hadde spilt for Liverpool (han var 16 år og 250 dager). Robinson har 19 landskamper for aldersbestemte lag for England.

Midtbane:

Nuri Sahin (24)

Sahin regner seg nok ikke som en av de eldre spillerne på Liverpool, men i dette mannskapet er han faktisk det. Han er den klart eldste midtbanespilleren som er med til Sveits og den innlånte tyrkiske landslagsspilleren håper nok på å kunne imponere. Etter å ha blitt kåret til den beste spilleren i Bundesliga i sesongen 2010/11 ble han kjøpt av Real Madrid hvor det har blitt få kamper. Han gikk derfor på lån til Liverpool for inneværende sesong. Sahin har 31 landskamper for Tyrkia, og spiller med nummer 4 i Liverpool.

Jonjo Shelvey (20)

For det første: Ja, han heter det. For det andre: Shelvey var opprinnelig i ungdomsstallene til Arsenal og West Ham før han slo igjennom hos Charlton. Han ble kjøpt i mai 2010. Shelvey har fått 31 seriekamper for Liverpool, og har 23 landskamper for aldersbestemte lag for England. Shelvey har for øvrig sagt han vurderer å spille for Skottland om han ikke får innkalling til a-laget til England med det første (han har skotsk bestefar). Shelvey har nummer 33.

Jordan Henderson (22)

Henderson kom til Liverpool før forrige sesong, og spilte relativt fast i sin første sesong. Henderson har også 5 landskamper for England. Han spiller med nummer 14.

Suso (18)

Jesus, som han heter (Suso er et klengenavn), har lenge vært en av spillerne Liverpoolfans har snakket varmt om. Han har spilt mange kamper for Spanias U-lag, og var også med på laget som vant EM U19 i sommer. Suso startet alle kampene. Spiller han mot Young Boys blir det hans debut. Trøya hans er for øvrig 30.

Conor Coady (19)

Spiller nummer 35 er en lokal spiller. Han var kaptein for Englands U17-lag som vant EM i 2010, og har vært kaptein for Liverpool U18. Coady kan spille i forsvar eller defensivt på midtbanen.

Angrep:

Oussama Assaidi (24)

Marokkaneren Assaidi kom til Liverpool før årets sesong fra Heerenveen. Han har 8 landskamper for Marokko. Assaidi laget 10 mål på 27 kamper for sitt gamle lag forrige sesong. Assaidi har nummer 11.

Stewart Downing (28)

Downing har 34 landskamper for England. Han kom til Liverpool før forrige sesong. Downing har nummer 19.

Samed Yesil (18)

18 år gamle Yesil kom fra Bayer Leverkusen før årets sesong. Yesil har 29 landskamper for adersbestemte lag for Tyskland og 26 mål. Yesil har nummer 36.

Adam Morgan (18)

Spiller nummer 50 på Liverpool har 22 landskamper for aldersbestemte lag for England.

Daniel Pacheco (21)

Pacheco kom til Liverpool fra Barcelona i 2007, men har aldri slått virkelig igjennom på førstelaget. Han har 33 landskamper for aldersbestemte lag for Spania. Pacheco har nummer 12 på Liverpool.

Raheem Sterling (17)

Årets lyspunkt for Liverpool ble født 8.desember 1994. Han har syv kamper for laget, og har også fått 23 landskamper for aldersbestemte lag for England. Han ble også kalt opp til kamp for A-laget til England i forrige uke. Sterling har nummer 31.

Fabio Borini (21)

Borini kom fra Roma før årets sesong, og har 26 landskamper for aldersbestemte lag samt 1 A-kamp for Italia. Han var Chelsea-spillere i årene 2007-2011, og fikk 4 kamper for Chelsea. Borini har nummer 29.

Oddsen på kampen er 2.55 på hjemmeseier og 2.55 på borteseier. Uavgjort gir 2.95. Du kan spille på kampen her.

BSC Young Boys

Young Boys har sin hjemby i hovedstaden Bern i Sveits. Laget har 11 seriemesterskap i Sveits. Lars Bohinen og Mini Jakobsen har spilt for laget.

Målvakt på laget er landslagsmannen (backup for Diego Benaglio på landslaget) Marco Wölffi. Han har 11 landskamper.

I forsvar har laget Alexander David Gonzalez fra Venezuela (7 landskamper), Juhani Ojala fra Finland (4 landskamper), Elsad Zverotic fra Montenegro (30 landskamper) og tsjekkeren Jan Lecjaks (54 landskamper for aldersbestemte lag for Tsjekkia) som utenlandske stjerner.

Sveitseren Alain Nef er en erfaren mann, men har ikke mer enn tre landskamper for sitt hjemland. Christoph Spycher er veteranen med 46 landskamper, mens Scott Sutter er like engelsk som noen. Han er likevel sveitsisk landslagsmann, noe som kanskje er litt rart for en spiller født i Enfield. Han spilte sine ungdomsår for Millwall, Barnet og Aston Villa før han gikk til Grasshoppers i 2003.

Svensken Alexander Farnerud (8 landskamper) spiller på midtbanen sammen med Moreno Costanzo (7 landskamper). 24-åringen er en målfarlig midtbanemann. Kanadiske Josh Simpson har tidligere spilt for Kaiserslautern, og har 43 landskamper for landet nord for USA. 32-åringen Mario Raimondi har vært i Young Boys siden 2005, og er visekaptein.

Helt foran bør du se opp for Raul Bobadilla (argentiner som var ekstremt effektiv for Grasshoppers før han hadde noen middels sesonger i Mönchengladbach) og den andre argentineren på laget: Gonzalo Zarate.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør