SOLID VINTER: Steinar Nilsen har hatt mye å juble for denne vinteren. Her etter en Europa-cupkamp mot Santos Tartu i fjor.
SOLID VINTER: Steinar Nilsen har hatt mye å juble for denne vinteren. Her etter en Europa-cupkamp mot Santos Tartu i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

I år skal Alfheim bli et fort

Tromsø er tilbake i det øverste selskap og det er på hjemmebane de skal sanke poengene.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny 2. påskedag:
Oddstips 1: Bohinen må snu vintertrenden
Oddstips 2: Brentford med los på Premier League
Tippekupongen: Endelig er Tippeligaen tilbake
V64 Halmstad: Superjackpot med nesten 2 mill ekstra
V4 Halmstad: Ny kanonsuksess i V4
V65 Leangen: Leirvåg jakter ny suksess
Nyhet! Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
Tippeligaen: Her er Nettavisens tips
Obosligaen: Les Nettavisens gjennomgang

Endelig er Tippeligaen og norsk fotball tilbake på langoddsprogrammet! Det er bare å fråtse i de nydelige objektene vi får servert i dag.

For å lese seg opp til seriestart, anbefaler vi å sjekke Nettavisens tabelltips med medfølgende omtaler av hvert lag.

Dagens dobbel - spillestopp klokken 17.55.
Tromsø + Bryne, samlet odds 3,00.

Dagens dobbel

Tromsø + Bryne H + H

Tromsø - Sarpsborg 08, H 1,75
Tromsø åpnet kanskje sesongoppkjøringen med å tape for Aalesund, men siden har de fem seire av fem mulige. Alfheim blir et fort denne sesongen også.

10-4-1 og +27 i målforskjell vitner litt om hvor sterke de var på hjemmebane i fjor. I år er de imidlertid nødt til å være hakket mer skjerpet, for de hadde noen unødvendige poengtap som kunne kostet opprykksplassen.

Trener Steinar Nilsen er nok en gang bak roret og han kjenner klubben godt. Mange av kvalitetsspillerne klubben hadde under nedrykket i 2013 er fortsatt på Alfheim.

I tillegg virker nykommeren Gjermund Åsen å ha funnet seg meget godt til rette.

Gudmund Kongshavn og William Johan Frantzen er skadet. Christian Landu er tvilsom. 

Særpingene har hatt det noe tøffere denne vinteren, men har likevel fire seire av de syv siste treningskampene.

Det blir spennende å se hvordan de takler overgangen til post-Brian Deane, men Geir Bakke er på mange måter en habil erstatter.

3-4-8 på bortebane var ikke mer enn godkjent for Sarpsborg forrige sesong. Det er her de må forbedre seg om de ønsker å klatre på tabellen.

Uansett: Tromsø er i flyten med en god opprykkssesong i ryggen. Det hadde vært perfekt å krone opprykket med en åpningsseier og vi tror de klarer det.

Bryne — Nest-Sotra, H 1,70
Hvis Brynes åtte treningskamper er en målestokk, blir dette en meget god sesong for Gaute Larsens menn. Seks seire, inkludert over storebror Viking, er nødt til å styrke selvtilliten.

Kontinuitet har blitt en nøkkelverdi i dette Bryne-laget og Gaute Larsen har fått god tid til å jobbe med gjenreisingen av den gamle storheten. 7-1-7 hjemmebane er dog for ustabilt.

Nest-Sotra må på sin side finne seg i å være underdog denne sesongen, men laget er godt og treneren er kompetent. De vil nok få en god sesong, men det er på hjemmebane de vil gjøre brorparten av jobben.

Denne vinteren har Nest-Sotra opplevd gode resultater. Generalprøven endte 0-0 mot Fyllingsdalen.

4-4-7 er en god bortestatistikk, men etter den gode vårsesongen hadde de svært få lyspunkter på reisefot.

Bryne virker å være i meget godt slag og ute etter å reise kjerringa. 1,70 er kanskje ikke den heteste oddsen, men funker for å heve totaloddsen opp til 3.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør