Andre Calisir (i grønn drakt) har storspilt i forsvaret til Jönköpings Södra denne sesongen.
Andre Calisir (i grønn drakt) har storspilt i forsvaret til Jönköpings Södra denne sesongen.

I kveld er ett poeng perfekt

Det er ikke ofte Nettavisen lanserer uavgjort som et spill. I kveld gjør vi et unntak i Superettan i Sverige.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
Oddstips 1: Formlag til flott odds
V4 Åby: Store penger i luften
V64 Täby: Fest med Chaves

Vi er på vei inn i en landslagsperiode der Norge spiller to helt avgjørende kvalifseringskamper. Torsdag borte mot Bulgaria og søndag hjemme mot Kroatia. Unngår Norge tap borte mot Bulgaria er det nesten garanti minimum tredjeplass ui gruppen. Men med kvalkamper betyr det også et magert oddsutvalg de kommende to ukene. Mandag er det uansett ikke så aller verst utvalg. PS. Nettavisens tennisekspert, Rolf Lerum, vil komme med jevnlige tips til US Open i tennis som starter opp i dag og varer frem til søndag 13. september.

Degerfors - Jönköpings Södra U 3,20
Superettan Sverige, der hjemmelaget etter svake 1-3-2 på de seks siste seriekampene har mistet terreng i opprykkskampen. Ni serierunder før slutt har Degerfors sju poeng opp til Sirius på tredje plass, som gir playoff til Allsvenskan. Hjemme står laget med 4-4-2.

Serieleder Jönköpings Södra kommer som navnet tilsier fra Jönköping. Til tross forover 130 000 innbyggere i kommunen, har ikke Jönköpings Södra spilt i Allsvenskan siden 1969. En stor del av årsaken til dette er naturligvis hockeylaget HV71 som har støvsugd området for idrettstalenter de siste tiårene. Men nå er det altså håp. Serietoer Østersund røk 0-1 for Mjallby i helgen, mens serietreer Sirius måtte nøye seg med 1-1 borte mot Utsikten i sin kamp i helgen. Før kveldens kamp har Jönköpings Södra ni poeng ned til nettopp Sirius på tredjeplass. Det betyr at seier i kveld utøker den avstanden til tolv poeng når det kun vil gjenstå åtte serierunder. Meget sterke 6-3-1 på bortebane. Tar vi med at laget avsluttet fjorårssesongen med råsterke 7-1-1 (røk 0-5 borte for opprykkslaget Hammarby i den siste serierunden når alt om håp om playoff allerede var ute), så har Jönköpings Södra levert knallsterkt i en evighet.

Degerfors vant tilsvarende oppgjør sist sesong 3-0, men det var før Jönköpings Södra fant formen. I kveld er ett poeng helt perfekt for serielederen, da får laget ti poengs luke til 3. plassen og med åtte serierunder igjen etter kveldens kamp betyr det enda bedre forutsetninger for opprykk.

Det er ikke veldig ofte Nettavisen lanserer uavgjort som et spill, men 3,20 i odds for poengdeling i kveldens kamp i Degerfors er et klart objekt for oss mandag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus