Oslo 20140713. Eliteserien fotball 2014: Vålerenga-Rosenborg (2-2). Rosenborg-trener Per Joar Hansen før eliteseriekampen mellom Vålerenga og Rosenborg på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20140713. Eliteserien fotball 2014: Vålerenga-Rosenborg (2-2). Rosenborg-trener Per Joar Hansen før eliteseriekampen mellom Vålerenga og Rosenborg på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Ikke så lett for Rosenborg

Rosenborg er vurdert som kjempefavoritt i dagens hjemmekamp, men kan få en tøffere oppgave enn mange tror.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Dagens spill: Kristiansund er lite gjestfrie
Tippekupongen: Norden dekker heler tippekupongen
V75: Storchampionatet og 34 mill i potten

søndagens langoddsprogram har vi godbiter fra hele norden minus Island.

Dagens langskudd
Rosenborg - Sogndal, U 4,45

Dagens langskudd

Rosenborg - Sogndal U


Til tross for at Rosenborg nå har seks kamper uten tap, virker ikke trønderne mer fornøyd med Per Joar Hansen av den grunn. Nå har imidlertid Nicki Bille forlatt klubben, og kanskje det kan bidra til litt sårt trengt harmoni.

Forrige rundes uavgjortkamp mot Vålerenga var av det underholdene slaget, det var også 5-3-seieren over Haugesund. Rosenborg har begynt å finne rytmen offensivt, men er fortsatt altfor gjestfrie med sine motstandere. Har tapt mye poeng på personlige feil denne sesongen, noe de blir nødt til å fjerne i dag.

Jonas Svensson er ute, mens VM-stjernen Christian Gamboa er tvilsom.

Sogndal ligger meget bekvemt til på tabellen, men har en meget tøff åpning på høstsesongen. Tapte først mot Molde før de fikk Viking på besøk i en meget søvndyssende affære som endte 0-0.

I denne kampen har de nok kun ett mål for øye, og det er å ligge bakpå og ta de sjanser de kan få. Sogndal har blitt meget gode i det defensive spillet og det er det klar over.

Har ikke vært spesielt imponerende på reisefot, og har kun seier mot Haugesund. Valgardsson og Ulrik Flo er utilgjengelige for Sogndal.

I dag blir nok neppe dagen der Sogndal tar sin andre borteseier. Likevel har de vært solide, og kan selv uten Karadas klare å demme opp for trønderne i kveld. Vi liker også veldig godt å gå mot favorittene til tider, og når uavgjort står til 4,45, sender vi et langskudd retning Lerkendal!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør