GOD STEMNING: Daniele De Rossi (t.v.) og Leonardo Bonucci (t.h.) ser ut til å kose seg på Ullevaals gressmatte. Men vinner italienerne i kveld?
GOD STEMNING: Daniele De Rossi (t.v.) og Leonardo Bonucci (t.h.) ser ut til å kose seg på Ullevaals gressmatte. Men vinner italienerne i kveld? Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Ingen fest på Ullevaal

Vi utelukker ikke Norge helt mot Italia, men noen målorgie blir det neppe.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens oddstips:
  Husker du Grimsby?
V4 Åby:
Spennende og bankerfritt
V5 Drammen:
Solberg tilbake med et smell
V64 Bollnäs:
1,4 mill ekstra i potten

Det ble dessverre helbom på mandagens oddstips (H i Sveits - England), men vi reddet oss inn med Marin Cilics seier over Kei Nishikori i US Open-finalen i natt. Det var tennisekspert Rolf Lerums sjuende treff på åtte tipsforslag under turneringen.

Tirsdag spilles det flere åpningskamper i EM-kvaliken, men det er også engelsk fotball og U21-kamper på oddsmenyen.

Dagens dobbel

Norge – Italia over/under 2,5 mål B
Tsjekkia – Nederland H


Tirsdag sparkes EM-kvalifiseringsgruppe H i gang. Norge har havnet i en vrien gruppe med Italia, Kroatia, Bulgaria, Aserbajdsjan og Malta. De to beste lagene går videre til EM i Frankrike, og det er også mulig å kvalifisere seg som nummer tre.

Norsk Tipping har satt opp 33 oddsspill på Norge – Italia. Norsk seier betales med 4,45 ganger pengene, Italia med 1,70 – og uavgjort er satt til 3,35 i odds.

Skulle vi ha anbefalt HUB-spill, ville vi ha gått for borteseier, men vi er ikke helt overbevist om at Italia vinner. Laget har en del fravær, blant andre den suspenderte duoen Mario Balotelli og Claudio Marchisio og meget viktige Andrea Pirlo og Giorgio Chiellini, som begge er skadet. I tillegg er Stephan El Shaarawy usikker.

I VM-kvalifiseringen spilte Italia uavgjort i tre av fem bortekamper.

Sannsynlig lagoppstilling: (3-5-2): Salvatore Sirigu – Andrea Ranocchia, Leonardo Bonucci, Davide Astori – Matteo Darmian, Marco Parolo, Daniele De Rossi, Emanuele Giaccherini, Mattia De Sciglio – Simone Zaza, Ciro Immobile.

Norges generalprøve borte mot England var brukbar til tross for at det ble 0-1-tap, og på en god dag bør Per-Mathias Høgmos menn ha muligheten til å knipe et viktig hjemmepoeng mot Italia.

Norges største problem de siste årene er at laget nesten ikke scorer mål. I de fem VM-kvalikkampene som ble spilt på Ullevaal, ble målforskjellen 5-5, og under Høgmos ledelse har Norges et snitt på 0,64 mål per kamp. I 6 av 11 kamper med Høgmo har de norske spillerne gått målløse av banen.

Som vi varslet i torsdagens oddstips (italiensk seier over Nederland til 2,30 i odds), fikk Antonio Conte en drømmestart som landslagssjef. 45-åringen har tatt over et Italia som skuffet stort i VM, og 45-åringens oppgave blir å bygge opp et nytt storlag som kan kjempe om gull i Frankrike om to år.

Conte var en kjempesuksess i Juventus, der han ledet laget til gull i tre av tre sesonger. Vinneroppskriften var ofte å låse forsvaret fullstendig igjen etter at man hadde tatt ledelsen, og vi har ikke tall på hvor mange ganger Juventus vant 1-0 med Conte ved roret.

Vi kan nesten garantere at Norge ikke kommer til å score mange mål i kveld, og vi ser heller ikke for oss at det blir målfest med de italienske spissene Ciro Immobile og Simone Zaza .

Mot Nederland scoret Italia to tidlige mål. Og selv om man spilte med 11 mot 10 mann store deler av kampen, ble det ikke scoret flere mål. Får Italia en tidlig scoring i kveld, blir vi ikke forundret om oppgjøret ender 0-1, men 0-0, 1-1 og 0-2 er også sannsynlige resultater.

Vi spiller objektet under 2,5 mål til 1,50 i odds i denne dobbelen.

Pavel Vrba har fått en tøff start på karrieren som tsjekkisk landslagssjef og står med null seiere i sine fire første kamper (mot Norge, Finland, Østerrike og USA).

Situasjonen blir ikke bedre av at tre av kampene er blitt spilt på hjemmebane, der det er blitt tap for et reservepreget USA (forrige uke) og Østerrike, mens det ble uavgjort mot Norge. I VM-kvalifiseringen hadde ikke Tsjekkia bedre enn 1-2-2 hjemme.

Vrba har overtatt et landslag som ikke har klart å fornye seg etter den gylne perioden med stjernespillere som Jan Koller, Pavel Nedved, Marek Jankulovski, Milan Baros (41 landslagsmål) og Tomas Galasek.

De yngre spillerne er ikke av samme kaliber, og gjenværende profiler som Petr Cech og Tomas Rosicky har ikke fast plass i sine respektive klubber.

På topp er det syltynt. Aston Villas Libor Kkozak er skadet, og da spiller Watfords innleide 22-åring Matej Vydra(3 mål på 23 kamper i Championship forrige sesong) fra start.

Guus Hiddink fikk også en rufsete start i sitt comeback som nederlandsk landslagssjef. Laget kom sent ut av startblokkene mot Italia torsdag og lå under 0-2 og hadde en spiller utvist nesten før kampen hadde startet.

Med Arjen Robben, Ron Vlaar, Klaas Jan Huntelaar, Kevin Strootman, Rafael van der Vaart og Jordy Clasie ute med skader, er det et svekket Nederland som har reist til Tsjekkia.

Bronsevinnerne fra VM bør likevel ha god muligheter til seier over dette svake Tsjekkiske laget. I VM-kvaliken ble det seier i ni av ti kampen, og tapet for Italia var nok en vekker for Hiddink og de seiersvante VM-spillerne i troppen.

1,85 i odds på Nederland blir vårt andre spill i dobbelen.

Samlet odds: 2,78

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør