Brendan Rodgers og resten av Liverpools lagledelse hadde lite å glede seg over i 0-0-kampen mot West Bromwich i helgen.
Brendan Rodgers og resten av Liverpools lagledelse hadde lite å glede seg over i 0-0-kampen mot West Bromwich i helgen. Foto: John Powell (Getty Images)

Ingen jubileumsfest for Liverpool

I dag er det 25 år siden Liverpool vant sitt siste seriemesterskap. Vi tror på en målfattig feiring.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel 2:
En utrolig bragd
V65 Momarken:  Jackpot med Herman og Sidsel
V64 Jägersro:  Vi skal til lukene
V5 Bergen:  Jerven er ustoppelig

Tirsdagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Premier League, Championship, Ligue 1, Serie A, La Liga og tysk cup. 

Vi starter dagen med en engelsk dobbel.

Hull – Liverpool under 2,5 mål 1,65
Hull tok tre meget viktige bortepoeng mot et umotivert Crystal Palace i helgen og ligger på 16. plass før kveldens kamp. Ned til Sunderland på nedrykk skiller det bare ett poeng, men Hull har fordelen av bedre målforskjell enn de andre bunnlagene.

Før seieren over Palace hadde laget tatt kun to poeng på de siste seks kampene.

Midtbanespilleren David Meyler soner karantene, mens de offensive spillerne Nikica Jelavic og Robert Snodgrass og midtstopperen Curtis Davies er ute med skader. Mohamed Diame og Andy Robertson måtte stå over mot Palace, og begge betegnes som usikre til kveldens kamp.

Liverpool har variert veldig i prestasjonene denne sesongen, og etter cuptapet for Aston Villa for halvannen uke siden og 0-0 mot West Bromwich i helgen, ser det ut til at en plass i Europa League er det eneste klubben kan håpe på.

Det skiller nemlig sju poeng opp til Manchester United på den viktige fjerdeplassen, og det blir trolig for tøft å ta igjen når Liverpool kun har 15 poeng igjen å spille om.

Daniel Sturridge, Mamadou Sakho og Lucas Leiva er ute med skader, og det også usikkerhet rundt Alberto Moreno.

0-0-kampen i helgen var et eneste stort gjesp og samtidig en god illustrasjon på hva som skiller Liverpool fra den flotte fjorårssesongen. Salget av Luis Suarez, Sturridges nesten kroniske skadeproblemer og klubbens mange bomkjøp har gjort at Liverpool har spilt store deler av sesongen uten en klassisk spiss. Og da er det ikke lett å henge med helt i toppen.

Oddsen på kampen er satt til 3,75 – 3,30 – 1,85. Hull har bare vunnet fire hjemmekamper denne sesongen, og H frister lite å spille på. Det samme gjør 1,85 på et Liverpool-lag ute av form.

Da er det mer interessant med et under 2,5 mål-spill til 1,65 i odds. I sju av de siste åtte bortekampene til Liverpool i serien er det blitt scoret to mål eller mindre, og de to siste møtene mellom kveldens motstandere har endt under 2,5 mål. Det har også de to siste kampene til Hull. 

Rotherham – Reading H 1,85
Rotherham hadde vært klar for en ny sesong i Championship dersom laget nylig ikke var blitt trukket tre poeng for å ha brukt en ikke-spilleberettiget spiller.

Derfor er kveldens hengekamp mot Reading av det svært viktige slaget. Rotherham ligger ett poeng foran Millwall på tredje siste, mens man er tre poeng foran Wigan. Med seier i kveld vil Rotherham sikre ny kontrakt og samtidig sende begge disse ned i League One.

Uavgjort vil bety at Wigan er ute av dansen, og uavgjort vil etter all sannsynlighet holde i den siste kampen mot Leeds til helgen for å holde Millwall unna. Et tap i kveld vil gjøre den siste runden svært spennende både i bunn- og playoffstriden.

Rotherham tok et viktig og sterkt hjemmepoeng mot opprykksjagende Norwich i helgen, og det ble også uavgjort borte mot Fulham runden før. Den nest siste hjemmekampen endte med 1-0-seier over Brighton.

I kveld er det altså Reading som står for tur, og man kunne knapt ha møtt en mer takknemlig motstander. Berkshire-klubben har markert seg som et sterkt cuplag denne sesongen, men seriefotballen har vært en stor nedtur. 19. plass og en elendig form er fasiten før årets to siste kamper.

Reading har tre tap på rad, og på de ni siste kampene er det bare blitt tre poeng. På bortebane er det blitt slappe 4-6-11 og 20-42 i målforskjell.

Rotherham har usikkerhet rundt spissen Danny Ward, ellers ser det bra ut for hjemmelaget. Hos Reading er angriperen Pavel Pogrebnyak tvilsom, mens Jure Travner og Anton Ferdinand er uaktuelle.

Reading har hatt fint lite å spille for den siste tiden, og det har også preget prestasjoner og resultater. Hvis Rotherham-spillerne takler presset, bør dette bli hjemmeseier.Samlet odds for dobbelen: 3,05.

Kampstart i begge kampene: 20.45.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus