Lyons Alexandre Lacazette spilte ikke det første oppgjøret mot Chernomorets Odessa, men det er mulig at spissen får bryne seg på gjerrige forsvarere i kveld.
Lyons Alexandre Lacazette spilte ikke det første oppgjøret mot Chernomorets Odessa, men det er mulig at spissen får bryne seg på gjerrige forsvarere i kveld. Foto: Philippe Desmazes (Afp)

Ingen mann i angrep!

Det blir ingen målfest når et reservepreget Lyon møter et av Europas mest forsiktige lag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill torsdag
Oddstips 1:Kuldesjokk for arme spanjoler
V4 Mantorp:To hester gjør opp
V5 Bjerke:Det blir ikke billigere
V64 Östersund:Rask betaling?

Det ble en strålende onsdag for Sportspills oddstips, med treff på både langskudd (Start) og hovedspill (Ronaldo scorer mål).

I dag er det Europa League for alle pengene på oddsprogrammet, og alle våre anbefalinger er hentet fra turneringen.

Dagens langskudd
Ludogorets – Lazio H, 2,35

Lazios hjemmetap for bulgarske Ludogorets var en av de største Europa League-skrellene forrige uke. Men kampen var en ny bekfreftelse på at mange italienske lag ikke prioriterer denne turneringen spesielt høyt.

Tapet var ikke helt ufortjent, og Ludogorets spilte med én mann mindre en periode etter at de gikk opp til 1-0. Begge lag bommet for øvrig på straffe.

Ludogorets topper den bulgarske ligaen og ligger henholdsvis ni og ti poeng foran mer kjente klubber som CSKA Sofia og Levski Sofia.

Lazio har hatt en skuffende sesong og ligger og skvulper midt på tabellen i Serie A. Har bare vunnet to bortekamper (2-5-6) så langt.

Italienerne har tatt med alle toppspillerne til Bulgaria, men det er ventet at trener Edoardo Reja stiller med en del reservespillere fra start.

Ludogorets prioriterer denne turneringen høyt, noe 16 poeng av 18 mulige i gruppespillet er et bevis på. Selv om uavgjort holder til avansement, tror vi bulgarerne kommer til å gjøre alt de kan for å slå et storlag som Lazio foran hjemmefansen.

2,35 er i snaueste laget for et langskudd, men dagens program består for det meste av sterke hjemmelag med lav odds, og vi sliter med å finne B-objekter med høy odds som vi har tro på.

Klikk her for å levere dette spillet

Dagens dobbel 2
Basel – Maccabia Tel Aviv, H 1,55

Basel fikk det de ønsket i det første oppgjøret i Tel Aviv: 0-0 og et godt utgangspunkt før kveldens returkamp. Maccabia var det førende laget, men slet med å komme til målsjanser.

Sveitserne har gjort mye bra i Europa de siste sesongene og er tippet som et av lagene som kan komme langt i årets EL. I den hjemlige ligaen spilte de 1-1 borte mot sterke Grasshopper i helgen, og Basel topper serien med tre poengs margin til Young Boys. Har bare tapt én av 22 seriekamper.

Toppscorer Marco Streller er tilgjengelig igjen etter å ha stått over det første møtet med skade.

Maccabia leder den israelske serien, men skuffet med uavgjort hjemme mot middelmådige H. Haifa i helgen. Kom på andreplass i sin gruppe i Europa League og tok 11 poeng på 6 kamper.

Forsvarsspilleren Carlos Garcia er ute med karantene.

Basel gjennomførte en god defensiv match i Israel, men det er ventet et langt mer offensivt innstilling i kveld. Og med Streller tilbake på topp bør det være duket for hjemmemål.

Lyon - Chernomorets Odessa, under 2,5 mål 1,70
Lyon stilte med et meget reservepreget lag i det første møtet, og 0-0 er et ok utgangspunkt for franskmennene. Det er ventet en nokså alternativ lagoppstilling også i kveld. Laget spilte 0-0 også i den siste seriekampen (borte mot Lille). Har hatt en skuffende sesong og ligger ikke høyere enn sjetteplass.

Odessa er snart ferdig med vinterpausen i Ukrania, der man ligger på femteplass. Er et lag som både scorer og slipper inn få mål. På 17 seriekamper er det blitt en målforskjell på 18-11. Har sluppet inn klart færrest mål i ligaen, men scoringsfrekvensen er ikke høyere enn flere av lagene et stykke nede på tabellen.

I gruppespillet i Europa League ble det 3-1-2 og 6-6 i målforskjell. Ingen av kampene endte over 2,5 mål, og på lagets siste fire kamper er det bare blitt scoret to mål (1-1).

Lyon vant sin gruppe, men var heller ikke spesielt scoringsvillige. 2-1-seieren over Guimaraes var den eneste som endte over 2,5 mål, og målforskjellen ble 6-3.

Med mindre Lyon skulle finne på å toppe laget og satse på angrepsfotball, ser vi det ikke som spesielt sannsynlig at dette oppgjøret blir en målfest. 1,70 i odds på under 2,5 mål er ok betalt.

Dagens dobbel 2
Lyon - Chernomorets Odessa over/under 2,5 mål 1,80 - 1,70
Basel – Maccabia Tel Aviv 1,55 - 3,50 - 4,75
Samlet odds: 2,65
Klikk her for å levere dette spillet

Dagens dobbel 1
Salzburg – Ajax 1,50 - 3,65 - 4,75
Rubin Kazan - Real Betis 1,65 - 3,35 - 4,35
Samlet odds: 2,48
Klikk her for å levere dette spillet


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør