Andres Iniesta ble den store helten da Spania slo Nederland i VM-finalen for fire år siden.
Andres Iniesta ble den store helten da Spania slo Nederland i VM-finalen for fire år siden. Foto: David Gray (Reuters)

Ingen revansje for Nederland

Nederlenderne er ikke på samme nivå som i de foregående mesterskapene og kommer til å få det tøft mot Spania.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Omtale:Mexico - Kamerun
Omtale:Chile - Australia
Odds:Dette laget skal vi tjene enda mer på
V65 Biri:  Har banket Norges beste

Nettavisens Sportspill-redaksjon satser stort på VM, og vi kommer til å ha analyser og tipsomtale til samtlige matcher under mesterskapet. Enkelte kamper/objekter vil ha større spillverdi enn andre, og disse blir merket som dagens (offisielle) VM-tips.

I de øvrige kampene kommer vi med siste nytt om lagene og omtale av hva vi mener er de beste spillene som er tilgjengelig for disse oppgjørene, uten at vi fører regnskap for anbefalingene.

Hele spilltilbudet for kveldens VM-kamper finner du her.

Dagens VM-tips

Spania - Nederland H


Det er litt av en match som er satt opp som åpningsmatch i gruppe B. Spania og Nederland var finalister i forrige mesterskap, en finale som mange husker for det stygge spillet og de totalt 15 gule kortene (9 til nederlandske spillere).

Dette er også et nøkkeloppgjør i gruppen. En eventuell vinner vil etter stor sannsynlighet vinne puljen, mens en eventuell taper trolig vil være nødt til å slå Chile for å ha håp om å gå videre. Sistnevnte møter Australia, et land som er tippet på jumboplass, i natt.

Spania er vår favoritt i gruppen selv om Barcelona-stjernene Iniesta og Xavi, som har bidratt sterkt til landets triumfer de siste årene, ikke har vært på toppnivå denne sesongen. Dersom lagets finspillende midtbane skulle gå i stå, har imidlertid landslagssjef Vicente del Bosque fått et helt nytt angrepsalternativ i Diego Costa. Atletico Madrid-helten er en spisstype og et oppspillspunkt laget har manglet de siste årene. Costa har slitt med en skade de siste ukene, men er meldt klar til dyst i kveld.

Denne Nederland-utgaven virker en del svakere enn dem vi tidvis har latt oss begeistre over de siste mesterskapene, og landslagssjef Louis van Gaal er avhengig av at Robin van Persie og Arjen Robben holder seg skadefrie og finner toppformen for at angrepsspillet skal lykkes.

Midtbanen er svekket av at Roma-spilleren Kevin Strootman er ute med skade. Rafael van der Vaart er heller ikke aktuell.

Nederlenderne er i ferd med å gjennomgå et generasjonsskifte, og elleve av spillerne i van Gaals tropp er under 25 år. Det er få eller ingen av nykommerne som er på samme nivå som de beste spillerne i de tidligere gullgenerasjonene.

Spania må også snart skifte ut de eldste spillerne, men troppen er fortsatt stinn av kvalitet på plasser.

Når to storlag ikke har råd til å tape, ender det fort med uavgjort, men vi tror Spania er et par hakk sterkere enn Nederland i dette mesterskapet. H til 1,75 blir vårt VM-tips fredag.

Hele spilltilbudet for kveldens VM-kamper finner du her.

Les også om fredagens spennende singelspill fra irsk fotball.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus