De tyske spillerne jubler etter at dommeren har blåst av VM-finalen mot Argentina.
De tyske spillerne jubler etter at dommeren har blåst av VM-finalen mot Argentina. Foto: Dylan Martinez (Reuters)

Ingen VM-revansje for Argentina

Det er en vanvittig interesse for kveldens reprise på VM-finalen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips:   Norge er ikke uten sjanser
US Open:
Kan han overraske igjen?
V4/V5 Täby:
Fru Johnsen til lunsj
V65 Bjerke:
Vi må spille Elegant

Oldham reddet oss med en sen scoring tirsdag kveld og reparerte dermed bommen på Peterborough. Så langt i september er det blitt treff på tre av fire oddstips for Sportspill.

Onsdag dominerer privatlandskampene langoddsprogrammet, men vi kan også spille på kvartifinalene i den norske cupen for kvinner og noe europeisk og amerikansk fotball.

Dagens oddstips

Tyskland - Argentina H


Kveldens desidert mest spennende privatlandskamp er møtet mellom VM-finalistene Tyskland og Argentina i Düsseldorf. Kampen er utsolgt, og mandag møtte om lag 45.000 elleville (og betalende) tyskere for å se VM-heltene trene.

I løpet av sommeren har Philipp Lahm, Miroslav Klose og Per Mertesacker lagt opp på landslagsnivå, men 18 spillere fra VM-laget er tatt ut i troppen til denne kampen. I tillegg er Marco Reus tilbake etter å ha mistet VM grunnet en skade. Mario Gomez er inne i varmen, og Stuttgarts dyktige midtstopper Antonio Rüdiger er også med.

Bastian Schweinsteiger ble tirsdag utnevnt til ny landskaptein. Mesut Özil har trukket seg grunnet en ankelskade, men kan rekke Tysklands åpningskamp i EM-kvaliken mot Skottland søndag.

Troppen:
Keepere: Manuel Neuer (Bayern München), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover).

Forsvarsspillere: Jerome Boateng (Bayern München), Eric Durm (Borussia Dortmund), Matthias Ginter (Borussia Dortmund), Kevin G rosskreutz (Borussia Dortmund), Benedikt Hoewedes (Schalke), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Antonio Rüdiger (Stuttgart).

Midtbane og angrep: Julian Draxler (Schalke), Mario Gomez (Fiorentina), Mario Götze (Bayern München), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach), Toni Kroos (Real Madrid), Sami Khedira (Real Madrid), Thomas Müller (Bayern München), Lukas Podolski (Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund), Andre Schürrle (Chelsea).

Lionel Messi får ikke mulighet til å revansjere finaletapet. Barcelona-spilleren fikk problemer med hamstringen mot Villarreal søndag og står over i dag. Maxi Rodriguez, Rodrigo Palacio og Ezequiel Garay er også uaktuelle. Nicolas Gaitan og Erik Lamela er hentet inn som erstattere.

Dette er tidligere Barcelona-trener Gerardo Martinos første kamp som landslagssjef for Argentina etter at han tok over jobben til Alejandro Sabella.

Troppen:
Keepere: Sergio Romero (Sampdoria), Mariano Andujar (Napoli)

Forsvarsspillere: Pablo Zabaleta (Manchester City), Federico Fernandez (Swansea), Marcos Rojo (Manchester United), Hugo Campagnaro (Inter Milan), Martin Demichelis (Manchester City), Jose Basanta (Fiorentina)

Midtbanespillere: Javier Mascherano (Barcelona), Fernando Gago (Boca Juniors), Lucas Biglia (Lazio), Ricardo Alvarez (Inter Milan), Augusto Fernandez (Celta Vigo), Angel Di Maria (Manchester United), Enzo Perez (Benfica), Erik Lamela (Tottenham Hotspur)

Angripere: Gonzalo Higuain (Napoli), Sergio Aguero (Manchester City), Nicolas Gaitan (Benfica), Ezequiel Lavezzi (Paris St-Germain)

Når man ser på de to troppene, er det tydelig at Joachim Löw har et bredere og sterkere materiale å velge fra enn sin kollega Martino. Dermed er det fordel Tyskland dersom begge landslagssjefene skulle velge å endre en del på laget underveis.

Tyskland var en meget verdig VM-vinner i Brasil, og i kveld blir laget backet opp av et meget entusiastisk publikum som er kommet for å hedre heltene.

Selv om Messi ikke har vært like dominerende på landslaget som i Barcelona,  er Argentina klart svekket offensivt av hans skadefravær. Det er godt mulig at Sergio Aguero erstatter Messi, og City-spilleren har ikke funnet formen så langt i høst selv om han har scoret to mål som innbytter.

Norsk Tipping hadde 1,95 i odds på hjemmeseier da teksten til denne saken ble skrevet, men oddsen er nå senket til 1,85. Vi har likevel såpass tro på Tyskland at vi anbefaler H i dagens oddstips.


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør