NEDRYKK?: Mats Møller Dæhli og Freiburg ligger an til en tøff nedrykkskamp denne helgen. Her er han på landslagssamling i mars.
NEDRYKK?: Mats Møller Dæhli og Freiburg ligger an til en tøff nedrykkskamp denne helgen. Her er han på landslagssamling i mars. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Intenst nedrykksdrama i Bundesliga

Det er mye å spille for i Bundesligaens siste runde.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Ny smell for Inter
Oddstips 2: Nedrykksdrama i Bundesliga
Odds MGP: Sverige har en vinnerlåt
V75 Jarlsberg lørdag: Millionjackpot med Høitomt
V5 Jarlsberg lørdag: En kongebanker
V4/V5 Klampenborg lørdag: Jacob fikser cashen
V4 Gävle: Ingen lettløst omgang
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten

Det begynner å bli «Time to say goodbye» med flere av de store ligaene i Europa. På dagens langoddsprogram er full runde i Spania, Tyskland og Frankrike - blant annet.

Dagens dobbel, spillstopp klokken 15.25.
Hamburg + Hannover, samlet odds 3,74.

Hamburg - Schalke 04, H 2,20
Hamburg har fått et lite oppsving den siste perioden og står med syv poeng de siste fire kampene. Før forrige rundes tap for Stuttgart, som kom etter de tok ledelsen, hadde de to seire og én uavgjort de siste tre.

Og tabellsituasjonen sier det meste om Hamburgs situasjon, som rent spillermessig er altfor gode til å rote nedi den sumpen. Nå har de to poeng opp til trygg plass og en meget svak målforskjell, noe som gjør at seier er nødvendig.

Hjemmelaget har ikke vært så forferdelige på eget gress denne sesongen, og står med 5-5-6 på eget gress.

Dessverre har de en lang skadeliste før denne viktige kampen. Nicolai Muller, Valon Behrami, Julian Green, Mohamed Gouaida, Ashton Gotz, Maximilian Beister, Ronny Marcos, Cleber, Alexander Brunst-Zollner, Gideon Jung og Matti Steinmann er alle ute.

Men bare to av disse har spilt mer enn 12 kamper denne sesongen. I tillegg er Rafael van der Vaart suspendert.

Bortesvake Schalke har skuffet stort under Roberto di Matteos ledelse, og det har også vært disiplinære skandaler inad i klubben. Det gjør at de havner på 5. eller 6. plass denne sesongen, et hav bak Champions League.

På reisefot er Schalke en av ligaens aller dårligste lag, med 3-4-9.

Chinedu Obasi, Fabian Giefer, Kaan Ayhan, Atstuo Uchida, Sidney Sam, Kevin-Prince Boateng, Marco Hoger og Pascal Itter mister alle kampen.

2,20 sies å være god odds på et lag som vil unngå et historisk nedrykk med seier. Schalkes sesong er så godt som over, og på bortebane er det uhyre svake.

Hannover - Freiburg, H 1,70
Hjemmelaget har kommet seg ved hjelp av et trenerskifte og har omsider kravlet seg over nedrykksstreken. De siste syv har de bare tapt to, men også kun vunnet én kamp.

Den nedrykksstreken håper de naturligvis å holde bak seg, og dårlig målforskjell gjør at de helst bør vinne for å være sikre.

5-4-7 er ikke mer enn godkjent på hjemmebane.

Freiburg har hatt en svak sesong, men like fullt en spennende sesong. Mats Møller Dæhli og gjengen slo like godt Bayern München forrige runde og sørget for å gi seg selv en god mulighet til å berge plassen likevel.

Men de skal passe seg. Med tap i dag, kan de fort finne på å bli forbigått av både Hannover, Hamburg og/eller Stuttgart.

2-7-7 er en bortestatistikk som ikke levner veldig mye håp, dog.

Mats Møller Dæhli, Oliver Sorg og Caleb Stanko er ute for gjestene.

1,70 er godkjent odds på hjemmeseier, og totalt for dobbelen en lekker totalodds på 3,74. Heia hjemmelagene!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør