FORTVILT: Roberto Mancini har ikke fått den virkelige dreisen på Inter siden han kom denne sesongen.
FORTVILT: Roberto Mancini har ikke fått den virkelige dreisen på Inter siden han kom denne sesongen. Foto: Stefano Rellandini (Reuters)

Inter går på ny smell

Inter skal få det tøft mot en hevngjerrig eks-trener.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Nedrykksdrama i Bundesliga
Odds MGP: Sverige har en vinnerlåt
V75 Jarlsberg lørdag: Millionjackpot med Høitomt
V5 Jarlsberg lørdag: En kongebanker
V4/V5 Klampenborg lørdag: Jacob fikser cashen
V4 Gävle: Ingen lettløst omgang
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten

Det begynner å bli «Time to say good bye» med flere av de store ligaene i Europa. På dagens langoddsprogram er full runde i Spania, Tyskland og Frankrike - blant annet.

Dagens single, spillstopp klokken 20.40.
Genoa - Inter, H 2,45

NB! Undertegnede er Milan-supporter, men har gjort sitt ytterste for ikke å la det farge tipset.

Genoa virker å bli årets virkelige overraskelseslag. Få hadde forventet at de skulle kjempe på øvre halvdel av Serie A, og med to kamper igjen har de Europa League i sikte.

Det er tidligere Inter-trener og generell nomade som har ledet dem gjennom den gode sesong. Gian Piero Gasperini har gjort laget sitt fintspillende og underholdende, og slik sett har ikke Genoa vært til å kjenne igjen.

I tillegg fikk Gasperini sparken i Inter for bare to sesonger tilbake, i en noe ydmykende prosess. Personlig er det nok mye motivasjon i denne kampen for Genoa-sjefen.

Sampdoria så lenge ut til å bli Genovas representant i Europa neste sesong, men om Genoa skulle vinne i dag, vil de holde Sampdoria godt bak seg. Motivasjon god nok, dét.

Skadesituasjonen er imidlertid litt skummel for hjemmelaget, spesielt på spissplass. Perotti, Niang og Borriello er alle ute resten av sesongen. Det samme er Ariaudo og Marchese.

Tapte for Juventus
Forrige helg skulle Inter invitere til fest og slå Juventus og samtidig sikre seg en plass i Europa League. De tok ledelsen mot et veldig B-preget bortelag.

Men så rotet de det til igjen og tapte til slutt 2-1. Det betyr at de må vinne denne kampen for å holde følge med Genoa og det spørs nok om motivasjonen for å nå Europa League ikke er den største.

Mange har nemlig tatt til orde for at Inter bør fokusere på ligaen i stedet, og storklubbene i Italia ser ofte på Europa League som et nødvendig onde om de kvalifiserer seg.

Jonathan, Dodò, Campagnaro, Guarin og Vidic er alle skadet for gjestene, som likevel mønstrer en meget solid startellever.

Genoa har imidlertid enorm motivasjon i denne Europa League-plassen og også det å holde Sampdoria bak seg.

Oddsen på hjemmeseier kunne vært høyere, men 2,45 er absolutt godkjent på et solid hjemmelag - som vil få enorm støtte i sin siste hjemmekamp for sesongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør