Drogheda spilte kvalifiseringen i Europa League mot Malmö i 2013, men ligger for tiden et godt stykke ned på den irske tabellen.
Drogheda spilte kvalifiseringen i Europa League mot Malmö i 2013, men ligger for tiden et godt stykke ned på den irske tabellen. Foto: Niall Carson (Pa Photos)

Irsk dobbel på oddsbongen

To formsterke lag skal gi oss oddspenger i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips: 
Lettere spillerom for Messi
V65/V4 Solvalla: Herlig omgang!
V65 Orkdal:  Jackpot og publikumsfest

Fredagens oddsprogram består av kamper fra Copa America, fotball-VM for kvinner og oppgjør fra norsk, svensk, finsk, irsk og islandsk klubbfotball.

Derry – Cork B 1,80
Derry har vært en middelhavsfarer i irsk Premier League etter bronsemedaljen i comebacket på øverste nivå i 2011. Årets sesong ser ikke spesielt lovende ut. 15 poeng på 17 kamper holder til niendeplass halvveis, og det skiller fire poeng ned til Bray på nedrykkskvalik.

Derry slipper inn færre mål enn de andre bunnlagene, men har bare klart å score 12 mål selv. Formen er heller laber; på de siste åtte kampene har laget bare klarte å skrape sammen tre uavgjortpoeng. Derry siste seier i serien kom mot tabelljumbo Limerick 20. april.

Kaptein Ryan McBride og forsvarsspilleren Seamus Sharkey soner karantene i kveld, mens midtbanespilleren Stephen Dooleybetegnes som usikker.

Cork var bare to poeng fra å ta seriegull forrige sesong, og det ser ut til at laget blir den tøffeste utfordreren til Dundalk også i år. Det skiller tre poeng opp til serielederen, mens Shamrock på bronse er fire poeng bak.

Cork har hatt et meget godt tak på Derry de siste sesongene. På de siste møtene står laget med full pott og 11-1 i målforskjell. Derry har bare vunnet én kamp på hjemmebane denne sesongen, mens Cork er ubeseiret på fremmed gress.

Cork er nødt til å vinne bortekamper mot de svake lagene for å holde følge med Dundalk, og 1,80 i odds på B er ok betalt.

Bohemians – Drogheda H 1,52
Bohemians unge mannskap har hatt en ok sesong så langt. Fasiten etter 17 runder er 31 poeng, noe som holder til femteplass halvveis ut i sesongen. Ned til Longford på sjette skiller det hele 12 poeng, og det er bare 3 poeng opp til Shamrock på bronse.

Forrige runde ble det en sterk hjemmeseier over Shamrock, og tredje sist ble det en enda mer imponerende borteseier over Dundalk. Det var serielederens første hjemmetap siden høsten 2013.

Bohemians har slitt med en god del skader de siste rundene, men det to uker lange avbrekket har gjort at to-tre spillere har fått tid til legene skadene. Fem spillere er fortsatt ute.

Drogheda har 3-1-0 på de fire siste i serie og cup. En tilsynelatende imponerende rekke resultater, men sannheten er enn annen. Seirene ble nemlig tatt mot tabelljumbo Limerick, middelmådige Galway og miniklubben Cabinteely (cup), mens det uavgjorte resultatet kom mot tabellnabo Derry.

Fasiten etter 17 kamper er 18 poeng og 18-27 i målforskjell.

Midtbaneduoen Sean Thornton og Mark Hughes er ute med skader, mens Sean Brennan (midtbane) og Shane Dunne (forsvar) soner karantene.

Bohemians er en langt tøffere oppgave enn det Drogheda har møtt de siste rundene, og vi tror laget går på en smell etter en periode med fin poengfangst.

Samlet odds for dobbelen: 2,74.

Kampstart: 20.45.

Hele oddsprogrammet finner du her.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør