Gylfi Sigurdsson har vært en kjempesuksess i Premier League etter at han kom tilbake til i Swansea i sommer og blir en nøkkelspiller i Islands jakt på EM-plass.
Gylfi Sigurdsson har vært en kjempesuksess i Premier League etter at han kom tilbake til i Swansea i sommer og blir en nøkkelspiller i Islands jakt på EM-plass. Foto: Jon Super (Ap / NTB scanpix)

Island kan bli en EM-overraskelse

Island startet EM-kvalifiseringen forrykende og bør toppe puljen etter kveldens match.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag:
Oddsdobbel: Norge byr ikke opp til dans
V64 Umåker: Voldsomme 1 894 699 SEK ekstra i sekserpotten
V5/V4 Øvrevoll: Ny fredagssuksess for Nettavisens galoppeksperter?
V65/V4 Solvalla: All-inn på Stefan Söderkvist
V65 Jarlsberg: Stor jackpotomgang med to bankere

Malta - Norge og en rekke andre EM-kvalifiseringskamper utgjør hovedingrediensen på fredagens langoddsprogram.

Dagens oddstips

Latvia - Island BSelv om Latvia vant den baltiske cupen tidligere i år og har 3-1-1 i 2014 på fem kamper i 2014 (mot svak motstand), er det et høyst middelmådig lag som møter Island i kveld.

De fleste i troppen spiller til daglig i Latvia Virsliga, og Aleksandrs Cauna (CSKA Moskva) og Artjoms Rudnevs (Hamburg) er vel det nærmeste man kommer profiler i laget.

Spilte 0-0 borte mot Kasakhstan i åpningskampen. Det var nokså likt når det gjelder sjanser, men hjemmelaget vant cornerstatistikken hele 9-1. Endte nest sist VM-kvalikgruppe G med åtte poeng på ti kamper. Vant to hjemmematcher den gangen, men det var mot svake lag som Liechtenstein og Litauen.

Har store fraværsproblemer i kveld. Førstekeeper Andris Vanins er uaktuell og blir erstattet av 39 år gamle Aleksandrs Kolinko eller en landslagsdebutant. Nevnte Cauna og førstevalget på spissplass, Edgars Gauracs, er heller ikke med i troppen. Totalt er det seks fravær, og tre av forfallene kommer fra spillere som var i aksjon mot Kasakhstan.

Island gjorde det sterkt i Norges VM-kvalikgruppe og ble ikke slått ut før i playoffen mot Kroatia. Åpnet også meget friskt i EM-kvaliken med en fortjent 3-0 seier over Tyrkia. Bortelaget fikk en spiller utvist etter en times spill, men da ledet Island allerede 1-0.

Troppen er bredere og sterkere enn på mange år, med profiler som Swanseas Gylfi Sigurdsson, Kolbeinn Sightorsson (Ajax) og Aron Einar Gunnarsson (Cardiff). Laget er sultent, hardtarbeidende og samspilt.

Gruppe A er en vrien pulje, der Island trolig må kjempe med Tyrkia og Tsjekkia om andreplassen bak Nederland. Island vil få en knallstart på kvalifiseringen med seier i kveld, og det tror vi laget klarer mot et svekket og svakt Latvia.

B spilles til 2,05 i odds.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør