De islandske spillerne feirer Gylfi Sigurdssons (i midten) mål i 3-0-seieren over Latvia fredag.
De islandske spillerne feirer Gylfi Sigurdssons (i midten) mål i 3-0-seieren over Latvia fredag. Foto: Ints Kalnins (Reuters)

Island kan sjokkere Nederland

Island har forberedt en iskald velkomst for de nederlandske spillerne i Reykjavik i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Oddstips: 
Kampen Norge må vinne
V4/V5 Visby:  Slaget om Gotland
V64 Färjestad
: Jackpot med Magnus

Det ble treff på begge oddstipsene søndag (Østerrike til 1,80 i odds og Slovakia til 2,10 i odds), og vi satser på at mandagen gir en god start på oddsuken.

Programmet er dominert av kamper fra EM-kvalifiseringen, men det er også noen klubbkamper og NHL på menyen.

Dagens dobbel

Island – Nederland (1-0) H
Latvia - Tyrkia B


Island - Nederland (1-0) H 2,17
Vi varslet for Island i fredagens oddstips, og våre venner i Nordatlanteren tok en komfortabel borteseier over Latvia med 3-0. Dermed topper Island gruppe A i EM-kvalifiseringen med full pott og 6-0 i målforskjell etter to runder.

Årets utgave er en av de desidert beste landet har sett. Troppen er bred, sterk, sulten og samspilt og inneholder profiler som Swanseas Gylfi Sigurdsson, Kolbeinn Sightorsson (Ajax) og Aron Einar Gunnarsson (Cardiff)

Island gjorde det sterkt i Norges VM-kvalikgruppe og ble ikke slått ut før i playoffen mot Kroatia.

Mulig startoppstilling: Halldorsson, B. Bjarnason, Skulason, R. Sigurdsson, Amason, Gunnarsson, G. Sigurdsson, T. Bjarnason, Halfredsson, Bödvarsson, Sigthorsson

Nederland har ikke vært helt seg selv etter suksessen i VM i sommer og tapte åpningskampen mot Tsjekkia. Slo tilbake med 3-1 hjemme mot Kasakhstan fredag, men seieren ble ikke sikret før i sluttminuttene – etter at motstanderen fikk en spiller utvist.

Ibrahim Afellay var frisk i sin første landskamp fra start på nesten to år og leverte både scoring og assist. Barcelona-spilleren som er utlånt til Olympiakos, pådro seg imidlertid en stygg smell i beinet og betegnes som noe usikker til kveldens kamp.

Fra før har PSV-midtbanespilleren Georginio Wijnaldum, som imponerte stort i VM, og Newcastle-keeper Tim Krultrukket seg fra troppen grunnet skader.

Mulig startoppstilling: Cillessen, Van der Wiel, Blind, De Vrij, Martins Indi, De Jong, Sneijder, Afellay, Lens, Robben, Van Persie

Det er meldt minusgrader i Reykjavik i ved kampstart kl. 20.45 i kveld, og de formsterke islandske spillerne kommer til å gjøre alt for at nederlenderne skal få et ugjestmildt møte Laugardalsvollur.

Det er fristende å gå etter hjemmeseier til 5,10 i odds, men vi nøyer oss med en handikapvariant der Island starter med ettmålsledelse. Spillet er satt opp til 2,17 i odds og går inn dersom Nederland ikke vinner.

Objektet kan ikke spilles som singel, og vi kombinerer med en annen kamp fra puljen.

Latvia – TyrkiaB 1,52
Latvia har et høyst middelmådig landslag, og de fleste spillerne i troppen spiller til daglig i Latvia Virsliga. Aleksandrs Cauna (CSKA Moskva) og Artjoms Rudnevs (Hamburg) er vel det nærmeste man kommer profiler i laget.

Spilte 0-0 borte mot Kasakhstan i åpningskampen, men ble knust 0-3 av Island på hjemmebane fredag.

Hadde svært mange skader i det oppgjøret, og forsvaret er spesielt hardt rammet. I kveld er i tillegg spissen Rudnevs ute med karantene, noe som svekker angrepet betraktelig.

Tyrkia har fått en forferdelig start på kvalifiseringen, med tap for Island og Tsjekkia. Har i likhet med Latvia en del skadefravær, og det meldes i tillegg om uro og splid i troppen.

Tyrkia har allerede sakket kraftig akterut i kampen om de tre øverste plassene i gruppen, og kun seier er godt nok i kveld. Selv om begge lagene har mange fravær, er Latvia hardest rammet. Tyrkerne har også langt bedre reserver enn dagens motstander.

1,52 i odds på borteseier er dårlig betalt i en EM-kvalifiseringskamp, men med betingelsene beskrevet over, setter vi pengene på B.

Samlet odds for dobbelen 3,30.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør