Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Jevnt på Alfheim

Med ett ben hver i Europa League, må Tromsø og Rosenborg roe ned og spare krefter. Her er søndagens andre oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Nå snur det for Sarpsborg

V64 Bollnäs: En svensk kaldblodskonge
V65 Biri: Gundersen kroner verket
Tippetips: Viking er bankers

V5 Harstad: Stillerud har bankeren

Langoddsen er spekket med objekter fra OL og norsk fotball. Det er full runde i Tippeligaen og Adeccoligaen, og mange kamper nedover i divisjonene. Ellers finner vi fotball fra Danmark, Sverige, Finland, Island og Belgia.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
20. Kvik Halden FK - Moss B 2,95

Det er mange overraskelser i Oddsen-Ligaen for tiden. I dag er det Østfold-derby i Halden, og bortelaget Moss er litt på gang. Seire over Østsiden og Tromsø 2 gir selvtillit, og de vil nok gjerne hevne 1-4-tapet i sesongens omvendte oppgjør. Vi går for overraskelsen til 2,95 i odds som dagens langskudd.

Dagens avslag
50. Bodø/Glimt - Mjøndalen H 1,42

Mange spiller nok Glimt i dag, men ikke vi. 0-0 mot Strømmen, 0-3 mot Ranheim og 1-1 mot Kongsvinger i de tre siste hjemme er ikke spesielt gode resultater, og Mjøndalen er i såpass god form for tiden at dette fort blir jevnt. Mjøndalen slo Ranheim 2-1 på sin forrige tur nordover. 1,42 på et lag som bare har vunnet en av sine seks siste, høres ut som dårlig butikk.

Dagens spill
Helgene har blitt merkelig like den siste tiden, på godt og vondt. Bom i Oddsen-Ligaen på lørdagen og treff i Tippeligaen på søndagen. Vi håper det sistnevnte gjentar seg nå, det har vi god tro på, og starter med en dobbel fra Adeccoligaen før vi runder av med et spill på Tromsø - Rosenborg i dagens andre oddstips.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

74. Tromsø - Rosenborg
Tromsø er stabile i toppen av Tippeligaen, og står som vanlig med sterk statistikk hjemme på Alfheim: 6-2-0 totalt. Formen er imidlertid ikke helt på topp, bare én seier på de fem siste i serien. 1-1 mot Sogndal forrige hjemmekamp i serien, og man har spilt to kamper i Europa League-kvalifiseringen også. 0-0 og 0-0 mot Olimpija Ljubljana, før Koppinen sørget for avansement i ekstraomgangene på Alfheim nå torsdag som var. Dette er bra, men et Tromsø i toppform hadde nok ikke trengt ekstraomganger for å avgjøre på hjemmebane, mener vi. Nå venter Metalurh Donetsk på torsdag, på Alfheim.

Det må roteres i rekkene når man er inne i et, sett med norske øyne, så heftig kampprogram. Sikkert er det at Steffen Nystrøm (m) er ute på lang sikt og senegaleserne Ciss og Kara er opptatt med OL.

Rosenborg er formlaget i Tippeligaen sammen med Godset, og har nå 3-4-0 på sine syv siste. De er ubeseirede på bortebane, men ikke fremmed for å spille uavgjort. Etter seire over Viking, Molde og Haugesund ble det 1-1 hjemme mot Lillestrøm forrige helg. Rosenborg kjører samme løp som dagens motstander, der er videre til tredje runde i Europa League-kvalifiseringen, med et nødskrik av dimensjoner. Etter å ha kastet bort 2-0-ledelsen sin på overtid på Lerkendal, havnet de under 0-1 i Kazakhstan, før de klarte å vinne kampen 2-1 med 9 mann på banen. Matchvinner var Dockal, nok en gang.

Dockal (m) og Issah (m) returnerer fra suspensjon her. Selnæs (m) later til å være frisk og klar for kamp igjen. Men trener Jönsson vil som vanlig måtte tenke seg nøye om hvem han bruker, for å spare mest mulig krefter til Europa League.

Tromsø er sterke hjemme, men møter et rutinert lag som er kapable til å ta poeng i nord. Tromsø ser ikke ut til å være helt på topp for tiden, og da sier trønderne ja takk til det ene poenget, tror vi. Vi har så stor tro på uavgjort at oddsen på 3,30 må prøves. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 19.55. Kampen vises på TV 2.

74. Tromsø - Rosenborg 2,15 3,30 2,90

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør