Jimmy Floyd Hasselbaink overtok som QPR-manager 4. desember 2015.
Jimmy Floyd Hasselbaink overtok som QPR-manager 4. desember 2015.

Jimmy jakter sin første seier

Den gamle storscoreren Jimmy Floyd Hasselbaink leder nå QPR, men laget har ikke vunnet under hans kommando. Fredag tror vi det er dags.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige nyttårsdagsmeny:
Oddstips 1: Prevc får sin fortjente revansje
Oddstips 2:
Forfang på palljakt i Garmisch
V65 Jarlsberg: Travåret innledes med jackpotomgang
TV-fotball/streaming:
Mye herlig fotball i nyttårshelgen

Riktig godt nytt år, kjære lesere. Vi står foran et meget innholdsrikt 2016 som her EM i fotball til sommeren som sitt store sportslige høydepunkt, men for oss nordmenn er også VM i skiskyting i Holmenkollen stort.

1. nyttårsdag betyr det tradisjonsrike nyttårshopprennet fra Garmisch-Partenkirchen og det betyr også starten på sesongens Tour De Ski. I tillegg er det er par kamper fra Championship litt senere på dagen og litt ishockey.

Queens Park Rangers - Hull H 2,75
De to kampene som spilles i Championship 1. nyttårsdag, er ikke lettløste. Brighton er klar favoritt hjemme mot Wolverhampton, men har mistet formen og den kampen ser vidåpen ut. Det gjør forsåvidt også kveldskampen mellom QPR  og Hull, men her er oddssettingen såpass skjev, at vi setter pengene på hjemmeseier.

Hull kommer til London med tre strake bortetap i ryggen og motstanden har ikke vært den tøffeste heller. 5/12 røk laget 1-2 borte for Leeds, mens de to siste bortetapene er kommet mot svakt plasserte Rotherham (0-2) og mandag ble det 0-1 tap borte mot svakt plasserte Preston. Strålende 9-2-1 på hjemmebane gjør at laget fortsatt henger godt med i tabelltoppen (4. plass).

Queens Park Rangers ligger på en skuffende 15. plass, og det skyldes blant annet sedvanlig svak bortestatistikk (3-7-2). Hjemme har laget kun tapt en kamp (4-7-1), men mange poengdelinger gjør at poengfangsten er laber. Jimmy Floyd Hasselbaink har ledet laget i fem seriekamper (tok over 4. desember) og det har gitt fire uavgjort og et knepent bortetap (1-2) mot sterke Ipswich. Mandag måtte laget nøye seg med 1-1 hjemme mot Huddersfield etter å ha ledet i det lengste. Spissen Charlie Austin er fremdeles skadet og James Perch er ute med kneskade, men ellers har QPR ingen nye skader i julen.

Hull-manager Steve Bruce må klare seg uten Michael Dawson og Alex Bruce, og både Moses Odubajo og Andrew Robertson må testes kampdagen.

2,25 på at Hull vinner er ikke gangbar odds, all den tid Hull har røket i tre strake bortematcher mot svakere motstand enn QPR (kanskje bortsett fra Leeds). Det er på tide at Jimmy Floyd Hasselbaink får sin første trepoenger som QPR-manager og til spreke 2,75 i odds, må det være verd å backe London-laget i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør