Foto: Marit Hommedal/SCANPIX

JJK på vei mot stupet

Finske JJK sliter både sportslig og økonomisk. Etter dagens kamp tror vi situasjonen ser enda mørkere ut. Les dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag:
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag
V64 Arvika: Ny V4-suksess?
V5 Haugaland: Tengs innleder?

langoddsen i dag finner vi blant annet Gold Cup, Oddsen-ligaen, Allsvenskan, finsk Veikkausliiga, islandsk Superliga og russisk Premier League.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
235. FK Rostov - FC Terek Grozny B 2.50

Rostov måtte spille playoff etter forrige sesong for å redde plassen i russisk Premier League, men tok seg greit av SKA-Energiya og vant til slutt 3-0 sammenlagt. Hadde variable 6-3-6 hjemme på Olimp-2, og vant bare én kamp på bortebane (1-5-9). Har handlet kraftig til årets sesong, men er alikevel ikke forventet til å kunne hevde seg nevneverdig på tabellen.

Terek Grozny leverte en godkjent sesong i fjor, havnet til slutt på 8.plass med 14-6-10 totalt. Er forventet å kunne klatre oppover i år også, men det skal mye til før de kan true toppen. Har et godt tak på dagens motstander, vant 3-0 på dagens bane senest i april, og har tatt tre av de fem siste. To har endt uavgjort, men den ene var cupkamp, som Terek til slutt tapte på straffer.

Dagens kamp er seriepremieren for begge, og det er vanskelig å bedømme lagene så tidlig i sesongen. Men sett ut i fra fjorårssesongen og tidligere oppgjør bør Terek ha gode sjanser til å ta alle tre.

Dagens avslag
Helsingborg - Öster H 1.28
Helsingborg har falt ned fra 1. til 4.plass i Allsvenskan med 1-3-1 på de fem siste. Öster sliter på nedre halvdel og bare målforskjellen skiller dem fra direkte nedrykk. Hjemmelaget er rettmessige favoritter, men de har sentrale fravær med Gashi og Lindström, og med tanke på den svake formutviklingen holder vi oss unna 1.28.

Dagens spill
231. Kuopio PS – JJK Jyvaskyla
KuPS viste god formstigning i i mai/juni med 5-2-2, hvor de slo både HJK (1.) og VPS (3.) på bortebane, og kjørte over Jaro (4.) 3-0 hjemme. Men laget har ikke greid å holde trykket oppe; tapte 0-1 mot hjemmesterke RoPS for to helger siden, og falt dermed ned på 8.plassen med 1-1-3 på de fem siste. Forrige hjemmekamp endte derimot med 1-0 seier over VPS (3.), og på Savon Sanomat Areena står de med 4-2-3. Får tilbake viktige Omar Colley (f) fra karantene til dagens kamp.

JJK fikk med seg tre vikitge poeng hjemme mot Honka (2.) i forrige runde, men ligger fremdeles sist med 14 poeng, fire bak Lahti på sikker plass. Vant kun to kamper i mai/juni med 2-3-9, men har i det minste vist litt bedre takter i det siste med 1-2-2, hvor de har holdt TPS (6.) og RoPS (9.) til uavgjort på hjemmebane. Har tapt tre på rad borte, deriblant mot tabellnabo Lahti, og har svake 1-1-7 på fremmed gress. JJK sliter i tillegg økonomisk, klubben har fått frist til 15.august med å få orden på økonomien, ellers er det over og ut.

Dagens kamp er et derby mellom østre og vestre len i Finland, noe som kan gjøre matchen litt mer uforutsigbar. Men JJK har vist svært lite denne sesongen, og klubben har både sportslige og økonomiske problemer. KuPS er også inne i en svak periode, men laget skal ha klart mer å gå på enn dagens motstander.

231. Kuopio PS – JJK Jyvaskyla 1.80 3.10 3.35

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør