Foto: hesteguiden.com

Joker i lettløst rebus

Optimale forutsetninger samt løp i kroppen gjør sitt til at vi tror Troll Jokeren på ny entrer vinnersirkelen i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Det er fryktelig sprikende kvalitet på hestene i de fleste av løpene på Leangen i kveld, og det er således naturlig å gå for samlebonger. Vår banker for dagen er ikke akkurat ukjent med å vinne løp, noe hele 27 triumfer så langt i karrieren forteller alt om. Fjorårssesongen var dog ikke som best for 3 Troll Jokeren som kommer ut i V5-3, og vi må helt tilbake til 3. august for å finne den siste seieren. Innsatsen til sjette etter lang pause i et tøft V75-løp i den siste starten var dog av det oppløftende slaget, og løp i kroppen har normalt gjort godt. I kveld står den seiersvante Kos Knekten-sønnen helt perfekt inne i løpet, og vi tror det dreier seg om en solid vinnersjanse.

Storfavoritt som innfrir?
I V5-innledningen har en formtoppet 4 Kvamdals Jo en helt riktig oppgave foran seg, og dersom det klaffer sånn noenlunde med posisjonene underveis speeder Kjøstad Jo-sønnen inn til årets første triumf her. Innsatsen til tredje på fine 28.1 mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter i den siste starten var av beste merke, og vi ser kun tetløpende 2 Salsnes Stjerna i mot. Sistnevnte leverer variable resultater, men på sitt beste er Ilmin-datteren hesten å slå for den store favoritten.

Begredelig kvalitet
Løpene i hhv V5-2 og V5-4 vil trolig ikke gå inn i historien som de beste vi har sett, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn ikke mange. I den andre avdelingen står de antatt beste litt leit til spormessig, men uansett posisjoner underveis bør trioen 6 Prince Monet (forbedret med løp i kroppen), 8 Jaguar W.L. (vært ute i tøffe lag hele veien) og 11 Elling`s Arnie (bedre enn raden) dukke opp i striden helt der fremme.

I den fjerde avdelingen blir 10 Nyborg Prinsen vår frekke favoritt. Nordli Svarten-sønnen gikk klart godkjent til fjerde etter lang pause sist, og løp i kroppen har normalt gjort godt for 19-prosenteren i spillet. Vår favoritt utfordres i første rekke av 2 Vangen Snippen og 9 Spang Møy. Førstnevnte har aldri vunnet løp, men bedre forutsetninger enn dagens får ikke Alm Hellin-sønnen. Sistnevnte holder uforandret fin form, og Rigel Jo-datteren bør være av de bedre her.

Tar 11 år gamle Vangen Snippen livets første triumf i V5B-4?
Tar 11 år gamle Vangen Snippen livets første triumf i V5B-4?

Trio gjør opp
I V5-finalen pådrar Encore W.L. seg et tungt favorittstempel, men at det er snakk om en klink vinner er vi neimen ikke sikker på. Brief Encounter-sønnen holder absolutt toppform, men i innersporet setter friskusen Atle Solhus seg opp bak startkjappe 1 Freedom Beach. Dersom favoritten blir svart ut ned startsiden kan det straks bli verre, og da kan det være slik at det er 5 National Banker som skummer fløten til slutt. Sistnevnte har et kremløp på papiret, og 8-åringen som er vant til å møte klart bedre hester enn dagens konkurrenter må krysses tidlig.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 90, 360 og 1080 kroner.

Samtlige forslag er samlebonger, og vi forsøker her å ta V5`en hhv 5 og 10 ganger.

”Tors kiosk: Klikk her for å lære om Lyntoto”.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør