Kjell Jonevret og Viking har hatt en svak sesongstart.Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Kjell Jonevret og Viking har hatt en svak sesongstart.Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Jonevret sitter utrygt

Kjell Jonevret og Viking har hatt en meget svak sesongstart og tapt tre av de fire første kampene. Det kan bli mer trøbbel borte mot Sandefjord torsdag.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Tippetips: 
1. maifest på kupongen
Dagens dobbel 1:
  Badeseire for VIF og Rosenborg
Dagens dobbel 2: 
Ulf trenger en seier
Dagens dobbel 3:Jerv får en reaksjon
Tippemagasinet:  Sjekk Sjekk Jonssons tips
Tippeliga:   Alle skader og karantener
TV-fotball:  Sjekk den herlige ukesoversikten

Vi står overfor et strålende torsdagsprogram på Langoddsen. I Tippeligaen og OBOS-ligaen er det natt til første mai-fest, og det spilles også kamper i La Liga, Serie A og Allsvenskan.

Onsdag ble det storeslem for oddstipsene, med treff på både singelspillet, langskuddet og dobbelen. I dag kommer vi med en rekke anbefalinger.

Sandefjord - Viking H 2,25
To av de to store overraskelsene i årets Tippeliga, møtes i Sandefjord i kveld. Den store positive overraskelsen Sandefjord (vi har ikke glemt Mjøndalen), tar imot et Viking-lag som hittil må sies å være den store negative overraskelsen. 

Lars Bohinen er en trener det er lett å like, han utvikler lag som tror på egne ferdigheter. Sandefjord har ikke de mest navngjetne spillerne i sin tropp, men som lag fungerer det utmerket. Etter fire serierunder så har Sandefjord seks poeng, to kamper hjemme er begge vunnet, mens to bortekamper er tapt.

Solid i seriepremieren hjemme mot Bodø/Glimt, og i lange perioder også det beste laget i bortemøtet mot Start i den andre serierunden. To sene scoringer av Espen Hoff ødela imidlertid den dagen og Sandefjord røk ufortjent da. Reiste seg umiddelbart hjemme mot Sarpsborg i runden etter og vant 1-0, men måtte se seg slått av et meget velopplagt Strømsgodset sist søndag med 2-3, etter en ny flott kamp. 

Da er betydelig verre stilt i Stavanger og Viking. Tidligere i uken varslet sportsdirektør Arne Larsen Økland at han fratrer stillingen. Tre tap og en seier hittil for Kjell Jonevrets mannskap og det har ikke sett bra ut spillemessig. Innledet med 0-1 borte mot Mjøndalen, i en kamp der laget riktignok ble snytt for en straffe på stillingen 0-0, men prestasjonen var uansett ikke mye å skryte av. Fikk så hjelp av et selvmål i hjemmekampen mot Tromsø og vant tilslutt 3-1 i den kampen, men igjen var ikke prestasjonen mye å skryte av.

Nest best i det meste borte mot Stabæk nest sist (tap 0-1), og sist lørdag var laget i realiteten sjanseløse mot Rosenborg, selv om ikke 1-4 gir et helt riktig bilde av den kampen. 

Jakob Busk, Kjell Rune Sellin og Jean Alassane Mendy er alle fortsatt ute med skader for hjemmelaget. For Viking mangler igjen kaptein Indridi Sigurdsson og langtidsskadde Björn Daniel Sverrisson. 

Viking hadde ikke bedre enn 4-7-4 på bortebane i fjor og har innledet årets sesong med to bortetap, mens Sandefjord hadde strålende 11-3-1 på hjemmebane i opprykkssesongen og har vunnet sine to første hjemmekamper i Tippeliagen.

Fotball er fortsatt ikke matematikk, men utfra det som er vist hittil, må det være Sandefjord som er spillet her og 2,25 for mer hjemmejubel i Sandefjord er klart gangbar odds og spilles.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus