Barcelona-spilleren Alexis Sanchez (til høyre) er Chiles største stjerne sammen med Juventus' Arturo Vidal.
Barcelona-spilleren Alexis Sanchez (til høyre) er Chiles største stjerne sammen med Juventus' Arturo Vidal. Foto: Scanpix/AFP

Kampen Chile må vinne

Etter åpningskampen mot Australia står Nederland og Spania på programmet.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
VM-tips:Ingen revansje for Nederland
Omtale:
Mexico - Kamerun
Odds:Dette laget skal vi tjene enda mer på
V65 Biri:
Har banket Norges beste

Nettavisens Sportspill-redaksjon satser stort på VM, og vi kommer til å ha analyser og tipsomtale til samtlige matcher under mesterskapet. Enkelte kamper/objekter vil ha større spillverdi enn andre, og disse blir merket som dagens (offisielle) VM-tips.

I de øvrige kampene kommer vi med siste nytt om lagene og omtale av hva vi mener er de beste spillene som er tilgjengelig for disse oppgjørene, uten at vi fører regnskap for anbefalingene.

Hele spilltilbudet for kveldens VM-kamper finner du her.

Chile – Australia
Chile har vært heldig som har trukket Australia i den første kampen. Dette er et lag landet må slå for å ha håp om å gå videre, og med seier i natt vil chilenerne sette et voldsomt press på en eventuell taper i oppgjøret mellom Spania og Nederland.

Chile er kjent for et høyt press og hurtig angrepsspill, og spillerne kommer trolig til å gå ut meget aggressivt. Laget er bygget rundt stammen i det meget imponerende VM-laget fra U21-VM i Canada i 2007, med spillere som Alexis Sanchez, Gary Medel og Arturo Vidal som de største stjernene.

Det er mye hardtarbeidende gråstein i Australia, og landet er tippet som en klar dumpekandidat i denne gruppen. Gjorde det bra i treningskampene i fjor høst, men har tapt mot Kroatia og Ecuador og spilt uavgjort mot Sør-Afrika i de tre siste oppgjørene.

Med tanke på at Chile har et mannskap med mange lave spillere, blir nok dødballer Australias beste angrepsvåpen. Men vi tror ikke hodestyrke god fysikk er nok til å vinne kampen.

Norsk Tipping har satt opp 20 objekter på oppgjøret.

*Hvis vi starter med HUB-oddsen, har Norsk Tipping satt opp 1,40 – 3,95 – 7,00. Selv om vi tror klart mest på chilenerne, er det uaktuelt å anbefale H til så lav odds som 1,40.

Chile har ofte mye ballbesittelse og skaper bra trøkk mot motstanderen, men i blant – som i åpningskampen mot Honduras i 2010 – sliter spillerne med å omgjøre sjansene til mål. Matchen endte 1-0 til Chile, men vi kan fort se et stort sjansesløseri også i natt.

*Handikapvarianten (Australia starter med 1-0-ledelse) til 2,10 i odds er av samme grunn ikke aktuelt.

*Over/under 2,5 mål-objektet er satt til 1,95/1,65 i odds. 0-0, 1-1, 1-0 og 2-0 er alle sannsynlige resultater, og under-spillet er mest interessant selv om oddsen er litt lavere enn ønskelig.

*Av de fem målscorer-spillene er det ingen som peker seg ut som spesielt gode. Sanchez er den som på papiret har best scoringssjanser, men 2,35 i odds er ikke bra betalt.

*Det siste spillet på kampen er om begge lag scorer. Du får 2,15 i odds på Ja og 1,52 på Nei. Vi tror mest på Nei-alternativet, men også her er oddsen lite interessant.

Hele spilltilbudet for kveldens VM-kamper finner du her.

Les også om fredagens spennende singelspill fra irsk fotball.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus