DOMINERTE: Joshua King spilte en stor kamp mot Malta og scoret to av Norges tre mål.
DOMINERTE: Joshua King spilte en stor kamp mot Malta og scoret to av Norges tre mål. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Kampen Norge må vinne

Bulgaria er Norges største utfordrer i kampen om den viktige tredjeplassen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Dagens Dobbel: 
Island kan sjokkere Nederland
V4/V5 Visby:
  Slaget om Gotland
V64 Färjestad
: Jackpot med Magnus

Det ble treff på begge oddstipsene søndag (Østerrike til 1,80 i odds og Slovakia til 2,10 i odds), og vi satser på at mandagen gir en god start på oddsuken.

Programmet er dominert av kamper fra EM-kvalifiseringen, men det er også noen klubbkamper og NHL på menyen.

Dagens oddstips

Norge - Bulgaria H


Etter den traurige EM-åpningen mot Italia, var det befriende å se det landslaget sprudle mot Malta fredag. Nå er ikke øynasjonen noen målestokk, men de norske spillerne fikk endelig en positiv opplevelse som de forhåpentligvis kan flyte videre på i kveld.

Samspillet mellom Joshua King og Mads Møller Dæhli var også en fryd for øyet og bærer bud om at det offensive spillet er i ferd med å løsne.

Per-Mathias Høgmo kommer trolig til å gjøre svært få eller ingen utskiftninger på laget som slo Malta 3-0, men han har signalisert at Martin Ødegaard trolig blir å se på banen i løpet av kampen.

Bulgaria er Norges store utfordrer i kampen om 3.-plassen (gir playoff) bak Italia og Kroatia, så kveldens kamp er uhyre viktig for begge lag. Bulgarerne åpnet med en meget sen seier borte mot Aserbajdsjan og tapte 0-1 hjemme for Kroatia i en sjansefattig match fredag.

I VM-kvaliken endte landet på fjerdeplass, men spilte godt i enkeltkamper. Spesielt i de to uavgjort-møtene med Danmark vist spillerne kontringsspill på høyt nivå. Det blir viktig for Høgmos menn å unngå balltap i situasjoner der bulgarerne kan angripe i overtall.

Basel-forsvareren Ivan Ivanov og angriperne Emil Gargorov og Dimitar Rangelov er ikke med i troppen.

Det er solgt bra med billetter til kampen, og stemningen på Ullevaal blir garantert god.

2,00 i odds på H er i snaueste laget, men vi spiller litt med hjertet i dag og setter pengene på hjemmeseier.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør