Kei Nishikori var vår outsider i mandagens åttedelsfinale mot Milos Raonic, og japaneren innfridde til fine 1,93 i odds.
Kei Nishikori var vår outsider i mandagens åttedelsfinale mot Milos Raonic, og japaneren innfridde til fine 1,93 i odds. Foto: Geoff Burke (Reuters)

Kan han overraske i US Open igjen?

Kei Nishikori ga valuta for oddspengene våre mandag. I dag har japaneren en enda større utfordring.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips:
Ingen revansje for Argentina
Tippetips:Norge er ikke uten sjanser
V4/V5 Täby:Fru Johnsen til lunsj
V65 Bjerke:Vi må spille Elegant

Nettavisens travekspert Rolf Lerum er ikke bare lidenskapelig opptatt av hestesport, men følger også tennisirkuset tett. Så langt i US Open har han kommet med to tipsforslag, og begge gikk inn.

Det er duket for kvartfinaler i US Open. Norsk Tipping har satt opp odds på Stanislas Wawrinka - Kei Nishikori og Novak Djokovic - Andy Murray. Vi kommer tilbake med omtaler av matchene mellom Tomas Berdych og Marin Cilic Gael Monfils og Roger Federer.

Dagens tennislangskudd

Stanislas Wawrinka - Kei Nishikori B


Stanislas Wawrinka - Kei Nishikori 1,45 - 2,20
En av disse skal altså få «gleden» av å møte enten Novak Djokovic eller Andy Murray i semifinalen. Når det gjelder Wawrinka, så har han «lusket» seg videre i årets US Open uten å glitre noe sånn veldig.

I sin 4. rundekamp mot Robredo slet han lenge, men var altså best på de viktige ballene. Han servet bra, og knallet inn hele 18 ess. 58 upressede feil trekker selvfølgelig ned, men «helt ville» 75 rene vinnere kommer selvfølgelig på pluss-siden. Om serven sitter og de upressede feilene holdes nede, kan dette bli en ny semifinale for Wawrinka.

Etter at Kei fikk ny trener (Michael Chang) før dette året, har han løftet seg noe veldig. Slet med litt småskader i forbindelse med French Open, men en pause etter Wimbledon gjorde godt, og han virker i sin beste form. Fikk en tøff 4. rundekamp mot Milos Raonic, en kamp som faktisk ikke var ferdig før tirsdag morgen kl 08.30 norsk tid. Kei slo kun 41 upressede feil på fem sett, og han hamret løs mot servekjempen Raonic.

Her må Kei Nishikori holde balltempo oppe slik at Wawrinka øker sin feilprosent. Der ligger Keis mulighet i kampen. Et forsiktig spill på Kei Nishikori til fine 2,20 i odds blir vår anbefaling her.

Novak Djokovic - Andy Murray 1,22 - 3,10
Dette er slik vi ser det, verdens to beste hardcourt-spillere, og det er synd at de skal støte på hverandre allerede i en kvartfinale. Dette har selvfølgelig med rankingen å gjøre, og der har jo Andy Murray rast etter sin ryggskade i fjor.

Så hva kan vi forvente i natt? Jo, vi kan forvente en kvartfinale med høy kvalitet hvor det vil bli betydelig jevnere enn hva oddsen tilsier. Novak har hatt et godt tak på Andy de siste årene, og han leder 5-1 på de siste seks oppgjørene. Novak Djokovic har så langt spilt feilfritt i US Open, og han har sett MORSK ut. Mot Kohlschreiber i 4. runde slo Novak kun 19 upressede feil på tre sett, og var solid fra start til mål.

Andy Murray har virket veldig fokusert etter at han slet med kramper i sin førsterundekamp. Mot Tsonga nå sist spilte han en av årets beste kamper for sin del, men skal vi sette fingeren på noe, så må førsteserven opp en bra bit til denne kvartfinalen om han skal true serberen.

Novak Djokovic skal være favoritt, men ikke en så stor favoritt som oddsen vil ha det til. Hadde vi hatt en 100-lapp i hånden, og måtte plassert den, ja, da hadde nok vi plassert den på Novak Djokovic som vi trossalt tror mest på. Men vi står over spill.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør