Foto: AP/Scanpix

Kan han stoppe Real Madrid?

Athletic Bilbao-trener Marcelo Bielsa blir kalt læremesteren til Pep Guardiola, men er det nok til å stoppe Real Madrid? Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Onsdagens langoddsprogram er spekket med høyinteressante matcher fra både England, Spania, Italia, Frankrike og Nederland og det drar seg til nå i de forskjellige ligaene nå i sluttspurten. Hele 92 spilleobjekter er det å bryne seg på, og 23 av disse er hentet fra den norske cupens 1.runde. I tillegg er det full runde i både Serie A, Ligue 1 og nederlandsk eredivisie. Flere svært viktige seriekamper spilles også i England og Spania.

Flere tips onsdag:
Tipping: I kveld kan du vinne 5,7 mill
Odds: Nå lykkes norske Helsingborg

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd:
Gårsdagens langskudd Fulham infridde til flotte 5,05 i odds og det er flere høyaktuelle langskudd også onsdag.
Bolton - Tottenham
Hva motiverer mest? Å kjempe for eksistensen i Premier League eller å kjempe for Champions League-plass. Vi tror mest på det første og med seier i denne hengekampen vil Bolton være over streken for første gang etter nyttår. Det vil si det holder med ett poeng for å passere QPR. Med 4-2-2 på de åtte siste seriekampene, har Bolton gjort en flott jobb i det siste, og nå er fornyet kontrakt høyst mulig. Tottenham tok tilbake fjerdeplassen i helgen ettersom Newcastle tapte og laget selv slo Blackburn 2-0. For øvrig har det vært total formsvikt for Spurs den siste måneden, og laget stod med 1-3-5 på de ni foregående kampene. Etter denne venter Aston Villa borte og Fulham hjemme. 0-4-4 er tallene på Tottenhams åtte bortekamper. Vi synes hjemmeoddsen er det eneste aktuelle her og 3,35 er et av dagens mest interessante langskudd.

Athletic Bilbao - Real Madrid
Spansk La Liga der de fleste lag har tre kamper igjen av sesongen. Vi gikk mot Bilbao i søndagens borteoppgjør mot Zaragoza, da det lå en reaksjon i luften etter cupsuksessen i Europa League sist torsdag. Trener Marceloa Bielsa gjorde en rekke endringer på sitt lag, og 0-2 tapet var alt annet enn uventet. I kveld er det tilbake til toppet mannskap for hjemmelaget, som har sju poeng opp til Malaga på fjerdeplass. 10-4-3 er solide tall på hjemmebane. Real Madrid reiste seg direkte etter exiten fra Champions League og slo Sevilla komfortabelt 3-0 hjemme søndag. Med tre poeng i kveld er Real Madrid seriemester, da laget har sju poengs ledelse til Barcelona når tre serierunder gjenstår. 14-2-1 er bunnsolide tall på bortebane. Vi mener hjemmelaget har bedre muligheter her enn det oddsen indikerer. 5,10 på hjemmeseier er et frekt og spenstig langskudd sent onsdag kveld.

Dagens avslag
Cesena - Udinese
Med 0-5-2 på sine sju siste seriekamper der tapene har vært ettmålstap for Juventus og Inter, ønsker åpenbart Cesena å rykke ned fra Serie A med flagget til topps. Meget bortesvake Udinese (3-6-8) kjemper om Champions League-plass, men må i kveld unnvære storscorer Antonio Di Natale. 1,40 på borteseier her må være dagens i særklasse dårligste tilbud fra Norsk Tipping. Styr mer enn langt unna.

Dagens spill
Real Zaragoza - Levante
Til deilige 2,70 i odds hadde Zaragoza ingen problemer med å slå et slitent Athletic Bilbao søndag ettermiddag. Men dessverre for Zaragoza tok Villarreal alle poengene i bortemøtet med Sporting Gijon tirsdag kveld og dermed er avstanden opp til lagene over streken seks poeng før denne kampen. Zaragoza må derfor trolig vinne sine tre siste kamper (tabelljumbo Racing Santander venter hjemme i nest siste serierunde, mens Getafe er borte er avslutningskampen), så det er slett ikke umulig. Uansett må kampen i kveld vinnes. Zaragoza har 4-1-1 på sine seks siste hjemmekamper (tapet kom mot Barcelona) og står totalt med 6-4-7 på sine hjemmekamper denne sesongen.

Levante har klart å holde koken bemerkelsesverdig bra etter den sterke sesongstarten og vil komme a poeng med Valencia på tredjeplass med seier i kveld. Er dog betydelig sterkere hjemme (10-3-5) enn borte (5-4-8) og formen har vært variabel den siste tiden. 2-2-3 på de siste sju seriekampene er ikke tall som sender laget til Champions League.

Trener Manuel Jimenez har stort sett alle sine beste menn tilgjengelig i kveld, mens Levante må unnvære spissen Kone (sytten seriemål), i tillegg til Barkero (m), Del Horno (f) og Javi Venta (f).

Zaragoza har levert varene på hjemmebane den siste tiden, gjorde en flott match søndag og er pisket til å vinne. Levante har sentrale fravær og er ikke noe stort bortelag. Vi må angripe denne hjemmeseieren og oddsen for hjemmeseier er høyst akseptable 2,20. Kampen kan dessverre ikke spilles som singel, så vi må kombinere.

Paris Saint-German - Saint-Etienne
Ettersom Montpellier skuslet vekk to poeng i hjemmemøtet med Nancy tirsdag kveld, fikk PSG fornyet håp i tittelkampen i Ligue 1. Med seier i kveld vil ambisiøse PSG kun være tre poeng bak Montpellier med noenlunde lik målforskjell. PSG har gjenstående bortekamper mot Valenciennes og Lorient, samt hjemmekamp mot Rennes, i tillegg til kveldens kamp. Montpellier har også to bortekamper igjen (mot Rennes og Auxerre), samt hjemmekamp mot Lille. Så dette er fullt mulig for pariserne. Men 2-3-2 på de sju siste seriekampene lukter det ikke ligagull av. Hjemme er tallene solide 12-2-3.

Saint Etienne ligger på sjetteplass og har kun ett poeng opp til Rennes på fjerdeplass (som gir Europa League). Rimelig bra borte (7-5-5) og kommer til dette oppgjøret med tre strake seire (riktignok mot billig motstand).

Hjemmelaget må ha fått motivasjon av Montpelliers poengtap tirsdag, og dette må være en bra sjanse selv om det har haltet litt den siste tiden. PSG er veldig stødige hjemme. 1,57 for hjemmeseieren er som det må være.

Vi får da en dobbel til 3,45 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 onsdag (spillestopp kl 19.55):
Kamp 53. Real Zaragoza - Levante 2,20 2,85 2,70
Kamp 86. Paris Saint-Germain - Saint-Etienne 1,57 3,10 4,60
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus