Vålerengas Vidar Örn Kjartansson (i midten) har imponert stort i sin debutsesong i Tippeligaen og er seriens toppscorer med åtte mål.
Vålerengas Vidar Örn Kjartansson (i midten) har imponert stort i sin debutsesong i Tippeligaen og er seriens toppscorer med åtte mål. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Kjartansson skyter VIF til himmels

Vålerenga har endelig klart å skaffe seg en stabil toppscorer og matchvinner.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Få oversikt: Skader og karantener i Tippeligaen
Tipping: 16. maifest med 12 rette
Oddstips 2: 
Spissen som bare scorer for Alta
V65 Jarlsberg:
I kveld blir det fest
V4 og V65 Solvalla:
Spilte inn 100.000 kr sist
V64 Boden:Bergh må til Boden

Det er ikke bare på arenaene rundt omkring i landet det er 16. maifest i kveld - oddsprogrammet  er det også grunn til å rope et flerstemt hurra for. Det vrimler av fine objekter og god odds både i Tippeligaen og 1. divisjon.

Dagens spill 1
Start – Vålerenga B 2,85

Start imponerte ikke nevneverdig borte mot Sogndal forrige runde og tapte fortjent 1-2 selv om laget tok ledelsen i kampen 20 minutter ut i andre omgang. Har bare tatt ett poeng på de siste fire kampene og ligger på ellevteplass med åtte poeng.

Matthias Vilhjalmsson (kne) og Bismark Acosta (lår) er på bedringens vei, men denne kampen kommer for tidlig. Alexander Lind (overtråkk) er ny på skadelisten, men Jesper Mathisen (kne) er tilgjengelig igjen.

VIF åpnet sesongen med en forferdelig bortekamp mot Molde, men har bygd opp formen gradvis og fremstår for tiden som en seriøs medaljekandidat. Spilte 1-1 mot formsterke Viking forrige runde og vant sin forrige bortekamp 3-0 mot Stabæk. Ligger på femteplass med fjorten poeng.

André Muri er fortsatt ikke friskmeldt etter hodeskaden, ellers ser det bra ut.

Ettersom Start har fordelen av hjemmebane, fremstår kampen i utgangspunktet som et jevnt oppgjør. Vi liker imidlertid det vi ser av VIF om dagen, og Oslo-laget har skaffet seg en stabil toppscorer og matchvinner i Vidar Örn Kjartansson. 23-åringen har tatt Tippeligaen med storm og må være det beste kjøpet Vålerenga har gjort på flere sesonger.

Start har lite fremdrift i spillet om dagen, og vi fristes klart mest av B-oddsen i dette oppgjøret.

I boksen under kan du levere spill på Start - VIF.


Dagens langskudd
Fredrikstad – Nest-Sotra B 3,90

Torsdagens langskudd til 5,25 i odds (Falkenberg borte mot Norrköping) gikk inn med 3-0, og fredag er vi på jakt etter nye langskuddkroner.

Fredrikstad er inne i en meget tung periode og har bare klart ett poeng på de fire siste seriekampene. Det ene poenget ble tatt hjemme mot et ursvakt Ullensaker/Kisa som har tapt alle sine seks øvrige kamper. FFK er også slått ut av cupen av Follo, og det er lite som tyder på at spillerne kommer til å gå først i byens 17. maitog.

Kevin Duré, Rozhat Shaswari og Nicolai Solberg er på vei tilbake etter skader, men det er tvilsomt om noen av dem blir klare til kveldens kamp.

Nest-Sotra har vært et friskt pust i årets 1. divisjon. Tredjeplass og 14 scoringer på sju kamper er det bare å ta av seg hatten for. Er i likhet med Fredrikstad ute av cupen, men tapet for Fyllingnsdalen ble preget av at man spilte med ti mann i store deler av andre omgang.

Nest-Sotra slo til med en meget sterk seier over Tromsø forrige runde og har vunnet to av tre bortekamper så langt.

Dagens utgave av FFK kan hvem som helst i ligaen slå. Når oddsen likevel er satt 1,70 – 3,45 – 3,90, skyldes det utelukkende at FFK har et sterkt klubbnavn og meritter å vise til, mens Nest-Sotra er en ny oppkomling som ennå ikke blir tatt helt seriøst av oddsspillerne og spillselskapene. Hadde prestasjoner og resultater vært lagt til grunn for oddssettingen, ville oddsen fort vært snudd.

I boksen under kan du levere spill på FFK - Nest-Sotra.


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør