Foto: Franck Fife (AFP)

Polen - Columbia - live, odds, statistikk

Polen - Colombia møtes til en svært vikig kamp, og vi synes oddsen på Polen er svært spillbar.

Kommersielt

Spill på liveoddsen her...

Se kampen her: Polen - Colombia, gruppe H

Følg kampen direkte i vårt livesenter
Ny kjempedag på oddsen i går

VM-formen har ankommet Nettavisen. Vi mente at Eden Hazard skulle score, og at Belgia skulle slå Tunisia enkelt. Hazard scoret to, og Belgia vant 5-2. Oddsen var på fine 2,55. Det var så dags for Sør-Korea - Mexico. Her mente vi Mexico skulle lede etter både halvspilt og fulltid. Det ga oss 2,50 i odds. I tillegg til dette mente vi at Carlos Vela hadde gode sjanser til å score mål. Sistnevnte scoret 1-0-målet på straffespark, og på Vela-scoring fikk vi hele 3,50 i odds. Vi lagde også et oddstips i Eliteserien. Vi trodde Molde skulle vinne med to mål eller mer. 3-0 stoppet Solskjær sine menn på, og oddsen var fine 2,65.

Les også: Knuser England Panama?


Polen - Colombia H - 3,35 (Spillestopp 19:55)

Klikk for å levere dette spillet

Oddssetterne på Norsk Tipping mener Colombia skal være ganske klare favoritter i denne kampen. Vi får derfor solide 3,35 på polsk-seier, og det mener vi er feil. Polen er nemlig ikke et dårligere lag enn Colombia.
Denne kampen er meget viktig, da begge lagene gikk på tap i den første gruppespillkampen. Om et av lagene taper i dag, er turneringen over.

Nabolaget-spiller med storgevinst!

Nei, det gikk ikke veien for Polen i den første gruppespillkampen. Men en svært viktig ting å tenke på her er at Senegal, som laget møtte, fikk lov til å spille akkurat slikt de ville. Nemlig kontringsfotball. Polen skulle trille ut et tett og kompakt Senegal, noe som ikke fungerte. Det ble masse balltap, og raske Senegal-spillere kunne nyte masse rom fremover på banen. Det straffet seg, noe det nesten måtte gjøre. I en slik kamp passet det ikke veldig bra at den beste stopperen til Polen, Kamil Glik, ikke ble klar til kampen. Han forventes klar til dagens kamp.

Polen er et lag vi egentlig liker ganske godt, men alt ble bare feil i den første gruppespillskampen. 2-0-målet til Senegal kom etter en meget stygg feilpasning av Krychowiaks, og målet burde selvfølgelig vært unngått. Etter 2-0-målet tok Polen over alt, og styrte det meste. Målet kom dessverre for sent, men andreomgangen var mye bedre. Polen burde og skulle tatt poeng mot Senegal, men de møtte rett og slett på et lag som straffet dem voldsomt for sine personlige feil. Vi mener Polen er mye bedre enn vist, og om Monacco-stopperen Glik er tilbake kan dem fint vinne denne kampen.

Her finner du vårt VM-magasin (NA+)

Etter tre minutter fikk altså Colombia den verst tenkelig starten på dette mesterskapet. Rødt kort på deres beste midtbanespiller, Carlos Sanchez. Kagawa satt straffen kontrollert for Japan. Å spille med en mann mindre resten av kampen er en utrolig vanskelig oppgave, og særlig når du mister en av dine viktigste spillere. Colombia reduserte på et smart frispark av rett før pause. I andreomgangen styrte Japan så å si alt. Ikke at Japan imponerte oss, men Colombia skapte ikke en sjanse da det stod 1-1, og prøvde kun å ri i land et poeng. Japan-scoringen måtte komme, og da det ble 2-1 skapte Colombia en stor sjanse regissert av stjernespiller James Rodriquez. Sistnevnte spilte kun den siste halvtimen, og fikk ikke gjort all verden. Kroppspråket var dog ikke det av det mest energiske vi har sett av Rodriuez. Mannen starter nok i dag.

Les også: Vant 1,2 millioner på Mexicos seier mot Tyskland

Konklusjon: Vi synes ikke Colombia er et bedre fotballlag enn Polen, og forstår pent lite av hvorfor Norsk Tipping har satt oddsen i Colombia sin favør. Vi prøver oss på Polen-seier til herlige 3,35.

Klikk for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør