Klokkeklar lunsjbanker

Vi kan ikke spille i mot Ekeli Jenta som støter på hester hun slår syv dager i uken på normal form i en småvrien lunsjrebus.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for gratis V5-tips.

Vi er helt enig med Stallskriket som banker 1 Ekeli Jenta i den tredje avdelingen. Lome Elden-datteren kommer tilbake etter litt pause, men er formen sånn noenlunde konservert bokføres årets tredje triumf i dag. 6-årshoppa har tidligere støtt på Høiby Lunar/Laeskog Ronja & Co, og det finnes ingen av slikt kaliber i dagens løp. Trolig leder Høydahl-traveren rundt om sammen med en kusk som kjenner hesten godt fra tidligere oppsitt, og vi ser ingen grunn til å gardere den store favoritten.

Dobbeltbanker
I den andre avdelingen satser vi på å komme igjennom på to hester. 9 Dame Superb står nydelig til i fine rygger fra start, og formen er fortsatt strålende på Cherry Superb-datteren. 4-årshoppa spurtet fort etter hindringer på veien til sølv på fine 17.3 i Drammen i sin siste start, og årets andre seier bør være innen rekkevidde her. En svært spennende start gjør dog det tidligere unghesttalentet 6 Intergoal i dette løpet. Vi snakker her om en hest som faktisk kvalet inn til Prinsesse Mærthas Pokalløp på Biri som 3-åring på fine 16.6 full vei i et løp velkjente Rite To Gold var en vinner. Finalen den gang tok topphoppa Mystical News seg av, og vår outsider i den andre avdelingen endte utenfor premierekken. Det ble nok litt for tøff kost for den lovende krabaten som siden den gang har slitt med helsen, og kun har startet sporadisk. Nå er det dog ting som tyder på at Nascar Goal-sønnen kan være på vei tilbake, og som en foreløpig 10-prosenter i spillet er det et veldig interessant kryss på kupongene.

Her vinner Intergoal sprettlett på Biri i Juli som 4-åring på fine 17.2 full vei, dacapo i dag?
Her vinner Intergoal sprettlett på Biri i Juli som 4-åring på fine 17.2 full vei, dacapo i dag?

Utgangshester i åpne løp
I V5-innledningen tror vi det endelig kan være dags for 5 Figo T. Dream. Den svært kapable Giant Chill-sønnen feilet fra seg en plass helt i toppen i sin siste start, og en 17-tid gikk fløyten. Selskapet i dag er betraktelig enklere, og trener Morten M. Otteresen mener nå at han har funnet ut av 4-åringen.

Svært åpent i den fjerde avdelingen, der det sannsynligvis vil bli kjørt aktivt på flere hender innledningsvis. 2 Big Buddy er en naturlig favoritt fra sitt fine spor, men noe sikkert kort er det ikke snakk om. Formen virker i hvert fall stigende på Timberland-sønnen, og dersom det ikke skulle bli helt vill kjøring ned startsiden skal 5-åringen regnes med en solid vinnermulighet. Den som har vært matchet i tøffe lag hele veien i dette løpet, og som kan profitere på tøft tempo underveis er 4 Global Jinx. Enjoy Lavec-sønnen er ikke enkel å vinne med, men her kan det bli dønn riktig for 4-åringen.

I V5-finalen dukker Derby-hesten 9 Flying Magoo opp, og Home Alone-sønnen skal sees med en solid sjanse når han nå er tilbake i mer normale omgivelser. Favoritten utfordres i første rekke av en hest som på to starter ikke har tapt løp på Biri så langt, nemlig 3 Song Pay. Spotlite Lobell-sønnen har nå fått løp i kroppen etter litt pause, og kan forventes forbedret til dagens dyst.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to ordinære spilleforslag på hhv 96 og 576 kroner.

På det største forslaget spiller vi et abc-system med en innleveringspris på 1220 kroner. Systemet har vi fylt ut på fire kuponger, og de kan du kjøpe her.

”Tors kiosk: Klikk her for å lære om Lyntoto”.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør