Jürgen Klopp gir seg som trener i Borrussia Dortmund etter sju begivenhetsrike år i klubben.
Jürgen Klopp gir seg som trener i Borrussia Dortmund etter sju begivenhetsrike år i klubben. Foto: Frank Augstein (Ap / NTB scanpix)

Klopp sier takk for seg med cuptriumf

Jürgen Klopp avslutter sin fantastiske karriere i Borussia Dortmund med cupfinale mot Wolfsburg i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Tippetips: 
12 rette med Arsenal
Dagens dobbel: Gytkjær elsker å spille mot Start
Dagens langskudd:
  Molde straffer Sandefjord
Superjackpot Solvalla:  Tipsene som kan gi deg 90 mill.
V65 Drammen:  Sjekk denne frekkisen

Lørdagens oddsprogram består blant annet av to tippeligakamper, FA-cupfinalen og cupfinaler i flere av de store europeiske ligaene. Det er også en del klubbfotball på menyen.


Borussia Dortmund - Wolfsburg H 2,20
Jürgen Klopp tok over Dortmund i 2008 og ledet klubben til gull i Bundesligaen tre år senere. i 2012 vant klubben både cupen og serien, og året etter nådde laget helt frem til finalen i Champions League.

Årets sesong har imidlertid vært den dårligste på lenge. Stjernespillerne Mario Goetze og Robert Lewandowski viste seg vanskelige å erstatte, og troppen har vært svært skadeutsatt. Dortmund lå faktisk helt sist på tabellen midtveis ut i Bundesligaen.

Utover vårsesongen har laget liknet mer på seg selv, og sjuendeplass ble til slutt fasit i serien. Dortmund er sikret spill i Europa League neste sesong ettersom gjennom deltakelse i cupfinalen.

I semifinalen ble Bayern München slått ut på straffekonk på bortebane.

Wolfsburg vant Bundesligaen i 2009, og årets sesong er den nest beste i klubbens historie. Laget har tidvis spilt festfotball i Bundesligaen, og 74 mål på 34 kamper er rett og slett imponerende.

Det gikk også lenge på skinner i Europa League, men i kvartfinalen ble det bråstopp mot Napoli. Wolfsburg tapte hele 1-4 på hjemmebane, og da var det bare av akademisk interesse at returkampen i Italia endte 2-2.

Forsvarsduoen Naldo (sju seriemål) og Marcel Scharfer sliter med skader og betegnes som usikre for Wolfsburg. Klopp har ikke villet si så mye om laget sitt, annet enn at Jakub Blaszczykowski er tilgjengelig etter skade. På en pressekonferanse spøkte han med at han ville si hvilke spillere han tar med til Berlin dersom Wolfsburg-trener Dieter Hecking avslørte om Nano spiller fra start.

Dette blir garantert en severdig kamp med to angrepsvillige lag. Dortmund har imidlertid langt mer rutine enn Wolfsburg når det gjelder spill om trofeer, og sistnevntes kollaps i Europa League var ikke helt betryggende.

Vi setter pengene på at Dortmund-spillerne gir Klopp en pokal til avskjedsgave.

Kampstart: 20.00.

OBS: Oddsen på H er blitt senket til 2,05 etter at vi la ut tipset.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør