Foto: Paolo Bruno/Getty Images

Klose versus Di Natale

Det er duket for tidenes måltyv-duell i Serie A.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny tirsdag
Dobbel V5 Forus: Pål sitter på leken

Oddstips 2: Magi fra Redknapp
V65 Eskilstuna: Maharajah for alle penga
Premier League: Skaderapport

Det er en flott og omfattende tirsdagsmeny på langoddsen, for med Norsk Tippings nye oddstilbud har vi bortimot 100 objekter å velge mellom, bare i dag.

Vi finner midtukerunder i Premier League, Championship, Serie A og Bundesliga, og cuprunder i Italia, Spania, Belgia og Frankrike. I tillegg spilles det mye ishockey.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
22. Växjö Lakers - Färjestads H 2,55

Elitserien. Växjö har vært opp og ned. Det er under to uker siden de slo dagens motstander 6-3 på bortebane, som vi tipset om her i langskudd-spalten, men det er heller ikke lenge siden Växjö skuffet med tap hjemme for Rögle. Färjestads Patrik Lundh er suspendert her og et par runder til for en grusom takling mot Brynäs. Färjestad er ellers i god form, men de tapte altså mot Växjö sist, og på straffer i møtet før det også, og de tapte en bortematch her forrige sesong. Vi klarer ikke slippe tanken om en ny Växjö-overraskelse, og når oddsen er 2,55 fyrer vi løs.

44. Hamburger SV - Schalke 04 H 3,50
1. Bundesliga. Her er begge i variabel form, men HSV er likevel gjort til ganske store outsidere. De tapte i Düsseldorf på fredag, men slo Mainz hjemme runden før. 3-0-3 på eget gress. Schalke har tapt sine to siste bortekamper, mot ordinær motstand i Hoffenheim og Leverkusen, og lørdag skuffet de igjen, med bare 1-1 hjemme mot Eintracht Frankfurt. Det er en del fravær i begge lag og vi mener denne kampen er åpen. Da blir 3,50 på hjemmeseier et meget aktuelt langskudd.

Dagens avslag
71. Wolverhampton – Millwall H 2,25

Championship. Vi begynner å se odds over 2,00 på Ståle Solbakkens Wolverhampton igjen, noe som bare skulle mangle når de har 0-3-5 på sine åtte siste. Solbakkens problemer ser imidlertid ikke ut til å være over, med skader på sentrale spillere, svak form og nå også det Solbakken kaller svak vinnermentalitet i laget. Når formbomben Millwall kommer på besøk, blir selv 2,25 på hjemmeseier lite fristende.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens spill
Det er ikke vanskelig å finne vinnerkandidater denne tirsdagen, og vi velger å holde oss unna cup-objektene og ser heller på midtukerundene i Italia og England. Vi starter med en tur til Roma, og et outsiderspill i Championship, før vi runder av med en liten bombe i Premier League.

Serie A
80. Lazio – Udinese
Serie A. Lazio er oppe på 6. plass, noe de har intensjoner om å forbedre ytterligere, og det er hjemme i Roma de tar flest poeng. De 4-1-1 totalt på Olimpico, og de slo rivalen Roma sist de var i aksjon her, etter 1-1 mot Torino to uker før. Formen er brukbar, men Lazio har bare én seier på sine fem siste, de har tapt borte for Fiorentina og Catania før de forsvarte inn 0-0 borte mot Juventus forrige runde. Det hadde passet glimrende med en hjemmeseier i dag.

Hernanes (m) og Konko (f) er usikre til dagens kamp, og det siste vi hører er at Hernanes spiller, Konko står over. Fra før er Brocchi (m) og Dias (f) ute. Dette kan man leve med og det ligger an til et sterkt lag, med superspissen Klose på topp. Gazetta tror på denne startoppstillingen, men her må vi ha i mente at Hernanes muligens kan starte:

Marchetti – Cavanda, Biava, Ciani, Radu – Candreva, Gonzalez, Ledesma, Mauri, Lulic – Klose.

Udinese spiller mye uavgjort og vi finner dem nede på 11. plass med 3-7-3 totalt, 1-4-2 på bortebane. De er uten tap på de seks siste rundene, men uavgjort mot Catania, Bologna, Chievo og Parma i de fire siste er ingen maktdemonstrasjon.

På skadelisten finner vi Heurtaux (f), Benatia (f), Pinzi (m), Lazzari (m), Muriel (a) og Basta (f). Det betyr et noe redusert Udinese, som er ventet å starte slik:

Brkic – Coda, Danilo, Domizzi – Faraoni, Pereyra, Allan, Badu, Pasquale – Maicosuel, Di Natale.

Lazio viste seg som et sterkt defensivt lag mot Juventus sist, og dagens oppgave er hakket enklere, pakker de inn Di Natale så er mye gjort. Med Klose på topp skal hjemmelaget vinne dette. 1,70 for hjemmeseieren ser fint ut.

Championship
60. Brighton - Bristol City
Championship. Brighton har et sterkt lag som vi ofte har trodd på, men tallenes tale er imidlertid klar, klubben fra sør spiller mye uavgjort og det holder dem under play-off-streken. De var uheldige som bare klarte 1-1 hjemme mot Bolton i helgen, men de har heller ikke bedre enn 3-4-2 hjemme. De elleve siste rundene har bare gitt to seire, de seks siste hjemmekampene har bare gitt én seier. Så når vi har fått pusset brillene litt, må vi si at dette er ikke all verden og formen er nok ikke hva den var i august og september.

Manager Poyet ser ut til å måtte klare seg uten venstreback Wayne Bridge. Vicente (m) er dog eneste bekreftede fravær. El-Abd (f) er tilbake.

Bristol City har slitt denne høsten og ligger fjerde sist. De kom seg på riktig side av streken med en svært overraskende og oppløftende 3-1-seier i Middlesbrough på lørdag. Bristol City hadde gått 11 runder uten seier før det. Manager McInnes var henrykt etter det han mener var sesongens beste innsats, for Middlesbrough var ikke dårlige, det var Bristol City som hevet seg og spilte solid defensivt samtidig som de skapte sjanser og scoret tre nydelige mål. Dette kom etter 1-1 hjemme mot habile Blackpool, og vi mener å se at dette laget er i ferd med å heve seg.

McInnes har usikkerhet rundt Matthew Bates (f), men har nylig hentet inn Danny Wilson (f) på lån fra Liverpool, og 20-åringen kan få mer spilletid her. Ellers er det som før, McManus (f), Nyatanga (f) og Cunningham (f) er alle ute, det samme gjelder Stead, Skuse og Morris.

Fortsatt får vi høy odds på Bristol City, kanskje ikke så rart når de spiller borte mot Brighton. Men denne oppgaven er ikke noe vanskeligere enn bortekamp mot Middlesbrough, snarere tvert imot, for Brighton er ikke like skarpe offensivt lenger. 2,20 for en UB-garderingen her er interessant, og gir oss en dobbel til 3,74. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40.

60. Brighton - Bristol City 0-1 2,30 3,45 2,20
80. Lazio - Udinese 1,70 3,10 3,75

Total odds 3,74

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør