Finn Hågen Krogh er kanskje Norges største håp før onsdagens 15 km.
Finn Hågen Krogh er kanskje Norges største håp før onsdagens 15 km. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Krogh på medaljejakt

Finn Hågen Krogh er i kalasform og regnes som en av favorittene i dagens 15 km i Falun.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips: 
Arsenal møter superforsvar
Langskudd: 
Rakner det for Bournemouth?
V76 Bjerke:  Bonuspott og herlig meny

Onsdagens langoddsprogram består blant annet av to oppgjør i Champions League og en kamp i Championship. På hockeyfronten spilles det tre matcher i SHL i Sverige, og i tillegg er det en del håndball på dagens liste.

I Falun er det bare å glede seg til hopp stor bakke (kvalifisering) og 15 kilometer fristil for gutta.

Nettavisen Sportspill satser hardt på ski-VM og har i den anledning alliert seg med Petter Soleng Skinstad som oddsekspert under hele mesterskapet. Soleng Skinstad er aktiv langrennsløpet og representerer Team Veidekke Innlandet, et av Norges Skiforbunds regionlag. Han ble nummer 20 på 15 kilometeren under NM og nummer 21 på 30 km fellesstart og og konkurrerte i Skandinavisk Cup i nettopp Falun i begynnelsen av januar i år.

Soleng Skinstad vil sammen med undertegnede (Sportspill-sjef Kurt Leirvåg) servere daglige tips til ski-VM.

Tidenes smørebom for Norge under jentenes 10 km tirsdag og det er dessverre slikt man må forvente når det utendørsidretter vi snakker om. Tyskland og Russland hadde om mulig enda dårligere ski enn Norge, og været og føreforholdene er naturligvis en stor usikkerhetsfaktor forut for guttas 15 km fristil. Våre vurderinger er gjort på bakgrunn av noenlunde like forhold.

Tar Finn Hågen Krogh medalje? Ja. 2,15
Norsk Tipping har satt opp sju dueller til dagens 15 km, i tillegg til om norske utøvere tar gull eller medalje. Morsomt er det også med spillet "Beste norske utøver".

Finn Hågen Krogh er på forhånd den norske utøveren som er lavest priset hos Norsk Tipping og bookmakerne, både i forhold til vinnerodds, pallodds og beste norske utøver. Dog er det litt rart at man kan får fire i odds på at han tar gull og 2,10 på at han tar medalje. Vinneroddsen burde vært høyere om det skulle fristet til innsatser. Petter Northug er regjerende verdensmester på distansen, men i dag synes vi han er et stort spørsmålstegn. Petter har ikke levert særlig bra i intervalløp de siste to årene og derfor dropper vi Petter i dag.

Finn Hågen Krogh gjorde en fremragende prestasjon på søndagens lagsprint og avgjorde den sprinten på sin andre etappe. Krogh er i kalasform og imponerte også i verdenscuprennet i Østersund helgen før VM startet på den samme distansen. Krogh trives med å slite seg selv ut, og er stinn i selvtillit til dagens 15 km. Det er slett ikke utenkelig at han kan bli verdensmester, men vi føler oss ganske så sikre på at han kan ta medalje.

2,15 i odds på at Krogh havner på pallen i ettermiddag er godkjent odds og spilles. 

Her kan du levere spill på Krogh eller andre objekter på langoddsen.