Foto: hesteguiden.com

Lar seg ikke innhente?

Gunleif Tollefsen har gjort en flott jobb med kapable Horgen Yx, og i kveld tror vi ekvipasjen blir svært vond å fange.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Klikk her for å se vårt DD-forslag.

Vår banker for dagen har alltid vist fin kapasitet, men stadige galopper har som regel gjort sitt til at de store resultatene har uteblitt. Nå fremstår dog 2 Horgen Yx i en langt mer stabil utgave, og under dagens forutsetninger tror vi Spang Best-sønnen skal ha veldig gode sjanser til å legge på til sin andre strake triumf. Innsatsen til seier sist på fine 29.4 var det lite å utsette på, og i et løp hvor de antatt tøffest i mot står på lengste tillegg velger i å la Tollefsen-traveren stå ugardert. Det er slett ikke enkelt å hente 20 og 40 meter på dagens arena, og 6-åringen som trolig går en lav 29-tid fra strek skal da på ren utregning være snakk om en klink vinner.

Tre hester gjør opp?
Urutinerte varmblodshester er på farten i den tredje avdelingen, men vi har god tro på at vinneren er å finne blant våre tre utvalgte. Sørlandstrener Øystein Tjomsland har for vane å vinne disse løpene, og bak 1 Assarwin sitter han trolig bak en hest med solide vinnersjanser. Super Photo Kosmos-sønnen gikk et løp på det jevne til tredje på fine 18.7 i den siste starten, og normalt får vi se en ytterligere forbedret utgave til dagens dyst. 4-åringen er kjapp i vei, og tet fra start til mål er slett ikke noe usannsynlig scenario. Tøffest i mot blir trolig duoen 3 Spenda Luckygirl og 8 Rita Sensation. Førstnevnte gjør en spennende start i regi Rune Wiig, mens sistnevnte leverte en oppløftende innsats til knepent tap på 19.2 i sitt debutløp.

Dukker det opp en smell?
Ja, det er slett ikke usannsynlig at vi kan få noen vinnere litt på kanten i de tre øvrige avdelingene. I V5-innledningen står 4 Gino As fint til, og fra tet kan Diamond Way-sønnen som vant et V75-løp i den siste starten bli vond å fange. Ved den anledningen ble Erga-traveren brukt relativ hardt innledningsvis, men 5-åringen hadde allikevel krefter til å avgjøre løpet til sin fordel til slutt. Vi spiller ham utgang på det store systemet, men noen sikker vinner syntes vi det ikke er snakk om når han nå støter på litt tøffere motstand. Ille til spormessig står både 7 Nobs og 12 Wammior, men med litt flyt på veien skal de begge regnes i striden helt der fremme. Perfekt inne i dette løpet står både 9 Courageous Sprit (16-prosenter!) og 10 Lillruben (5-prosenter!), og fra sine flotte smygspor skal de tilmåles solide vinnersjanser med litt tempo på løpet.

Vi syntes årsdebuterende 2 Kastor Håbegård blir vel stor favoritt med sine 70 % i den andre avdelingen, og tyr til garderinger. Little Devil-sønnen leverte variable resultater under hele fjoråret, og vi mener Høgemark-traveren må være helt på topp for å kunne ta seg av et løp som dette. Dagens konkurrenter er ikke til å kimse av, og en hest som 7 Big In Japan som også kommer tilbake etter pause er fryktelig god på sitt beste. S. J`s Photo-sønnen har galoppen som sin verste fiende, men i en feilfri utgave legger han fort dette feltet på rygg som en foreløpig 15-prosenter i spillet!

Vi støter på et litt småskummelt løp i V5-4, og bred gardering kan vise seg lønnsomt. 9 Gigant Nico svek med galopp i sin debut for Rune Wiig, men kapasiteten er fin på 4-åringen. Vi er dog litt usikre på om en kjapp sprint er Gigant Neo-sønnens optimale distanse, og en hest som 4 Yanzhou River kan uansett bli vond å fange fra tet. Sistnevnte har løftet seg flere hakk nå på slutten, og Incredible Hulk-sønnen var meget bra til sølv på fine 16.0 i den siste starten.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to ordinære spilleforslag på hhv 90 og 375 kroner.

På det største forslaget spiller vi et enkelt abc-system med en innleveringspris på 1188 kroner fordelt over fire bonger som du kan kjøpe her.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør