Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix

Leeds kan slå Chelsea

Er det egentlig noen bombe om Chelsea taper på Elland Road?

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

langoddsen finner vi ishockey fra Russland, Tsjekkia og Sverige, norsk bandy, og fotball fra Nederland, England, Portugal, Italia og Tyskland, og da først og fremst cupfotball. Norsk håndball er også på programmet.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
152. Napoli - Bologna (pause) B 6,10

Coppa Italia, 1/8-finale. Det er bare få dager siden lagene møttes i Serie A på dagens bane. Bologna vant 3-2 etter å ha ledet 1-0 til pause. Vi holder Napoli for å være et av de aller sterkeste lagene i Italia, men nå har de røket først 1-2 borte for Inter og så 2-3 hjemme for dagens motstander, og det med toppet mannskap. Nå trekkes de i tillegg 2 poeng for en kampfiksing-sak fra 2010 og lagkaptein Cannavaro (f), og visekaptein Grava (f) utestenges fra fotballen i 6 måneder.

I utgangspunktet er dette en ypperlig sjanse for Napoli til å slå tilbake, på den annen side, dette er Napolis første kamp i denne turneringen og vi vet ikke helt hvordan det ligger an med prioriteringene og humøret. Det er lite skader, bare Gamberini er ute i tillegg til de utestengte, men Gazetta melder at det skal rokkeres til en mer Europa League-aktig startellever, med Vargas på topp og fire-fem andre endringer. Det virker rimelig, da Napoli har en viktig bortekamp i Siena allerede lørdag. Bologna må også gjøre sine prioriteringer, men de ledet til pause og vant her sist, og slik oddsen er satt må vi teste en innsats på ny borteledelse til pause, til gode 6,10 i odds.

Dagens avslag
106. Bursaspor - 1461 Trabzon H 1,28

Tyrkisk cup, sluttspill. Lavoddsere i cuper er i utgangspunktet en tung og smertefull vei til rikdom, og vi tror ikke Bursaspor til 1,28 er noe å satse på heller. Hjemmelaget er normalt best, de er i form og de spiller i øverste divisjon, derav den lave oddsen. Men bortelaget slo ut Tyrkias beste lag Galatasaray i forrige runde, som større outsider enn de er i dag, så da ligger vi unna denne hjemmeseieren.

Dagens spill
Vi har gledet oss lenge til kvartfinalen mellom Leeds og Chelsea, og på dagens cup-pregede langoddsmeny kliner vi til og spiller til høy odds.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

144. Leeds United - Chelsea
Engelsk Ligacup, kvartfinale. Det skal kåres en vinner i kveld, om nødvendig går kampen til straffesparkkonkurranse. Bradford, Aston Villa og Swansea er allerede klare for semifinale.

Leeds har slått Shrewsbury 4-0, Oxford United 3-0, Everton 2-1 og Southampton 3-0 på veien hit. I Championship er de ikke bedre enn nummer 12, men de har hevet seg betraktelig etter en svak periode i oktober-november. 4-0-1 på de fem siste i ligaen, som inkluderer hjemmeseire mot sterke Crystal Palace, Leicester og Ipswich.

Manager Neil Warnock er ute og demper forventningene foran kampen, han sier at Leeds ikke har nubbsjans dersom Chelsea stiller skjerpet, og at Chelsea kan stille tre forskjellige lag gode nok til å slå Leeds. Men samtidig poengterer han at Leeds slo ut et rimelig toppet Everton og at de spiller helt uten press. Han kunne ikke tenke seg en bedre motstander i kvarten enn nettopp Chelsea. I dag kan han ikke bruke innlånte Tate (f), mens Thomas og kapteinen Peltier er usikre. Fra før er Bromby, Austin, Somma og Nunez ute med skader.

Chelsea sitter i et fly når dette skrives, på vei hjem fra klubb-VM, der de først slo meksikanske Monterrey 3-1, men tapte finalen 0-1 for brasilianske Corinthians. Den nye treneren Rafael Benitez har måttet tåle en del kritikk for manglende prestasjoner, men han har også ledet laget til 6-1 mot Nordsjælland i Champions League, og fikk sin første seier i Premier League med 3-1 i Sunderland sist helg. Chelsea og Benitez er slett ikke i en posisjon der de kan tillate seg å tape en kvartfinale i ligacupen, klubbeieren ønsker edelt metall i skapet og han får aldri nok. Før seieren i Sunderland hadde Chelsea 0-4-3 i ligaen.

Mikel, Cahill og Ramires er suspenderte. Terry (f) og Romeu er skadet. Sturridge (a) er tilbake i trening men rekker neppe kampen.

Benitez har ikke klart å gjøre de blå til den seiersmaskinen klubbens eier forventer, og det er utvilsomt Chelsea som har mest å tape her. De er dessuten inne i en periode med mange kamper og mye reising. Warnock har rett i at et toppet og skjerpet Chelsea kan bli vonde å slå, men det handler om odds og den er 1,62 på bortelaget, 3,95 på hjemmelaget. Hjemmeseier til 3,95 må prøves med 100 kroner, Leeds har det i seg å overraske. Spillefrist klokken 20.40.

144. Leeds United - Chelsea 3,95 3,25 1,62

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør