Metz-fansen har hatt mye å juble for denne sesongen. Klubben fra Øst-Frankrike er tilbake i Ligue 1 etter å ha rykket ned i fjor.
Metz-fansen har hatt mye å juble for denne sesongen. Klubben fra Øst-Frankrike er tilbake i Ligue 1 etter å ha rykket ned i fjor. Foto: Frederick Florin (Afp)

Lekende lett tilbake blant de beste

Metz er suveren seriemester i Ligue 2, men hviler ikke på laurbærene i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Odds:
  Rösler skal i Premier League
V4/V65 Solvalla:  Kontio innleder superhelgen
V65 Jarlsberg:  Ingen er bedre enn Kristine

Vi bommet (heldigvis) på tipset til 6,5 i odds på at Norge skulle ryke ut av semifinalen i MGP i går, men vi reddet oss inn ved å få inn tipset på Vestsjælland mot AGF til 2,10 i odds.

I kveld er playoffmatchen mellom Wigan og QPR på programmet. , men det spilles også fotball i land som Frankrike og Belgia.

Dagens første oddstips finner du her.

Dagens dobbel
Metz – Le Havre H 1,52

Metz kunne feire seriemesterskap i League 2 med borteseier over Troyes tirsdag, og laget har i praksis vært klar for spill i Frankrikes øverste liga en god del runder nå. Derfor er det imponerende at man fortsetter storspillet og nekter å tape kamper. Har 4-2-0 på de siste seks rundene og har tatt 10 av 12 mulige poeng på de siste fire hjemmekampene.

Ifølge lagets hjemmeside er fem spillere ute med skade, men superduoen Diafra Sakho og Yeni N’Gbakoto, som har scoret 32 seriemål til sammen, er med i troppen.

Le Havre er i praksis sikret ny kontrakt når det gjenstår to ligarunder. Ned til Auxerre på øverste nedrykksplass skiller det seks poeng og fire lag. Og målforskjellen er på 14 plussmål versus Auxerre.

Midtbanespillerne Mickaël Le Bihan og Tristan Dingomé er ute med skader.

Formen er imidlertid ikke spesielt god (1-1-3 på de siste fem kampene) og tre bortetap på rad.

Dette er sesongens siste hjemmekamp for Metz, og vi tar det for gitt at laget viser seg fra sin beste side når fansen kommer for å hylle opprykksheltene.

Kortrijk – Oostende H 1,75
Det belgiske seriesystemet er relativt komplisert, men vi skal prøve å forklare bakgrunnen for denne kampen så enkelt som mulig: Kortrijk og Oostende har vunnet hver sin playoffgruppe blant lagene som endte på plassene 7 til 14 i grunnspillet i Pro League. Lagene skal møtes to ganger for å avgjøre hvem som vinner en plass i Europa League-kvalifiseringen neste sesong.

Kortrijk har ligget rundt midten av tabellen hele sesongen og endte på åttendeplass med 39 poeng og minus to mål i målforskjell. Laget er normalt vanskelige å slå på Guldensporenstadion, og i playoffspillet ble det seier i samtlige tre hjemmekamper og 10-2 i målforskjell.

Skademessig ser det bra ut.

Oostende har gjort det bedre og bedre etter opprykket forrige sesong og endte på plassen bak Kortrijk i grunnspillet. Laget tok 34 poeng og hadde minus 18 i målforskjell. Er ikke noe stort bortelag og endte opp med 3-3-9 på fremmed gress i grunnspillet.

Må trolig klare seg uten toppscorer Laurent Depoître, Andile Jali, Xavier Luissint og Jimmy Hempte.

Oosteende har imponert i playoffspillet, men møter i kveld et solid og heltent hjemmelag som har ambisjoner om spill i Europa League neste sesong.

Vi kombinerer spillet med et objekt fra League 2 i Frankrike.

I boksen under kan du levere dagens dobbel. Spillstopp er kl. 20.25.


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør