Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Lillehammer har best målvakt

Derfor blir det tøft for Lørenskog i Kristins Hall.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag
V4 Färjestad: Goop overlegen på hjemmebane
V65 Biri: Malmin berger fredagscashen

Tippeligaen: Nettavisens tabelltips

langoddsen finner vi privatkamper i fotball, 2. Bundesliga og Ligue 2, samt mye nederlandsk og irsk fotball. Sluttspillet i norsk ishockey ruller videre, Oilers og VIF kan bli klare for semifinale i kveld.

Kveldens toppkamper er hentet fra Serie A, dansk superliga, Bundesliga, Ligue 1 og Primera Division.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
26. Augsburg - 1. FC Nürnberg U 3,10

Hjemmelaget er favoritter i kveldens kamp fra 1. Bundesliga, og det er ikke rart etter at de har slått Hoffenheim 2-1 og Werder Bremen 1-0 borte de to siste rundene. 3-5-2 på de ti siste rundene er en klar bedring i formen hos Augsburg, som har ligget langt nede på tabellen hele sesongen. Det gjør de fortsatt, men de har fått en luke ned til Furth og Hoffenheim helt i bunnen, og ligger an til å klare nedrykkskvalik eller bedre. Nürnberg har fire uavgjorte kamper på de fire siste rundene og er blitt en av ligaens uavgjorteksperter. De spilte 0-0 mot Augsburg tidligere denne sesongen og 0-0 på dagens bane forrige sesong. Vi mistenker dem for å gå for 0-0 igjen, det er viktig å holde Augsburg bak seg på tabellen. 3,10 for ett poeng til hver er et interessant langskudd.

Dagens avslag
10. Frisk Asker - Stavanger Oilers B 1,75
14. Stjernen - Vålerenga B 1,30

Både Oilers og Vålerenga leder 3-0 i kamper og kan avgjøre her. Kvartfinaleseriene i ishockey går som kjent til et av lagene har vunnet fire matcher. Oilers har vært gjennom tre jevne matcher mot Frisk, og to ganger trengte de spilleforlengelse for å avgjøre, før de vant 3-2 hjemme på onsdag. VIF har vært helt overlegne på Jordal, men måtte på noe merkelig vis ut i spilleforlengelse i Fredrikstad etter 5-5 da klokka viste 60 minutter. Så er spørsmålet, skal storfavorittene avgjøre på bortebane i kveld, eller gjør de det på egen is på søndag? Videre går de uansett, og vi sitter med en følelse av at begge favorittene kan finne på å levere en svak prestasjon i dag. Det koster dem ingenting. Det kommer helt an på hva de gidder, og vi velger å stå over spill på de to beste lagene når oddsen er satt som den er. Spesielt VIF til 1,30 er uaktuelt.

Dagens spill
Saint-Etienne ser småspennende ut i dag og vi er på nippet til å foreslå langskudd på Frisk og Stjernen, siden VIF og Oilers har avansementet i lomma uansett og kan avgjøre foran sine egne i en eventeull neste match. Men vi gjør det ikke, vi lar det ligge og går for et tysk langskudd vi har enda mer tro på , og en meget fristende hjemme-odds fra ishokeysluttspillet som dagens spill.

Norsk Tipping

13. Lillehammer IK - Lørenskog IK
NM, sluttspillet i norsk ishockey, kvartfinale 4 av inntil 7, stillingen er 2-1 til Lillehammer.

Lørenskog vant den første matchen 3-2, en knepen seier i en jevn affære. Deretter traff vi bra på vårt tips om at Lillehammer ville slå tilbake i Kristins Hall, det ble 8-1 etter at Lørenskog dro på seg alt for mange utvisninger i 2. periode. Deretter bommet vi da vi trodde Lørenskog skulle slå tilbake hjemme, for på onsdag vant Lillehammer 2-1 i spilleforlengelsen etter en meget jevn affære og 1-1 etter tre perioder, og satte seg i førersetet i denne kvartfinaleserien. Sterkt, og litt overraskende i våre øyne, men målvakt Ryan Nie har vært glimrende hittil i sluttspillet og kan fort bli tungen på vektskålen i denne jevne kvartfinaleserien. Lillehammer har nå slått Lørenskog i fire av åtte matcher denne sesongen, og de to siste her i Kristins Hall har de vunnet 8-1 og 6-4. Med borteseieren sist begynner det å se ut som Lillehammer faktisk skal klare å slå ut Lørenskog. Men da må de vinne i kveld.

Lillehammer har stilt lik tropp flere matcher på rad og vi kjenner ikke til nye fravær.

Lørenskog fikk et skikkelig skudd for baugen onsdag, de skulle rette opp det de gjorde feil i 1-8-tapet, og selv om de på mange måter gjorde det, ble det tap likevel. De gjorde mye riktig og ledet 1-0 da det gjensto drøye ti minutter, men klarte ikke holde unna. Med tanke på at de har sluppet inn åtte og seks baklengs i de to foregående på dagens bane, ser dette litt skummelt ut. Nå må de vinne, men får de ikke matchen inn i sitt spor ganske tidlig, kan vi få se mange Lørenskog-spillere i utvisningsboksen igjen. Da taper de.

Christian Thygesen, Thomas Jordhøy og Espen Olsen Lie har vært ute for Lørenskog en stund og kan fort måtte stå over her også.

Det er et snev av kniven på strupen for Lørenskog i kveld. Skulle de havne under 1-3 i matcher, vil det se stygt ut. De må spille disiplinert og som et lag for å vinne her, noe de ikke alltid er så gode til. Lillehammer med Ryan Nie i mål er sterke nok til å vinne dette, igjen. 8-1 blir det neppe, men 2,15 for hjemmeseier er veldig fristende og vi setter en 100-lapp på H. Spillefrist klokken 18.55.

13. Lillehammer IK - Lørenskog IK 2,15 3,95 2,30

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør