Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix .

Lillestrøm må bruke farten

Da skal de slå dødball-laget Sogndal på Åråsen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag
V64 Jägersro: Over 2,4 millioner jackpotkroner å spille om
V5 Øvrevoll: Øvrevoll byr opp til fest
Oddstips 2: Hødd er i siget nå
Tippetips: Godset får svette i Skien

V4 Visby: Vi starter på Gotland

Langoddsen byr på norsk fotball allerede fra klokken 14.00, når 3. divisjon og Toppserien sparkes i gang. Utover dagen er det fulle runder i Tippeligaen og Adeccoligaen, mye svensk og dansk fotball, og objekter fra VM i ishockey. Vi finner også en nederlandsk cupfinale og play-off til Premier League.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
203. Odd - Strømsgodset H 2,75

Tippeligaen. Odd har god statistikk hjemme mot Godset, og viste styrke hjemme mot Lillestrøm forrige hjemmekamp. Odd har vært brukbare i alle fire hjemmekampene sine, synes vi, selv om det ikke alltid har blitt poeng. Strømsgodset ligner en gullkandidat, men heller ikke de er feilfrie på bortebane, noe Hønefoss har bevist. Vi tror det blir jevnt i Skien, men dersom Johnsen, Shala og de andre telemarkingene har dagen, er dette en hjemmeseier. 2,75 på Odd hjemme mot Godset frister og spilles som et langskudd.

211. Vard Haugesund - Bodø/Glimt H 3,00
Adeccoligaen. Vard viste muskler og vinnervilje hjemme mot Fredrikstad, og bare et snev av manglende rutine hindret dem i å ta ledelsen. I stedet tapte de 0-1, og nå får vi flott odds på at de skal slå Glimt, som ser ut til å følge i samme spor som tidligere, de har så langt vunnet alt hjemme og tapt alt borte i ligaen. Det var ikke helt uproblematisk borte mot Harstad i cupen heller, selv om de gikk videre etter ekstraomganger der. Finnes det noen grenser for hvor svakt Glimt kan spille på bortebane? Ja, sikkert, men vi har ennå ikke sett bunnen denne sesongen, og vi gir selv et skadeplaget Vard brukbare sjanser til å overraske her. 3,00 på hjemmeseier er spennende.

Dagens avslag
207. Mjøndalen - Kristiansund H 1,65

Adeccoligaen. Mjøndalen gjorde ikke noen god kamp borte mot Ranheim sist, men tok med seg alle poengene likevel, de så sitt snitt da motstander ble redusert til 10 mann. Det var bruntrøyenes andre seier på fem forsøk, den første kom hjemme mot Follo. Det har skranglet litt med mannskapet i det siste, flere er skadet og Kirkevold er utestengt for rødt kort, men Ingebrigtsen har tatt ansvar. KBK har vist gode takter og får trolig tilbake et par sentrale spillere her. Når vi ser 1,65 på H fra Norsk Tipping, får vi en liten mistanke om at oddsen settes delvis basert på Mjøndalens gode sesong hjemme i fjor. Fullt så gode er de ikke per i dag, påstår vi. KBK kan overraske, og 1,65 frister ikke oss.

Dagens spill
Det er så mye spennende norsk fotball i dag at vi holder oss til våre hjemlige ligaer. Vi kommer med to dobler i dag.

Norsk Tipping

199. Lillestrøm - Sogndal
Tippeligaen. Lillestrøm tok ledelsen borte mot Odd sist helg, men utover i kampen fikk de det tyngre og tyngre, og endte med å tape 1-2. Hjemme på Åråsen har Lillestrøm vunnet to på rad, 3-2 mot Start og 2-0 mot Brann.

Kippe (f) og Ringstad (f) var ute sist og kan være ute igjen. Helstad (a) måtte av banen mot Odd og er ute her. Gulbrandsen erstattet ham sist og kan spille fra start her. Trener Haglund er vag i et intervju når han sier: "Det er flere som ikke trener, som kan være aktuelle for kampen. Det er vanskelig å si hvem vi kan få på beina. Noen kan fortsatt være på skadelisten, og det er også sånn at de fleste kan spille."

Sogndal tok kommandoen hjemme mot Brann og vant 3-1 på Fosshaugane sist søndag. Malik Mane og Azar Karadas var toneangivende for sagtbygdingene, og Karadas knuste tidligere lagkamerater i alle hodedueller. Fortsetter Sogndal slik, kan de slå mange. På bortebane har de tapt for Vålerenga og Viking, men slått Molde.

Ørjan Hopen (m) er fortsatt ute, men han var eneste fravær sist.

Sogndal tok en prestisjefylt seier mot Brann sist, mens Lillestrøm tapte borte mot Odd. På Åråsen er nok Sogndal mer tilbake i sporet der de ligger lavt og slår høyt og langt mot Karadas og eventuelt andre som måtte befinne seg i nærheten av motstanders mål. Det spørs om det holder. Lillestrøm skal klare å spille seg rundt Saftbygdas forsvar og score de nødvendige målene. 1,80 for hjemmeseier duger, og brukes i en dobbel.

217. Elverum - Ranheim
Adeccoligaen. Elverum har bare ett poeng på de fire første, etter 2-2 i derbyet hjemme mot Kongsvinger. Sist helg ble det tap i lokaloppgjøret på Hamar 0-1, her spilte man 11 mot 10 store deler av kampen, og det var litt skuffende at Elverum ikke satset mer fremover når de var i overtall. I stedet scoret motstander og vant som de ville, og trener Knappen var skuffet etter kampen, laget var ikke tøffe nok foran noen av målene. Det ser ikke ut til at Elverum har mye så å by på i bortekampene sine, så da må poengene tas hjemme.

Elverum hadde skadefritt lag sist og vi kjenner ikke til at det skal være fravær denne gangen heller.

Ranheim gikk på sesongens første tap da Mjøndalen vant 1-0 i Trøndelag sist søndag. Ranheim presset på stillingen 0-0, men en innbytter fikk direkte rødt og da mistet trønderne initiativet og tapte. På bortebane har de slått Ull/Kisa 3-1 og Sandefjord 2-1, og er det eneste laget med full pott borte.

Bendik Bye (a), innbytter sist, er suspendert. Åsen (m) måtte også forlate banen sist, skadet. Spørsmålstegn ved ham i dag. Fra før er Kråkmo (f/m) ute.

Det ser unektelig noe tungt ut for Elverum, de må ha maks-dager for å i det hele tatt være på Adecco-nivå. Ranheim er blant de bedre lagene i ligaen og vinner normalt dette. 1,85 for borteseier på Elverum gir oss en dobbel til 3,33. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

199. Lillestrøm - Sogndal 1,80 3,50 3,70
217. Elverum - Ranheim 3,20 3,40 1,85

Total odds 3,33

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør