Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Lillestrøm må levere

Lillestrøm har kun vunnet to kamper på Åråsen denne sesongen, men lørdag tror vi den tredje kommer hjemme mot Viking.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Ipswich mot stupet
Tippetips: Liverpool taper ikke

V75 Sørlandet: Over 56 000 kroner innspilt fredag. Ny suksess i ettermiddag?
Premier League: Skader og karantener

Lørdagens langoddsprogram er spekket med høydepunktet, men dessverre er det en av disse lørdagene der favorittoddsene jevnt over er kjipe og lite attraktive. Åtte kamper spilles i Premier League, det er full runde i Championship og norsk eliteserie i ishockey. Både i Ligue 1 og Bundesliga spilles det en rekke kamper og fra Spania får vi godbiten Sevilla - Barcelona til kvelds. For øvrig er det også kamper fra Toppserien for kvinner (høyinteressant toppoppgjør mellom Arna-Bjørnar - LSK blant annet) og en rekke kamper fra bingopregede Oddsenligaen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Arna-Bjørnar - LSK
Toppserien for kvinner. Seks serierunder gjenstår i Toppserien og bergenslaget Arna-Bjørnar har fem poeng opp til serieleder LSK. 11-0 for Arna-Bjrønar sist helg borte mot Fart, mens LSK vant det svært viktige toppoppgjøret hjemme mot Stabæk med 2-1. Det var ikke en fortjent seier, men også i damefotballen er det målene som teller. 5-1-1 har Arna-Bjørnar hjemme, mens LSK står med 5-2-1 borte. Vi kan ikke begripe hvordan hjemmelaget skal stå til 2,60 i odds, mens LSK betales med 1,80. Med tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende, må 2,60 for hjemmeseier her være et soleklart langskudd.

Sevilla - Barcelona
Toppoppgjør i Spania og vi lot oss imponere av hjemmelaget da de slo Real MAdrid her for fjorten dager siden. 1-0 endte den kampen og det var en fullt fortjent hjemmeseier for et meget aggresivt og hardtkjempende hjemmelag som kan få en flott sesong i år. Barcelona gjør jobben og ikke så mye mer enn det i øyeblikket. Hadde tur som vant sin første bortekamp mot Osasuna og er neppe på maksnivå i øyeblikket. Det er kanskje langsøkt å tro at Sevilla skal ta skalpen til både Real Madrid og Barcelona i løpet av to uker, men oddsene er fryktelige skjeve her. 5,60 for at Sevilla lykkes må uansett prøves som et langskudd.

Dagens avslag
Rosenborg IHK - Vålerenga
Norsk eliteserie ishockey. Espen Shampo Knutsen og Vålerenga har feid all motstand til side og trykkes ned til 1,50 i odds i ettermiddag. Rosenborg kan være i stand til litt av hvert på hjemmeis og dette er et oppgjør som ser farlig ut. Styr unna.

Fulham - Manchester City
Bortsett fra en svak kamp borte mot West Ham (0-3) har Brede Hangeland og Fulham levert solide saker så langt. Flere spennende tilvekster har gitt laget en ny dimensjon og et Manchester City-lag som fortsatt ikke har funnet stilen og rytmen, kan få mer problemer enn de ønsker seg i London i ettermiddag. Denne kampen kan vippe alle veier. Styr unna eller prøv noen småkroner på Fulham.

Det har vært flott flyt på travtipsene de siste ukene, men denne uken har det vært stang ut. Inntil fredagens V65 på Biri. Det mellomste forslaget ga to femmere hver verd kr 508, mens det største V65-forslaget inneholdt en sekser og nitten femmere og storfine 37 595 kroner tilbake. Også i V5-spillet på Biri ble det fullklaff. Det største forslaget som var samlebong som ble spilt ti ganger ga tilbake flotte 17 910 kroner. Dermed ble det totalt 56 521 kroner innspilt på Biri fredag. Kjøp en ekspertkupong til lørdagens V75 på Biri i spillboksen under og bli med på moroa.

Dagens spill
Lillestrøm - Viking
Lillestrøm tok en svært viktig borteseier over Alesund forrige runde og skaffet seg en luke på fire poeng ned til kvalifiseringsplassen. Men det gjenstår fortsat sju serierunder og lagene bak tar en del poeng for tiden, så Lillestrøm trenger poeng. Fredrik Gulbrandsen og Stefan Logi Magnusson er skadet, mens Fredrik Stoor soner karantene. Til tross for solide forsterkninger har det ikke løsnet for Lillestrøm etter sommerferien, men borteseieren mot Aalesund kan ha vært vendepunktet. Og det er ingen tvil om kapasiteten til dette laget, som kom så skjevt avgårde fra start i år.

Viking fortsetter fremgangen under Kjell Jonevret og slo et svekket Strømsgodset på hjemmebane forrige runde. Men hadde kun tatt to poeng på de tre foregående forut for hjemmeseieren over et svekket Strømsgodset sist fredag. Ligger på sjetteplass med sine 35 poeng, men det er trolig for langt opp til trekløveret i toppen. Indridi Sigurdsson er fortsatt skadet, men utover ham skal det ikke være nye problemer hos Viking.

Lillestrøm har faktisk ikke bedre enn 2-5-4 hjemme på Åråsen, men Viking har ikke skremt så mange på bortebane heller (3-5-4). 2-2-0 på de fire siste tilsvarende på Åråsen. Magefølelsen heller kraftig mot hjemmeseier her og motivasjonen bør være helt på topp for Magnus Haglunds menn. Hjemmeseier betales med 2,10. Kampen kan spilles som singel, men kombinerer med en kamp fra Ligue 1.

Ajaccio - Brest
Ålreit start for hjemmelaget som står med seks poeng etter seks serierunder. Men fire av disse kampene er spilt borte. Hjemme er det blitt 0-0 mot hardtsatsende PSG og 2-0 seier mot Evian. Borte er det blitt tap mot Valenciennes (0-3) men da fikk laget en mann utvist allerede etter 38 minutter og 0-2 tap mot sterke Lyon. Men Nice ble slått 1-0 borte i seriepremieren og sist helg kom laget tilbake til 2-2 borte mot Bordeaux etter å ha ligget under både 0-1 og 1-2.

Brest stilte med tilnærmet toppet lag i hjemmemøtet med Nice i cupen i midtuken, men tapte likefullt 2-4. I seriespillet står laget med ni poeng. Alle tre hjemmekampene er vunnet, mens samtlige tre bortekamper er tapt. Hjemmeseirene er alle kommet mot middels motstand. Flere spillere sliter med skader og så mange som fire regulære førstelagsspillere mangler lørdag kveld.

Den gamle kjenningen Adrian Mutu spiller i Ajaccio denne sesongen, men har foreløpig kun startet en kamp. Normalt hjemmesterke Ajaccio skal ha en flott sjanse til tre poeng her og 1,80 for hjemmeseieren er godkjent betaling.

Vi får da en dobbel med seire til Lillestrøm og Ajaccio. Totaloddsen på denne dobbelen er 3,78 og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag (spillefrist kl 17.55):
Kamp 84 Lillestrøm - Viking 2,10 3,15 2,95
Kamp 99 Ajaccio - Brest 1,80 2,90 3,60
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus