Foto: Jan Kruger (2013 Getty Images)

Liverpool til praktfull odds

Et bunnsolid Liverpool-lag må ha bedre seierssjanser enn det oddssettingen indikerer borte mot Chelsea søndag og da tar vi rennefart mot spillelukene.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Harry i trøbbel

Tippetips: Tottenham må da vinne denne

V64 Romme: Nye gevinster i Sverige?
V65 Bjerke: Må berges av storfavoritten
V4 Täby: Nyttårssmell fra Stockholm

Premier League: Skader og karantener

Søndagens langoddsprogram er spekket med innhold og fire kamper fra Premier League og full serierunde i Championship. I tillegg ruller det på i Tour De Ski og ikke minst er der åpningsrenn fra Hoppuka.

Dagens langskudd:
Nottingham Forest - Leeds

Møte mellom to gamle storheter i engelsk fotball og begge er inne på playoffplass nå. Hjemmelaget inntok 5. plassen etter sin knallsterke 2-0 seier hjemme mot QPR andre juledag og med 36 poeng er det sju poeng opp til Burnley på direkte opprykksplass. Står med 2-3-0 på sine fem siste seriekamper og brukbare 5-2-2 hjemme på City Ground.

Tildels store spissproblemer for hjemmelaget i øyeblikket. Darius henderson soner karantene, mens Dexter Blackstock er skadet og spissene Marcus Tudgay og Ishmael Miller begge er lånt ut. Spissen Simon Cox er usikker.

Svært mange godt voksne nordmenn har et forhold til Leeds og håper på at laget skal komme tilbake til Premier League. Har posisjonert seg bra hittil denne sesongen og innehar altså den siste playoffplassen i øyeblikket (6.plass). Bunnsolide 5-3-1 på sine ni siste seriekamper, men tre av de fire siste er endt med poengdeling.

Midtbanespilleren Luke Murphy returnerer etter karantene for Leeds, som har få mannskapsproblemer.

1-1-1 på de tre siste tilsvarende, og med merkbare spissproblemer for hjemmelaget kan Leeds ta denne og 3,40 for borteseier er flere tideler over det oddsen burde vært. Leeds kan avgjort testes med noen kroner søndag.

Dagens spill
Chelsea - Liverpool B 3,25
Tre ettmålsseire, ett ettmålstap og uavgjort i toppkampen borte mot Arsenal sist mandag er fasiten for Chelsea i de siste fem. Intet nytt under solen altså, det glitrer sjelden av Chelsea. Men det blir poeng av det og når sesongen er henimot midtveis er Chelsea på tredjeplass, kun to poeng bak serieleder Arsenal. Hjemme på Stamford Bridge er tallene meget sterke 8-1-0. Ramires soner karantene søndag, og ellers er det ventet at Jose Mourinho vil gjøre noen endringer grunnet det hektiske juleprogrammet.

Til tross for en svært solid innsats ble det null poeng og tap 1-2 borte mot Manchester City torsdag kveld. Det er imidlertid ingen tvil om at Liverpool har utviklet seg betydelig denne sesongen og undertegnede blir ikke overrasket om Liverpool er med i tittelkampen helt inn. 3-3-3 viser at det fortsatt er ting å jobbe med på bortebane. Steven Gerrard, Daniel Sturridge og Jose Enrique er fortsatt uaktuelle for Liverpool.

Det står faktisk 0-1-2 på de tre siste tilsvarende seriekampene i London og til spreke 3,25 i odds må Liverpool testes denne søndagen.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 16.55):
Kamp Chelsea - Liverpool 2,05 3,15 3,25
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør