Lottohesten avslutter med stil?

Keep Going har vært en nyttig traver for de 100 ivrige eierne. I kveld gjør 4-åringen sin 34. og siste start før andelslaget avvikles.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for DD-tips til Klosterskogen

Her kan du laste ned løpsprogram

Sandefjord og Larvik Travforeninger skulle opprinnelig selge den fintstammede hesten blant sine medlemmer, men da den ikke ble fulltegnet ble den også annonsert i fagpressen samt på spilleportalen Oddsnet.com. Derfor er travfolk fra hele landet med på hesten som har sin egen hjemmeside (www.keepgoing.no).

De hundre eiere betalte en engangssum som skulle dekke kjøpesum samt alle kostnader i to sesonger, dvs 3- og 4-årssesongen. Deretter skulle hesten loddes ut til en av eierne. Foran hver start ble det trukket ut tre eiere som fikk beholde 10% hver av det hesten kjørte inn. Trekningen var det Norsk Tipping som sto for siden man brukte de 3 først uttrukne lottotallene som grunnlag for å bestemme hvem som skulle "eie" hesten i neste start.

Striking Sahbra-sønnen ble kjøpt av travtrener Petter Glittum på det som var den første internettauksjonen i Sverige. Det var annerkjente Menhammer Stutteri som solgte Keep Going som virkelig har genene i orden. Både mor og mormor tjente nemlig over 50.000 i snitt pr. start - det er det nok ikke mange traverne i Norge som kan vise til.

Det hele begynte da også fint da Keep Going ledet hele veien for kusk Vidar Hop i debuten. Deretter gitt det så som så, og to seire på tretten starter og 35.000 innkjørt den første sesongen var nok ganske skuffende.

Hesten slet med diverse problemer, bl.a. var den svært ukomfortabel med bittet inntil man fant en betent tann. Tannlegebesøket gjorde hesten godt, og i år som 4-åring har svenskeimporten virkelig utviklet seg i riktig retning. På årets 20 starter har hesten vært blant de tre første hele 11 ganger og tjent over 90.000 kroner. Bestetiden på 14.9 ble satt på Jarlsberg i sommer, og i kveld jakter hesten karrierens femte seier.

Tet eller siste indre?
Forutsetningene denne gang veldig fine for den lille startraske krigeren som både har vunnet fra tet og etter fine spurter. Nestsist tapte han kun for gode Keep on Perfect, mens han sist avsluttet veldig bra til tredje fra et håpløst spor 12.

Med startkatapulten Vidar Hop i sulkyen fra et perfekt spor forventer vi enten tet eller lederrygg i kveld, og da skal 2 Keep Going kjempe om seieren. Spesielt siden flere av de heteste motbudene holder usikker form (1 Sunflare, 3 Quick Sugar, 4 Mack Attack og 7 Defi D`Brazz), mens både 10 Bye Me A Rose og 11 Happy Boszorg har trukket vonde startspor i annen rekke.

Keep Going liker seg dessuten veldig godt på den spesielle Skiensovalen og begge årets seire har kommet her.

Duket foren seier igjen?
Jan Morten Hansen-trente 2 Speedycane Ax har vist flott form på slutten og i DD-1 står 10-åringen helt perfekt til. Både spor- og grunnlagsmessige har den tidligere seiersmaskinen perfekte forutsetninger denne gang - attpåtil på favorittdistanse sprint. Lars Anvar Kolle er nok veldig sugen på tet, men uansett er Sugarcane Hanover-sønnen sikret et fint opplegg herfra, og Speedycane blir vårt valg på det minste dd-forslaget.

På det større forslaget tar vi også med 7 Nicole In One som er den beste hesten i feltet. 4-åringen er jo herdet fra V75-løp og har tjent flotte 366.000 i regi dyktige Tor Olaf Halle. i kveld er dog sporet svært vrient og hesten har nok ingen fordel av den korte distansen.

Heller ikke 1 The European er noen kløpper fra start, men fra førstespor kan muligens Kai Johansen likevel finne en fin posisjon med åtteåringen som ikke har vunnet på lenge. Nå er dog hesten i flott form i likhet med de andre hestene på stallen til Tom Forkerud.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to spilleforslag på hhv 100 og 300 kroner som kan kjøpes her.

Husk at Nettavisens Dagens Dobbelforslag har gått i pluss etter syv uker

Mest lest