Lynhurtige Erling Knudtzon (nummer 11) blir trolig en av LSKs giftigste angrepsvåpen denne sesongen.
Lynhurtige Erling Knudtzon (nummer 11) blir trolig en av LSKs giftigste angrepsvåpen denne sesongen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

LSK kvitter seg med minuspoenget

Lillestrøm må starte sesongen med ett minuspoeng. Vi tror det forsvinner allerede i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens langskudd: 
QPR kvitt bortespøkelset
V4 Rättvik: Interessant omgang
V5 Drammen:Eggelunsj med Olav

Vi står overfor et innholdsrikt tirsdagsprogram på Langoddsen, der vi blant annet kan spille på kamper fra Tippeligaen, Premier League, Championship, La Liga, Ligue 1, Superligaen og cupfotball fra Frankrike, Tyskland og Italia.

Dagens dobbel

Lillestrøm - Start H
Odense - Vestsjælland H


Lillestrøm - Start H 1,65
Lillestrøm endte på femteplass forrige sesong, noe som var klubbens beste plassering siden 2007. Siden sist har trener Magnus Haglund blitt erstattet av urutinerte Runar Kristinsson. Ifølge rapporter fra spillegruppen har islendingen gjort seg populær, og det skal bli spennende å se om den tidligere Åråsen-favoritten også blir en hit som trener.

De fleste ekspertene forventer at LSK ender litt lavere på tabellen i år, og Nettavisens eksperter har tippet laget på sjuendeplass.

Petter Vaagan Moen og Palmi Rafn Palmasonhar forlatt klubben siden sist, og det kan bli vrient å erstatte de 16 målene duoen stod for forrige sesong. Stallen er også ung, og det er dårlig dekning på en del plasser.

Det er imidlertid veldig mye talent i troppen, og Marius Lundemo kan fort bli en av årets profiler i Tippeligaen.

De to siste treningskampene endte med tap for Odd og Godset, men det ble seier i de to før det (mot Mjøndalen og Fredrikstad).

Midtbanespilleren Bonke Innocent er skadet, mens det er noe usikkerhet rundt Marius Lundemo.

Klubben må starte med ett minuspoeng grunnet rot med innsendelsen av regnskapstall i fjor høst.

Start tok 11 poeng mindre enn Lillestrøm forrige sesong og endte på 12. plass. Klubben sliter økonomisk og har måttet selge profiler som Zlatko Tripic og Ernest Asante. Stallen er meget ung, og de fleste ekspertene har tippet laget et godt stykke ned på tabellen. Nettavisens sportsredaksjon tror sesongen kan ende med nedrykk.

Start har tapt de tre siste treningskampene før sesongstart, blant annet mot Vindbjart på hjemmebane. 

Det har vært mange skader i troppen i sesongoppkjøringen, og til kveldens kamp er Jesper Mathisen, Gummi Kristjansson, Rolf Daniel Vikstøl og Jon Hodnemyr uaktuelle.

Forrige sesong var Åråsen igjen et fort for LSK (10-2-3 på 15 kamper), og klubben gjorde det spesielt godt mot lag fra nedre halvdel av tabellen. Det ble hele 4-1 til LSK sist kveldens motstandere møttes på Romerike, mens Start vant sin hjemmekamp 3-1 forrige sesong.

Det kan gå mot en tung sesong for Start, og LSK må vinne kamper som denne hvis laget skal ha håp om en plassering på øvre halvdel. Vi spiller H til 1,65 i odds.

OB – Vestsjælland H 1,80
Odense innehar den siste sikre plassen i Superligaen, mens Vestsjælland ligger på den øverste nedrykksplassen. Det skiller hele ti poeng mellom lagene, og OB vil i praksis sikre fornyet kontrakt dersom det skulle bli seier i kveld.

Det er på ingen måte en umulighet. Vestsjælland står med skrekkelige 1-0-10 og 6-25 i målforskjell på de første 11 bortekampene. Vårsesongen har startet med fem strake ligatap og kun ett mål. Eneste lyspunkt har vært kvartfinaleseieren i cupen over lille Brønshøj.

Klubben investerte i en del nye spillere i vinterpausen, men ingen av dem har slått til så langt.

Til kveldens kamp er midtbanespilleren Eggert Jonsson ute med karantene.

OB har tapt de to siste kampene (mot Esbjerg og Brøndby), men slo FC København i den nest siste hjemmekampen. Det ble også seier over dagens motstander i den nest siste bortekampen.

Klubben hentet angriperne Thomas Dalgaard (toppscorer i Superligaen forrige sesong) og Kenneth Zohore i vinterpausen. Sistnevnte måtte stå over forrige kamp, og han og midtbanespilleren Mikkel Desler er usikre til kveldens kamp.

Dalgaard har scoret sju mål på de siste sju kampene mot Vestsjælland og kan fort bli tungen på vektskålen i kveld.

OB er ikke i spesielt god form, men bør ha gode vinnersjanser mot et Vestsjælland som har vært totalt ute av slag så langt i vårsesongen.

Samlet odds for dobbelen: 2,97.

Kampstart på Åråsen og i Odense: 19.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus