TILBAKE: Sergio Agüero er igjen tilbake og klar til å score mål.
TILBAKE: Sergio Agüero er igjen tilbake og klar til å score mål. Foto: Patrik Stollarz (Afp)

Lukter målfest i PL-toppkampen

Selv om Arsenal har tettet igjen bakover denne sesongen, kan vi ikke unngå å tro på mål i kampen mot Manchester City.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Mandagens øvrige Sportspill-meny:
Fotballtips 1
: Arsenal tar seieren i toppkampen
Hockeytips: Andreas Martinsen dundrer videre
V64 Färjestad: Enorme 2 572 902 SEK ekstra i potten
V65 Leangen:
Vi lanserer en helfrekk V65-banker

Etter en svært innbringende fredag og lørdag, ble søndagen ble om mulig enda bedre. Herlige singelspill ble lansert på Watford (3,40) og GFC Ajaccio (3,00). Skiskytingsdobbelen med duellseire til Anton Shipulin og Hilde Fenne gikk inn til 2,80 i odds, og dobbelen med seire til Hertha Berlin og Sheffield Wednesday satt klokkerent til 4,40 i odds.

Det er et noe magert utvalg på mandagens langoddsprogram, men det spilles storkamp i Premier League med Arsenal mot Manchester City og tilnærmet full runde i NHL.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 19.55.
Over 2,5 mål i Arsenal - Manchester City og Belenenses - Boavista, samlet odds 3,60.

Over 2,5 mål i Arsenal - Manchester City, 1,60 i odds
Hovedgrunnen til at Arsenal nå kjemper helt i toppen, er at de har tettet igjen defensivt. Dette kalenderåret har de levert strålende bakover og de siste tre kampene har de bare ett baklengsmål.

I tillegg har de begynt å levere svært godt offensivt og de scorer mål i nesten hver eneste kamp. Denne sesongen har de gått over 2,5 mål i halvparten av kampene i ligaen, åtte av 16.

Deres offensive bidrag blir neppe svekket av Alexis Sanchez' mulige retur. Han trente mandag og får trolig noen minutter. Tre av de siste fem kampene mellom disse to lagene endte for øvrig uavgjort, og tilsvarende oppgjør på Emirates endte 2-2 forrige sesong.

Manchester City har på sin side tilbake Sergio Agüero fra skade, og også David Silva må begynne å nærme seg toppformen etter sin skade. Gjestene er langt mer målrike enn Arsenal, de har gått over i ti av 16 kamper denne Premier League-høsten.

Nå er det riktignok hjemme de er involvert i målfest som regel, borte har de faktisk 7-6 i målforskjell på syv kamper - ikke spesielt mye. Det motsatte gjelder for øvrig Arsenal - de er involvert i mer mål borte enn hjemme.

Statistikken taler altså noe mot over 2,5, men denne kampen betyr mye for begge lag og vi forventer et offensivt preg på kampen. Det er fenomenale målscorere i begge lag og 1,60 på over 2,5 mål spilles.

Over 2,5 mål i Belenenses - Boavista, 2,25 i odds
To lag i poengnød her. Hjemmelaget har gått over i åtte av 13 kamper denne sesongen i ligaen, og i seks av de åtte siste ligakampene. Trenden i det siste peker altså tydelig mot over 2,5, selv om de har gått under i Europa League og cupkamper i det siste.

Boavista er på sin side langt mer sparsomme med målene og har gått over i bare fire av 13 kamper denne sesongen. De siste tre kampene har de imidlertid gått over i to, så det er en over-tendens å spore her også. Forrige kamp ble det imidlertid 1-1.

2,25 virker som klar overodds på over 2,5 mål, all den tid hjemmelaget er involvert i såpass målrike kamper for tiden. Vi prøver det i dobbelen vår og får totaloddsen 3,60.

Klikk her for å levere denne dobbelen!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør