Foto: hesteguiden.com

Lunsj med Spikeld-sønnene

Pimax og Viljar Kongen blir store favoritter i tirsdagens lunsj-V5 på Forus, og begge blir trolig vanskelige å slå.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5-forslag.

4 Pimax har vært veldig overbevisende i sine tre siste starter, og normalt legger han på til sin fjerde strake seier i V5-3 i dag. Eventyrhesten fra Kvernaland på Jæren kom sent i gang i sin karriere, men sønnen til selveste Spikeld har imidlertid slått voldsomt tilbake når han først kom i gang. Pimax er startrask, sterk og står alltid løpet ut.

Omgangen åpner med en stor favoritt i første avdeling. 6 Viljar Kongen, med samme far som Pimax, rader opp seire. Også han jager sin fjerde strake seier i dag. Han er fortsatt urutinert, men har adskillig større klasse enn sine motstandere, og vi garderer ikke på de to minste forslagene.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Oversiktlig
6 Willomen i V5-2 galopperte bort andreplassen i den siste starten. Han kjempet godt den dagen, og har tydeligvis toppformen inne. Unngår han tøff reise på utsiden av lederhesten, tror vi han vinner. 2 Førlands Blesa er dog ingen kastekjepp. Hoppa er god til å forsvare seg, og amatørkusken Per Eivind Tjordal vil gjøre alt for å holde Willomen ute med sin hest. Vi advarer ellers litt for 5 Sjarmøren som står fint inne i løpet og viser stigende form.

V5-4 blir sannsynligvis et oppgjør mellom 5 Leggiadro Top Spin og 7 The Crown. Førstnevnte måtte seg seg slått av overraskelsen Schuna Way sist, men gjorde uansett et bra løp. I det samme løp startet også sistnevnte. Han galopperte ved den anledningen, men kom fint tilbake.

Pretty Des endelig?
I finalen tipper vi 4 Pretty Des som favoritt. Vallaken avsluttet strålende etter startgalopp og stort terrengtap sist, og kom i mål som treer, kun slått av Becky's Snowstar og Lady D'Anou. I dag setter treneren Geir Stangeland seg opp. Han har mindre kuskeerfaring, men feilfritt blir det seier på den flinke treneren. 1 Extra Strength var positiv treer bak de gode hestene Made By Lendalund og Noomi Garbo i norgesdebuten, og han skal strekes tidlig denne gangen.

9 Nanna Pride sliter med galoppene, men farten har hun inne. Hoppa viste stor kapasitet i Danmark, og må ikke avskrives i et relativt overkommelig selskap. 6 Melody Of Love var godkjent sist, og på sitt beste kan hun muligens blande seg inn i striden.

Ekspertforslag
Til V5-løpene på Forus har vi satt opp tre V5-forslag på hhv. kr 80, 360 og 900 kroner som du vet et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Samtlige forslag er samlebonger.

Kjøp en bong og se V5-løpene fra Forus på NRK2 kl. 13.30-14.30 i dag!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus