Empolis forsvarsspiller Lorenzo Tonelli (hvit drakt) er toppscorer for laget med fire scoringer.
Empolis forsvarsspiller Lorenzo Tonelli (hvit drakt) er toppscorer for laget med fire scoringer. Foto: Carlo Hermann (Afp)

Må sette sjansene

Velspillende Empoli har fått dårlig betalt i Serie A hittil. Tirsdag gir vi laget sjansen igjen hjemme mot Verona.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Langskudd hoppuka: 
Jacobsen er undervurdert
Dobbel hoppuka:  
Kan bli Norges neste storhopper
Oddstips: 
Everton elsker å banke West Ham
Oddstips 2: 
Nå kommer Celta-oppturen
V64 Jägersro:
  Talentet fikser jackpotkronene
V4 Eskilstuna:  Samlebonger eneste løsning
V5 Bergen:  Luring til lunsj

Det ble en fin ukestart for oddstipsene mandag, med treff på dobbelen handikapseier til Burnley over Tottenham + Cordoba - Granada under 2,5 mål til 2,77 i odds og objektet Wimbledon-seier over Liverpool med 2-0-ledelse fra start til 2,10 i odds.

Vi står overfor et usedvanlig omfangsrikt langoddsprogram til å være en tirsdag. Det spilles tilnærmet full runde i Serie A, i England er det et spennende oppgjør i FA-cupen, i Spania spilles det kamper i Copa del Rey, og i Frankrike er det både cup og Ligue 1 på programmet.

Det er også Tour de Ski og verdenscup i slalåm for herrer tirsdag, og på hockeyfronten er det matcher i både Get-ligaen, SHL og NHL.

Dagens dobbel

Empoli - Verona H
Parma – Fiorentina over 2,5 mål ja


Empoli - Verona H 1,88

Merk innleveringsfrist kl 14.55 på dette spillet.

Lille Empoli rykket opp fra Serie B før denne sesongen, og har levert varene hittil. Etter 16 serierunder (av 38 totalt) ligger laget på 13. plass (20 lag i Serie B) med 17 poieng og ned til Cagliari på tredje siste plass og direkte nedrykk er det fem poeng. 3-8-5 er totaltallene og det er like mange tap som Lazio på 3. plass. Men litt for mange poengdelinger, har kostet laget en høyere tabellplassering.

Gamlingene Francesco Tavano (35) og velkjente Massimo Maccarone (35) har vært det foretrukne spissparet denne sesongen, men kun stått for fire av lagets totalt 17 mål. Det er like mange som forsvarsspilleren Lorenzo Tonelli har, og det forteller det meste om hvor skoen trykker.

2-4-0 på det siste seks seriekampene for Empoli og vi merker oss at laget i sine to siste bortekamper har klart poengdeling mot både Napoli og Fiorentina. Men hjemme er det blitt to strake 0-0 kamper mot Atalanta og Torin, tross at laget har vært klart best i disse to oppgjørene. Nevnte Maccarone er usikker før ettermiddagens kamp, men ellers er det ikke mange fravær for Empoli.

Verona på sin side har levert en sesongåpning helt på det jevne. Har som Empoli 17 poeng og står med 2-3-3 på bortebane. I siste kamp før julepausen ble det 0-1 tap mot byrival Chievo, og formen viser svake 1-1-4 på siste seks. Rafael Marquez (ja den tidligere Barcelona-stopperen) må sone karantene for Verona i dag og ellers er fem-seks spillere på skadelisten, men gamlingen Luca Toni spiller fra start.

Det må være klar fordel Empoli dette og fraværet av midtstopper Marquez må lite scoringsvillige Empoli kunne utnytte. 

Parma - Fiorentina over/under 2,5 mål H 1,85
Statistikker kan brukes så mangt, og derfor lanserer vi et spill på over 2,5 mål i denne kampen. Gode gamle Parma har hatt en katastrofal på sesongen og ligger helt sist med sine fattige seks poeng etter rekken 2-1-13 på de første 16 seriekampene (laget er trukket et poeng). Det betyr at det ni poeng opp til sikker plass når 22 kamper gjenstår. Åtte hjemmekamper har gitt 5 kamper over 2,5 mål, og tre kamper under. 

Fiorentina på sin side har hatt en godkjent innledning på sesongen og ligger på 8. plass med 24 poeng. Borte står laget med sterke 4-2-2. Totalt står laget med 4 kamper over 2,5 mål og fire kamper under 2,5 mål, men verd å merke seg er at de fire siste bortekampene alle har gått over 2,5 mål.

Forrige sesongs tilsvarende oppgjør endte 2-2. Det lukter derfor litt scoringer av denne og når oddsen er så sprek som 1,85, lar vi oss "lure" og spiller denne kampen over 2,5 mål i kombinasjon med seier til Empoli. Det gir oss en dobbel til spreke 3,48 i odds.