Foto: Getty Images / All Over Press

Målfattig finale i Jerusalem

Spania og Italia skal gjøre opp om U21 hegemoniet i Europa. Sjekk dagens oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag:
V4 Bollnäs: Vi jakter lunsjpenger
V5 Bjerke: Ludde i lunsjen

langoddsen i dag finner vi blant annet U21-finalen, VM-kvalik kamper, islandsk Superliga, norsk 3. divisjon og NBA-finalen.

Dagens Langskudd
29. Valur Reykjavik - IBV Vestmannaeyjar B 2.55
Islandsk Superliga. Valur er med serieleder KR det eneste laget som fremdeles ikke har tapt. Laget ligger på 4.plass med 4-2-0 og fjorten poeng. Kun spilt to kamper hjemme: seier over Keflavik (9.) og uavgjort mot Fram (7.). Var ikke noe godt hjemmelag i fjor med 5-0-6 på Vodafonevöllurinn, og endte til slutt på 8.plass.

IBV har tre poeng mindre enn Valur og ligger på 6.plass med 3-2-1. Spilt to kamper på bortebane, begge har endt uavgjort, mot FH (2.) og Víkingur Ólafsvík (12.). Altså delt poeng mot både topp og bunn, men har vært gode hjemme med 3-0-1.

Det er kun spilt syv runder i Úrvalsdeild, så det fremdeles tidlig å lese noe ut i fra tabellen, men når vi ser på tidligere oppgjør mellom disse to er tallene klare: IBV vant både borte og hjemme i fjor, og de har tatt fire av de fem siste. Vi tror de gjentar suksessen og spiller på IBV til 2.55 i odds.

Dagens avslag
Miami Heat - San Antonio Spurs
Spurs leder 3-2 i kamper og er bare én seier unna å vinne NBA-finalen. Veteranene i Spurs, anført av Tony Parker og Tim Duncan, vant overraskende første kamp i Miami, og med tittelen på spill har de rutinen og kvalitene til å gjøre det igjen. Heat var riktignok det beste laget i den ordinære sesongen, men til 1.28 holder vi oss unna.

Dagens spill
10. Italia – Spania

Regjerende mestre Spania er klare til å forsvare tittelen i U21-EM, laget har hatt et imponerende mesterskap og årets utgave virker svært solide. Tok seg greit videre til finalen, og selv om de norske guttene gjorde en heltemodig innsats, var det ingenting å si på at spanjolene vant. Har til gode å slippe inn ett eneste mål i turneringen og er pasningssikre som få. Stiller med flere potensielle matchvinnere i Isco, Tello og Morata. Sistnevnte har kun startet mot Nederland, men har likevel scoret fire mål. Isco er også en spiller vi garantert kommer til å høre mer om fremover, midtbanespilleren har levert en strålende sesong i Malaga. Laget er ubeseiret på sine tjuefem siste med utrolige 22-3-0. Coach Lopetegui fokuserer på ballbesittelse med mange pasninger, og spanjolene kommer trolig til å føre dagens finale.

Italia må finne seg i være «underdogs» i finalen, men italienerne skal ikke undervurderes og har potensialet til å overraske. Selv om de mest kjente navnene spiller på midten og i angrep, har de gode defensive kvaliteter; Norge er det eneste laget som har scoret på de i turneringen. Var noe heldig i semifinalen, Nederland hadde et godt overtak i første omgang, men et stolpeskudd var det nærmeste de kom uttelling. Italia kom mer med i 2. omgang, og i en jevnspilt kamp som kunne bikket begge veier avgjorde Borini ti minutter før slutt. Marco Veratti (PSG) styrer midtbanen til Italia, PSG spilleren blir sammelignet med Pirlo, så alt ligger til rette for en spennende duell mot Isco.

Lagene møttes til treningskamp i november i fjor, Spania vant da komfortabelt 3-1 i Italia. Og selv om det ikke skal legges for mye vekt i det, så hjelper det på selvtilliten til spanjolene. Vi tror likevel denne kampen kommer til å bli langt jevnere. I finalen tar det som regel litt tid før spillet åpner seg og sjansene kommer. Italia kommer garantert til å ha fullt fokus på å tette igjen bakover, og Spania kommer mest sannsynligvis til å kontrollere spillet. Det er likevel ikke ensbetydende med å skape målsjanser. Italia har kun sluppet inn ett mål, mens Spania har holdt buret helt rent. Det er stor fare at 1. omgang kan gå med til å teste hverandre, og selv om Spania vinner til slutt tror vi Italia holder følge til pause. 1.95 på at lagene er like langt etter 45 min. blir dagens spill.

Spillet må kombineres.

Costa Rica - Panama
VM-kvalik. CONCACAF. Costa Rica er på 2.plass med 2-2-1 og åtte poeng: seier over Jamaica (6.) og Honduras (4.) hjemme, uavgjort mot Mexico (3.) og Panama (5.) borte, mens tapet kom i USA (1.) Fremdeles jevnt i gruppen etter fem spilte kamper, skiller bare fire poeng fra USA på første til Panama på femte. Så tre poeng i dag er særdeles viktig for hjemmelaget med tanke på VM-billett. I troppen finner vi noen kjente navn: Junior Diaz (Mainz 05), Christian Bolaños (København FC), Michael Barrantes (Aalesund), Celso Borges (AIK) og kaptein Bryan Ruiz (Fulham). Spilte uavgjort mot dagens motstander på bortebane, og kan sikre seg et godt fotfeste i kvaliken med seier i dag.

Panama har bare én seier etter fem kamper, slo Honduras 2-0 hjemme, delt poeng med Costa Rica og Mexico på samme bane, mens det ble 0-2 tap i USA. Har kun tatt poeng mot Jamaica (6.) på bortebane. I troppen er det meste kjente navnet Luis Tejada, som spiller for Veracruz i Mexico. Spissen står med respektable 35 mål på 73 landskamper. Ser ellers svært tynt ut i rekkene.

Er en viss uavgjortfare med Panama som har 1-3-1, men hjemmelaget er helt klart favoritter og bør ha gode muligheter for tre poeng.

Costa Rica - Panama 1.50 3.40 5.30
10. Italia – Spania pause 4.65 1.95 2.25

Total odds 2.92

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus