Magnus Wolf Eikrem hadde en sterk vårsesong for Malmö. 
Magnus Wolf Eikrem hadde en sterk vårsesong for Malmö.  Foto: Adam Ihse (NTB scanpix)

Malmö får ingenting gratis

Allsvenskan sparkes igang igjen lørdag, og det er duket for toppoppgjør i Norrköping når Malmö kommer på besøk.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Nå må Gytkjær levere
Oddstips 2: Eventyret fortsetter
Tippetips: Kongsvinger med strak kurs mot opprykk
Tennis Wimbledon: Nytt herlig outsiderspill
V75 Jarlsberg lørdag: Solberg har hovedbankeren
V5 Jarlsberg lørdag: Supertraveren fikk ikke være med i V75
V65 Skellefteå lørdag kveld: Lerum byr på knallfrekk banker
Tippeligamagasin: Se Nettavisens ferske episode
Tippeligaen: Oversikt over status til lagene
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
TV-fotball: Sjekk ukens oversikt

Lørdagens langoddsprogram bærer preg av at vi er i juli måned, men heldigvis er Allsvenskan tilbake denne helgen og i Norge rukker både Tippeligaen og OBOS-ligaen også denne helgen. 

Norrköping - Malmö H 3,25
Det var fotballfeber i Sverige i vårsesongen og det er ingen grunn til å tro at det ikke det fortsetter også utover sommeren og høsten. Etter en måneds opphold er sparkes Allsvenskan igang igjen denne helgen og i Norrköping er det duket for toppoppgjør.

Norrköping innledet med 1-1-2 på de fire første seriekampene i vår, men etterpå det sa det pang og på de ni siste serierundene står laget med 7-2-0. Så sterke tall er det kun serieleder IFK Göteborg som kan matche som står med samme sifre. Det gjør at Norrköping ligger på 3. plass (27 poeng) og er a poeng med Elfsborg på 2. plass, mens serieleder IFK har 32. Hjemme på Nya Parken innledet laget sesongen med en uavgjort og ett tap, men deretter har det blitt fem strake hjemmeseire, dog uten at noen av topplagene har vært på besøk. Men laget har sterke bortepoeng mot Djurgården og AIK i denne perioden.

Skuffende vårsesong av Malmö, som ligger på 4. plass med 25 poeng, kun to poeng bak Norrköping, og sju poeng bak serieleder IFK Göteborg. Innledet sesongen med to borteseire, men de fire siste på bortebane har ikke gitt bedre enn 1-2-1. Den gode keeperen Robin Olsen er solgt til greske PAOK, og spiller neppe lørdag. Filip Helander og Oscar Lewicki var begge svært delaktige i Sveriges fantastiske U21-EM gull, og det er ikke gitt at disse spiller fra start lørdag. så kort tid etter finalen.

Hjemmelaget har ingen skader eller karantener, de har ikke møtt de aller beste lagene i de fem strake seirene på hjemmebane og Malmö har nok et høyere maksnivå.

Men 12 000 -  13 000 entusiatiske hjemmetilhengere vil bidra og all den tid Malmö ikke har sett like sterke og solide ut som forrige sesong, så må det være verd å teste hjemmeseier her til meget spreke 3,25 i odds.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør