Foto: Ian Kington (Afp)

Manchester City under tvil

På en onsdag der lavoddserne dessverre står i kø, velger vi Champions League og herrehåndball.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny onsdag:
V65 Bjerke: Tengsareid i hetluften også på Bjerke
Tippetips midtuke: Molde kan vinne

Onsdagens langoddsprogram domineres naturligvis av kveldens åtte Champions League-kamper der Norsk Tipping tilbyr fire ulike spilleobjekter på hver av dem. I tillegg spilles det tilnærmet full runde i Hockeyallsvenskan i Sverige, mens det er to kamper fra Championship og en kamp fra League One og to kamper fra herrenes eliteserie i håndball også.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Middlesbrough - Derby B 3,30
Et svært skaderammet Middlesbrough røk på sesongens første hjemmetap sist torsdag mot Leicester etter å ha vunnet de tre foregående på eget gress. Derby på sin side tok sesongens første borteseier mot Nottingham Forest sist fredag etter å ha vunnet det oppgjøret 1-0. Skadeproblemene er ikke blitt færre for Middlesbrough siden forrige kamp og selv om Derby må unnvære toppscorer Ward i kveld, har Nigel Clough gode erstattere. Fire strake hjemmeseire i de fire siste tilsvarende, men med dagens forutsetninger synes vi 3,30 på borteseieren er det eneste aktuelle alternativet her og et klart langskudd for oss.

Dagens avslag
Ajax - Real Madrid
Ajax påførte serieleder Twente sesongens første tap i toppkampen hjemme i Amsterdam i helgen og avanserte til fjerdeplass på tabellen. Ajax er fortsatt ubeseiret i Eredivisie, men tre poengdelinger (4-3-0) på de sju første seriekampene gjør at laget har tre poeng opp til Twente. Gjorde en overraskende bra bortekamp mot Borussia Dortmund i første gruppespillkamp, men måtte reise hjem med 0-1 tap. Real Madrid har tilsynelatende fått opp dampen i Primera etter en svak start på sesongen og står med to strake seire nå. Solid snuoperasjon hjemme mot Manchester City i første gruppespillkamp. Vant tilsvarende oppgjør 3-0 i forrige sesongs Champions League og hadde da ingenting å spille for. 1,32 for borteseieren i kveld er dessverre et av mange svært dårlige tilbud fra Norsk Tipping i kveld.

Dagens spill
I Hockeyallsvenskan var vi svært lenge inne på å foreslå spill på Oskarshamn i hjemmemøtet med Leksand til fin odds (2,00), men noen usikre sentrale spillere på hjemmelaget gjorde at vi droppet den kampen.

Manchester City - Borussia Dortmund
Klart for andre runde i dødens gruppe, der Manchester City var i ferd med å få en kanonstart borte mot Real Madrid i den første kampen og ledet 2-1 fem minutter før slutt. Men Real Madrid er fortsatt Real Madrid og snudde kampen i sluttminuttene til 3-2 seier. Manchester City er nesten tvunget til å vinne kveldens kamp slik det ser ut nå.

Borussia Dortmund har altså vunnet Bundesliga de to siste sesongene, men foreløpig ikke oppnådd suksess i Champions League. Imponerte ikke mange i første kamp hjemme mot Ajax, og så igjen ut til å være preget av stundens alvor men rodde i land en 1-0 seier. Må trolig ta poeng borte mot Real Madrid eller manchester City for å avansere, og det er naturligvis ikke enkelt. Flott generalprøve i hjemlig Bundesliga i helgen med 5-0 seier mot Borussia Mönchengladbach.

Roberto Mancini må unnvære nykommer Maicon og fortsatt skadde Micah Richards i kveld, mens Kolo Toure faktisk ikke er med i Champions League-troppen. Jack Rodwell er friskmeldt. Borussia Dortmund har faktisk helt skadefri tropp å velge fra.

Mulig startoppstilling City: Hart - Zabaleta, Kompany, Nastasic, Clichy - Garcia, Barry - Silva, Yaya Toure, Aguero - Tevez, mens Borussia Dortmund trolig starter med disse elleve: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Kehl, Gündogan - Kuba, Götze, Reus - Lewandowski

Hjemmeseier på Etihad stadium betales med 1,70 i kveld og det er naturligvis ingenting å hoppe i taket av. Dog tror vi City på hjemmebane vil være for tøft for Dortmund i kveld og da blir City vår banker i kveld. Kampen kan spilles som singel, men vi velger å kombinere og bruker City banker i to dobler.

Schalke 04 - Montpellier
Kanonstart for Schalke som tok tre sterke poeng borte mot greske Olympiakos i første runde og tok dermed et langt skritt mot avansement allerede. Goalgetter Klas Jan Huntelaar misset også en straffe mot Olympiakos. Bra start i Bundesliga med 3-2-1 på de seks første seriekampene, tapet kom hjemme mot Bayern München. Dog litt skuffende at laget rotet bort en 2-0 ledelse i bortemøtet med Fortuna Düsseldorf sist fredag, men vi skal heller ikke glemme at Fortuna Düsseldorf er ubeseiret hittil.

Den regjerende franske seriemesteren Montpellier har ikke fått noen god start på sesongen i Ligue 1, og er helt nede på 13. plass etter 2-2-3 på de sju første seriekampene. Begge seirene er kommt borte mot bunnlagene Sochaux og Nancy. Tok ledelsen tidlig hjemme mot Arsenal i den første gruppespillkampen, men røk tilslutt 2-1. Salget av toppscorer Oliver Giroud til nettopp Arsenal har vært merkbart og klubben som kun hadde det fjortende største budsjett i Ligue 1 i fjor, kan få en strevsom sesong.

Hjemmesterke Schalke må ha en kanonsjanse her i kveld og selv om oddsen er nitriste 1,50, synes vi denne ser ut som en sikker vinner.

Vi får da en dobbel med seire til Manchester City og Schalke 04 og totaloddsen på denne dobbelen er 2,55 og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Bodø - Viking
Eliteserien håndball menn. Nyopprykkede Bodø gjorde en strålende match hjemme mot Drammen i seriepremieren med 22-22 foran nesten 200o tilskuere. Bodøs danske keeper Joachim Christensen gjorde en kanonkamp da og hadde en redningsprosent på oppunder 60. Nykommeren Binai Aziz (fra svenske Lindesberg) gjorde en praktkamp og vil i følge våre kilder bli en kraftig tilvekst for Bodø denne sesongen.

Viking har fått en grusom start, mye grunnet skader på sentrale spillere. Tapte faktisk med hele 20 mål hjemme mot Elverum sist. Nå skal det tillegges at den kampen ble spilt i Trondheim. I seriepremieren borte mot Arendal ble det tremålstap. Den svært viktige førstekeeperen Ole-Andre Lerang er fortsatt skadet, det samme gjelder playmaker Vegard Samdahl. Vikings kanskje to vikigste spillere. Storskytter Kjetil Strand var influensasyk og heller ikke med Elverum sist. 19 år gamle Bjørnar Roth fortsetter dermed i mål og han har kun kampen mot Elverum som erfaring i eliteserien og det ble ingen god opplevelse for 19-åringen.

Hjemmesterke Bodø venter over 2000 tilskuere til kveldens kamp og kan stille helt skadefritt. Viking mangler altså fortsatt to av sine beste spillere og har en kjempeutfordring på keeperplassen. 1,70 på Bodø-seier er kanskje et av dagens aller beste spill og denne kombineres da også med seier til Manchester City. Oddsen på denne dobbelen er 2,89 og også på denne er vår innsats 100 kroner.

Spilleforslag 1 onsdag (spillefrist kl 20.40):
Kamp 18. Manchester City - Borussia Dortmund 1,70 3,45 4,30
Kamp 30. Schalke 04 - Montpellier 1,50 3,50 5,05
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Spilleforslag 2 onsdag (spillefrist kl 17.55 ):
Kamp 7. Bodø - Viking 1,70 8,50 2,00
Kamp 18. Manchester City - Borussia Dortmund 1,70 3,45 4,30
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør